Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2017 » Balandžio » 27

Teismas pripažino ryšį tarp mobiliųjų telefonų ir smegenų auglių

Italijos šiauriniame Ivrėjos mieste teismas priėmė precedento neturintį sprendimą ir savo nutartyje nurodė priežastinį-pasekminį ryšį tarp ilgo kalbėjimo mobiliuoju telefonu ir galvos smegenų auglių atsiradimo.

Kaip rašo „Il Messagero“, teismas nagrinėjo 57 metų Roberto Romeo atvejį. Vyrui išsivystė gerybinis smegenų auglys po to, kai jam teko ilgai kalbėti mobiliuoju telefonu darbo reikalais. Teismas pripažino, kad vyrui priklauso valstybinė pensija už kenksmingas darbo sąlygas.

Mobilusis ryšys

R. Romeo vadovavo vienai iš vietos įmonių ir dėl darbo specifikos 15 metų per dieną mobiliuoju telefonu kalbėjo mažiausiai tris valandas. Vyras teismui sakė, kad neturėjo pasirinkimo, nes „reikėjo organizuoti darbo procesą ir nuolat kalbėtis su kolegomis – ir automobilyje, ir namie“.

Vyras mano, kad reikia giliau domėtis šiuo klausimu. „Tikiu, kad mes dar ne viską žinome apie tai, kaip naudotis mobiliaisiais“, – sakė R. Romeo.

Pensiją vyrui turės mokėti Valstybinis draudimo nuo nelaimingų atsitikimų darbe institutas (INAIL). Tačiau jis dar gali teismo sprendimą apskųsti.

„Pirmą kartą pasaulyje teismas pripažino ryšį tarp netinkamo mobiliojo telefono naudojimo ir smegenų auglio“, – vyro advokatus Renato Ambrosio (Renatą Ambrozijų) ir Stefano Bernote (Stefaną Bernotę) cituoja BBC.

R. Romeo pasakojo, kad pirmą kartą pajuto, kad kažkas yra negerai, 2010 metais, kai pastebėjo, kad jo dešinė ausis yra pastoviai užgulta. Vėliau kartu su augliu jam pašalino ir klausos nervą, todėl dešine ausimi jis nieko negirdi.

Teismo pakviestas medikas konstatavo, kad vyrui buvo padaryta didelė žala. Todėl teismas jam priteisė 500 eurų pensiją per mėnesį.

Kaip sako ekspertai iš Pasaulinės vėžio tyrimų agentūros, kuri yra dalis Pasaulio sveikatos organizacijos, negali atmesti galimybės, kad ilgas kalbėjimas mobiliuoju telefonu gali didinti auglių išsivystymo riziką. Tačiau neilgo naudojimosi atveju ši rizika yra itin maža.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 21:18 Receptai – Patiekalai Mano vyro mėgstamiausias maistas. Sluoksniuoti paplotėliai ant vandens!

Tu juos įsimylėsi! Nors gamink kiekvieną dieną, neatsibos. Tiesiog šedevras! Aš darau trečia dieną iš eilės ir suvalgoma labai greitai. Tokie sluoksniuoti paplotėliai keptuvėje yra maistingi ir kvapnūs. Trapus ir subtilus skoni...

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai
Šlapimui varyti liaudies medicinoje, Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai, receptai šlapimui varyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau