Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2016 » Birželio » 6

TSRS neleido pasigailėti Rudolfo Hesso

Atskleisti dokumentai patvirtino, kad Didžioji Britanija bandė išlaisvinti buvusį Hitlerio padėjėją Rudolfą Hessą, bet to neleido TSRS. Kalbama apie 1973 -1974 metų įvykius, kai R. Hessas aštuonerius buvo likęs paskutinis kalinys sąjungininkų kariniame kalėjime Špandau, Berlyne, kuriame praleido 30 metų. 1974 metais Vakarų sąjungininkai buvo pasirengę R. Hessą paleisti į laisvę ir toliau jį stebėti, tačiau sovietai tam prieštaravo. Paviešinta korespondencija rodo, kad kiekvienas R. Hesso judesys vis dar buvo sekamas. Ne veltui jam stebėti ištisą parą buvo įdarbinti 32 karinės apsaugos darbuotojai, 20 prižiūrėtojų ir 4 kalėjimo viršininkai (po vieną iš kiekvienos sąjungininkų šalies - Didžiosios Britanijos, JAV, Prancūzijos ir TSRS).

Kai 1974 metais R. Hessas rengėsi sulaukti 80-ojo gimtadienio Špandau vienutėje, britai pasiūlė jo pasigailėti. Šį pasiūlymą rėmė JAV, Prancūzijos ir Vakarų Vokietijos vyriausybės, manydamos, kad tai Rudolf Hess būtų humaniška. Vienas aktyviausių buvo britų parlamento narys iš konservatorių partijos Airey Neave’as, kadaise dalyvavęs Niurnbergo procese. Anksčiau jis buvo vokiečių karo belaisvis Koldico pilyje. Laiške užsienio reikalų ministrui A. Neave’as rašė: „Hessas gyvena siaurose patalpose ir rusai taisykles interpretuoja labai griežtai. Tikiuosi, kad pritariate, jog tai yra nehumaniška ir sovietų keršto šiam 79 metų žmogui politika neturėtų tęstis."

Pagrindinis tarybinės propagandos ruporas „Pravda“ tuo metu rašė: Jautos sąžinė diktuoja, kad Hitlerio leitenantas Hessas turėtų išgerti savo atpildo taurę iki dugno". Rusai negalėjo R. Hessui atleisti to, ką patys laikė ypatinga išdavyste, t. y. jis stengėsi sudaryti su Didžiąja Britanija taikos sutartį kuris laikas

prieš Hitleriui užpuolant TSRS. Prisiminkime, kad 1941 m. gegužės 10 d. R. Hessas nuskrido į Didžiąją Britaniją, stengdamasis pasiekti taiką su Vakarų valstybėmis, bet jo pasiūlymai buvo atmesti. Stalinas manė, kad R. Hessas papasakojo Winstonui Churchilliui tai, kad Hitleris planuoja birželio 22 dieną užpulti TSRS ir taip pažeisti paliaubų sutartį.

R. Hessas mirė 1987 metų rugpjūtį, būdamas 93 metų. Kadangi jis buvo rastas su aplink kaklą apvyniotu elektros laidu, oficialia mirties priežastimi paskelbta savižudybė, bet jo šeima mano, kad jis buvo nužudytas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 23:04 Receptai – Patiekalai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

25.09.2019 laikas 13:11 Receptai – Patiekalai Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais
Skanūs su grybais pyragėliai, kurie nustebins, bet kokio skonio mylėtojus. Tai trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais. Kaip pasigaminti žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.04.2024 laikas 14:51 Kaip elgiatės per pirmąjį pasimatymą pagal savo Zodiako ženklą
Avinai garsėja spontaniškumu, linksmumu ir aistra. Gyvenime visuomet stengiatės kuo geriau pasirodyti, ne kitaip yra ir pasimatymų scenoje. Pirmiausia, tikėtina, kad būtent tu prisiėmei atsakomybę ir suplanavai pasimatymą. Ir galima daryti prielaidą,...

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:46 Kur veda svajonės apie idealų vyrą?
Moterys labiau linkusios kurti lūkesčius ir fantazijas šeiminio gyvenimo tema, vyrai šiuo klausimu būna pragmatiškesni, nors pasitaiko visokių variantų.

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:42 Kaip sužinoti, ar jūsų geriausias draugas yra toksiškas: 9 tikslūs požymiai
Vienas iš pagrindinių draugystės ramsčių – būti šalia vienas kito, kai to reikia. Tokia draugystė dažnai būna paslėpta po bendro juoko, ilgų pokalbių ir iš pažiūros malonių gestų sluoksniu. Tačiau neleiskite savęs apgauti....

Skaityti daugiau