Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2015 » Gegužės » 20

Sukurtos elektroninės atminties ląstelės

Mokslininkams pavyko sukurti mažą ilgalaikės atminties ląstelę, kuri gali tiek apdoroti, tiek saugoti informaciją tuo pat metu – visai kaip žmogaus smegenys. Tai yra viena pirmųjų tokio tipo elektroninės atminties ląstelių ir labai svarbus žingsnis siekiant sukurti bionines smegenis.

Mokslininkų sukurta ląstelė, kuri yra 10 tūkst. kartų plonesnė už žmogaus plauką, atveria galimybes apdoroti ir kaupti kur kas didesnį kiekį duomenų nei anksčiau, tačiau mokslininkams dar didesnį jaudulį kelia tai, kad ji turi „atmintinių“ gebėjimų, rašo Sciencealert.com.

Tai reiškia, kad elektroninė ląstelė gali išlaikyti atmintį, o jos elgesį lemia anksčiau išmokta informacija. Dabartiniai duomenų kaupimo įrenginiai to padaryti negali.

„Tai yra panašiausia į smegenis sukurta sistema su atmintimi, kuri kaupia ir saugo analoginę informaciją ir sukauptą informaciją geba atrinkti“, – pranešime spaudai cituojamas projekto vadovas Sharathas Sriramas iš RMIT universiteto Australijoje. – Žmogaus smegenys yra itin sudėtingas analoginis kompiuteris. Jo evoliucija paremta ankstesnėmis patirtimis ir iki šiol jo funkcionalumas negalėjo būti atgamintas su skaitmeninėmis technologijoms.“

Elektroninės ląstelės dabar jau egzistuojančius atminties elementus papildo dar vienu aspektu. Dabartiniai atminties elementai, kuriuos naudojame įprastiniuose įrenginiuose, kaip USB raktai, gali kaupti informaciją iš dvinario skaičiaus ( 0 arba 1) vienu metu.

Skirtumus tarp senų ir naujų elektroninių ląstelių mokslininkai parodo pasitelkdami palyginimą su šviesa: vienu atveju šviesa gali būti tik įjungta ir išjungta, o antruoju leidžia gauti, pavyzdžiui, pritemusią šviesą ir visą skirtingą šviesos diapazoną.

Tyrime, kuris išspausdintas „Advanced Functional Materials“, mokslininkai aiškina, kad el. ląstelės yra pagamintos iš funkcinio oksido medžiagos itin plonos plėvelės formos.

Medžiagą mokslininkai sukūrė praėjusias metais ir pademonstravo, kad ji buvo efektyvi. Tačiau dabar jie kontroliuojamus defektus įdiegė į plėvelę, o tai leido kaupti atmintį iš ankstesnių įvykių.

Visa tai reiškia, kad tokia ląstelė vieną dieną gali būti panaudota dirbtinei sistemai, kuri mėgdžiotų neįprastas žmogaus smegenų funkcijas, sukurti. Dirbtinio intelekto ir pažangios kompiuterijos privalumai, kurie gali būti pasiekti su dirbtinėmis ląstelėmis, yra aiškūs, tačiau mokslininkai teigia, kad bioninės smegenys galėtų pasitarnauti ieškant vaistų nuo tokių ligų kaip Alzhaimeris ar Parkinsonas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau