Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2016 » Birželio » 2

„Universalios vėžio vakcinos“ bandymų rezultatai – stulbina

Mokslininkai žengė svarbų žingsnį „universalios vėžio vakcinos“ pritaikymo link. Pirminių bandymų su žmonėmis rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad nauja technika gali padėti suaktyvinti žmogaus imuninę sistemą prieš bet kokio tipo auglį, kad ir kurioje kūno vietoje jis būtų, rašo sciencealert.com

Kitaip, nei dabar žinomos vakcinos, duodamos rizikuojantiems susirgti, ši potenciali vakcina gali būti duodama jau sergantiems.

Gydymo metu mažos dalelės, kurių sudėtyje yra iš paciento vėžinių ląstelių išgautos RNR, perduodamos į paciento imuninę sistemą, taip ją paskatinant kovoti su vėžiu.

Vien pakeitę RNR šiose dalelėse, mokslininkai teoriškai gali mobilizuoti imuninę sistemą prieš bet kokios rūšies vėžį.

„Tokias vakcinas gaminti nebrangu ir iš esmės bet koks auglio antigenas gali būti užkoduojamas RNR“, – "Nature" rašo tyrimo vadovas Johannesas Gutenbergas iš Mainzo universiteto Vokietijoje.

„Universalios vėžio vakcinos“ bandymų rezultatai – stulbina Imunoterapija, kai paciento imuninė sistema atakuoja vėžį, nėra nauja – mokslininkai ją naudojo įvairių vėžio rūšių gydymui ir pasiekė puikų rezultatų. Tačiau iki šiol tai daryta genų inžinerijos būdu kuriant specialias vėžį puolančias imunines ląsteles laboratorijoje, kurios vėliau būdavo įšvirkščiamos atgal į paciento kūną. Tai – ilgas ir brangus procesas.

Naujoji technika, panaudodama laboratorijoje sukurtą vakciną, organizmo imunines ląsteles supažindina su vėžio DNR. Šis būdas kur kas mažiau invazinis ir gali būti nukreiptas prieš bet kokias vėžio rūšis.

Imuninė sistema vėžio ląstelių negali atpažinti todėl, kad jos labai primena įprastines organizmo ląsteles. Manydama, kad vėžio ląstelės yra organizmo ląstelės, imuninė sistema jų nepuola.

Todėl sukūrus vakciną, visuomet reikia naudoti antigeną – svetimkūnio molekulę, kuri veikia tarsi nuotrauka, organizmo imuninei sistemai leidžianti atpažinti svetimkūnius.

„Vakcinos su antigenais, kurių yra ir sveikame audinyje, sukelia tik labai menką imuninį atsaką, – rašoma tyrime. – Stipraus imuninio atsako galima laukti tik tuomet, kai vėžio ląstelės išreiškia antigenus, kurie paprastai nėra išreiškiami organizmo ląstelėse.“

Būtent tokio tipo specifinį antigeną nauja vakcina ir turi pristatyti į imuninę sistemą. Ji veikia, padengdama vėžio RNR paprasta, riebia rūgšties membrana, kuri įgauna šiek tiek neigiamą krūvį. Kai vakcina įšvirkščiama pacientui, ji per elektrinį krūvį nukreipiama į dendritines imuninės sistemos ląsteles blužnyje, limfmazgiuose ir kaulų čiulpuose.

Šios dendritinės ląstelės tuomet „parodo“ vėžines RNR organizmo T ląstelėms. Šių tikslas – išnaikinti kūne esančias vėžines ląsteles.

Vokietijos mokslininkų komandai tai ir pavyko padaryti ankstyvuose bandymuose su pelėmis. Gavusi vakciną, imuninė sistema galėjo kovoti su agresyviai augančiais augliais.

Žinoma, su pelėmis pasiekti rezultatai dar nereiškia, kad visus tyrimus galima automatiškai pritaikyti žmonėmis, todėl ateityje reikės atlikti daugiau bandymų, tačiau pirminiai rezultatai teikia daug vilčių.

Mokslininkai neseniai išmėgino vakciną su trimis melanoma sergančiais pacientais. Esminis vakcinos tikslas buvo išsiaiškinti, ar ją su žmonėmis naudoti saugu, o ne patikrinti jos efektyvumą. Iki šiol pastebėtas šalutinis poveikis buvo menkas, pavyzdžiui, peršalimas, kuris yra nepalyginamai geriau nei kitos chemoterapijos gydymo sukeliamos pasekmės.

Per 12 mėnesių mokslininkai sieks atlikti daugiau rezultatų, kad įsitikintų vakcinos saugumu. Jei viskas klosis gerai, bus pradėti didesni klinikiniai tyrimai.​

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

20.06.2019 laikas 06:02 Receptai – Patiekalai Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia sk...

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau