Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2017 » Balandžio » 27

Teismas pripažino ryšį tarp mobiliųjų telefonų ir smegenų auglių

Italijos šiauriniame Ivrėjos mieste teismas priėmė precedento neturintį sprendimą ir savo nutartyje nurodė priežastinį-pasekminį ryšį tarp ilgo kalbėjimo mobiliuoju telefonu ir galvos smegenų auglių atsiradimo.

Kaip rašo „Il Messagero“, teismas nagrinėjo 57 metų Roberto Romeo atvejį. Vyrui išsivystė gerybinis smegenų auglys po to, kai jam teko ilgai kalbėti mobiliuoju telefonu darbo reikalais. Teismas pripažino, kad vyrui priklauso valstybinė pensija už kenksmingas darbo sąlygas.

Mobilusis ryšys

R. Romeo vadovavo vienai iš vietos įmonių ir dėl darbo specifikos 15 metų per dieną mobiliuoju telefonu kalbėjo mažiausiai tris valandas. Vyras teismui sakė, kad neturėjo pasirinkimo, nes „reikėjo organizuoti darbo procesą ir nuolat kalbėtis su kolegomis – ir automobilyje, ir namie“.

Vyras mano, kad reikia giliau domėtis šiuo klausimu. „Tikiu, kad mes dar ne viską žinome apie tai, kaip naudotis mobiliaisiais“, – sakė R. Romeo.

Pensiją vyrui turės mokėti Valstybinis draudimo nuo nelaimingų atsitikimų darbe institutas (INAIL). Tačiau jis dar gali teismo sprendimą apskųsti.

„Pirmą kartą pasaulyje teismas pripažino ryšį tarp netinkamo mobiliojo telefono naudojimo ir smegenų auglio“, – vyro advokatus Renato Ambrosio (Renatą Ambrozijų) ir Stefano Bernote (Stefaną Bernotę) cituoja BBC.

R. Romeo pasakojo, kad pirmą kartą pajuto, kad kažkas yra negerai, 2010 metais, kai pastebėjo, kad jo dešinė ausis yra pastoviai užgulta. Vėliau kartu su augliu jam pašalino ir klausos nervą, todėl dešine ausimi jis nieko negirdi.

Teismo pakviestas medikas konstatavo, kad vyrui buvo padaryta didelė žala. Todėl teismas jam priteisė 500 eurų pensiją per mėnesį.

Kaip sako ekspertai iš Pasaulinės vėžio tyrimų agentūros, kuri yra dalis Pasaulio sveikatos organizacijos, negali atmesti galimybės, kad ilgas kalbėjimas mobiliuoju telefonu gali didinti auglių išsivystymo riziką. Tačiau neilgo naudojimosi atveju ši rizika yra itin maža.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau