Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2015 » Rugsėjo » 26

Vaiduokliai tamsiose alėjose

Koks malonumas pasivaikščioti parko alėjomis, žiemą padengtomis baltu sniegu, vasarą teikiančiomis malonų pavėsį. Paprastai mums ir į galvą neateina, kad šioje alėjose galima susitikti su kažkuo iš kito pasaulio. O juk tokių parkų, kur vyksta mįslingi įvykiai, yra tikrai ne vienas.

„Raudonasis" žmogus ir nepažįstamasis su fraku

Paryžiuje Tiuilri soduose kartais pasirodo „ Raudonojo“ žmogaus fantomas. Anot legendos, gyvenime jis buvo slaptuoju karalienės Kotrynos Mediči agentu, pravarde Žanas Skerdikas. Jo pareigos buvo naikinti karalienės priešus. Savo aukas Žanas paprastai patykodavo prie Tiuilri rūmų esančiuose soduose. Tačiau atėjo tokia diena, kai Mediči įsakė nužudyti patį Žaną Skerdiką, nes jis per daug žinojo apie kruvinus karalienės darbelius. Prieš mirdamas Žanas suspėjo sušukti, kad netrukus sugrįš į gyvųjų pasaulį...

Praėjus kelioms dienoms po šio įvykio karališkasis astrologas Kozimas Rudžeris susapnavo „Raudonąjį žmogų. Netrukus karalienė Mediči iškeliavo į kitą pasaulį. Nuo to laiko „Raudonojo“ žmogaus vaiduoklis Tiuilri soduose pasirodo dramatiškų Prancūzijai įvykių išvakarėse. Vaiduoklis buvo pastebėtas ir kitose
vietose. Pavyzdžiui, karalienė Marija Antuanetė matė fantomą savo kambaryje, likus kelioms dienoms iki bausmės įvykdymo. O Napoleonui vaiduoklis pasirodė lemtingojo mūšio prie Vaterlo išvakarėse.

O štai iš kur atsirado vaiduoklis Liuksemburgo soduose, nėra žinoma. 1925-ais metais keista istorija

nutiko studentui medikui Žanui Romjė. Jis sėdėjo sode ant suoliuko, kai prie jo prisėdo nepažįstamas vyriškis, apsirengęs fraku. Užsimezgė pokalbis, nepažįstamasis pasiūlė apsilankyti pas jį Vožiraro gatvėje. Studentas sutiko.

Svečiuose buvo gana linksma, tik Žaną šiek tiek stebino senamadiškas buto apstatymas ir kitų svečių senoviniai rūbai, tarsi iš praėjusio amžiaus. Grįždamas namo studentas atsiminė, kad Vožiraro gatvėje paliko žiebtuvėlį. Jis grįžo atgal, pabeldė į duris, tačiau jų niekas neatidarė. Sutikti kaimynai pareiškė, kad tenai jau keletą dešimtmečių niekas negyvena. Studentas kreipėsi į policiją. Kai buvo išlaužtos durys, pasirodė, kad bute visi baldai padengti storu dulkių sluoksniu. O ant židinio gulėjo Žano žiebtuvėlis...

Brangenybių slaugytojas

Jaroslavlyje (Rusija) yra Petropavlovsko parkas. Sis gražus parkas su penkiais tvenkiniais, sujungtais tarpusavyje irigaciniais kanalais, buvo pradėtas XVIII amžiaus pradžioje. Jį įkūrė vietinės gamyklos savininkas Ivanas Zatrapeznovas. Po 1917-ųjų metų revoliucijos bolševikai parką pervadino „XVI partijos suvažiavimo vardo kultūros ir poilsio parkas“

Parko alėjose kartais galima pamatyti nepažįstamą vyriškį, apsirengusį juodais senamadiškais rūbais. Pasakojama, kad tai gal pats Zatrapeznovas, o gal valdytojas, kuriam buvo nurodyta prižiūrėti parką. Vaiduoklis dažniausiai pasirodo prie ketvirtojo tvenkinio, kurio molingame dugne, anot padavimo, buvo nuo bolševikų paslėpti sidabriniai šventyklų ikonų rėmai.

Velniava Saratove

Tarp Soboro aikštės ir Radiščevo bei Volgos gatvių Saratove (Rusija) driekiasi centrinis miesto parkas „Lipki". Nors naktimis lankytojai į parką neįleidžiami, sklinda gandai, kad iš tamsių alėjų gilumos kartais sklinda kažkokie siaubą keliantys garsai ir pasirodo paslaptingi švytėjimai. Anot legendos, parke gyvena sodininko, kuris kažkada dirbo jame, vaiduoklis. Žmogus taip prisirišo prie šios vietos, kad ir po mirties negalėjo jos palikti.

Tame pačiame parke taip pat kartais pasirodo jauno vaikino ašarotu veidu fantomas. Yra pasakojama, kad jaunuolis buvo nužudytas XX amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje šalia parko - nepasidalijo su priešininku mylimos merginos. Ir dabar jo siela niekaip negali nurimti.

Dar vienas anomalus parkas yra ties Maskvos ir Solianoja gatvių kampu. Jis vadinasi Pirmosios mokytojos skveru. Jis buvo įrengtas buvusios Spaso Preobražensko cerkvės vietoje. Šventykla ir prie jos buvusios kapinės buvo sunaikintos XX amžiaus 4-ajame dešimtmetyje. Nors parkas yra gana populiari miesto gyventojų pasivaikščiojimų vieta, apie jį pasakojama, kaip apie „negerą vietą". Teigiama, kad jame kartas nuo karto atsiranda kažkoks keistas rūkas. Be to, parko lankytojai kartai jaučia kažkieno žvilgsnį, nuo kurio šiurpuliai bėga per kūną.
Saratovo srityje yra miške įrengtas parkas Kumysnaja laukymė, virš kurio ne kartą buvo pastebėti neatpažinti skraidantys objektai. Šiame parke yra sklypas, kuriame stovinčių medžių kamienai yra apdeginti žaibo. Šiose vietose galima sutikti ir dvasių. Kartą Saratovo gyventojas Pavelas Palajevas fotografavo vietinį peizažą. Kadre buvo matyti vaiduokliškas nežinomo žmogaus siluetas, kurio fotografavimo metu nesimatė.

Klaidinanti giria

Briansko (Rusija) srityje auga giria „Solovji“, kuri yra pamėgta miestiečių poilsio vieta. Ši laikoma klaidinančia vieta. Pasakojama, kad šioje girioje teko pasiklysti netgi tiems žmonėms, kurie žino visus takelius apylinkėje. Kai kurie žmonės klaidžiojimų metu aptikdavo apleistą akmeninį fontaną su taure, sklidina lietaus vandens. Atrodo, kas čia keisto? Keista yra tai, kad antrą kartą surasti šią vietą su fontanu nepavyksta. Ir šis fontanas atsiranda vis skirtingose girios vietose.

Pasakojama, kad praėjusio amžiaus 7-ame dešimtmetyje parko zoną „Solovji“ girioje buvo planuojama išplėsti iki pat Desnos upės. O ant Nemirtingumo kalvos šlaito, besileidžiančio link upės, buvo planuojama įrengti kelių kaskadinių ežerų ir fontanų, kuriuos turėjo jungti upelis, kompleksą. Nors viskas taip ir liko tik planuose, panašu, kad vienas fontanas kažkaip sugebėjo materializuotis.

Vietiniai ekstrasensai mano, kad dėl visko kalta šios vietos energetika: senovėje girioje buvo slavų šventovė, kurioje pagonybės laikais buvo garbinami dievai.

„Užmaršties sodai“

XIX amžiuje Didžiosios Britanijos valdžiai teko rūpintis kapinių problema. Tuo metu buvo priimta vienoje ir toje pačioje vietoje mirusius žmones laidoti keliais aukštais. Tačiau tai buvo pavojinga, nes viršutiniame aukšte numirėliai būdavo negiliai užkasami, o irdami kūnai galėjo sukelti epidemijos

protrūkius. Buvo nuspręsta atsisakyti laidojimo keliais aukštais, o virš senų kapinių buvo nutarta pasodinti sodus. Jie iš karto buvo pavadinti „užmaršties sodais“.

Pirmuoju tokiu sodu 1831-ais metais tapo Mount Ouburko kapinės Kembridže. XIX amžiaus pabaigos
- XX amžiaus pradžios nuotraukose, išspausdintose to meto laikraščiuose, matomi medžiai su išlenktais kamienais, o tolimajame plane matėsi kažkokios šviečiančios dėmės. Šiuolaikiniai parapsichologai mano, kad tai yra geopatogeninė zona, kurios susidarymo priežastis - virš senų kapinių pasodintas sodas.

Dvasių kerštas

Pavlodaro (Kazachstanas) mieste yra kultūros ir poilsio parkas, kuris vietinių gyventojų tarpe geriau žinomas Miesto sodo pavadinimu. Jame naktimis geriau nevaikščioti. Vietiniai gyventojai tvirtina, kad parke vaidenasi. Parkas su atrakcionais vaikams buvo įrengtas 4-ajame dešimtmetyje buvusių kapinių vietoje, ir dabar mirusiųjų fantomai gąsdina žmones...

Kapinės šioje vietoje buvo įrengtos XIX amžiaus pradžioje ir uždarytos 1935-ais metais. Parkas buvo pradėtas rengti 1938-ais metais. Kaip pasakoja senieji miesto gyventojai, ruošiant parką iš žemės buvo iškasta kaulų ir kaukolių. Senosios kapinės buvo negailestingai sunaikintos, buvo paliktas tik bendras kapas, kuriame palaidoti 27 bolševikai, sušaudyti už bandymą šioje vietoje įkurti sovietų valdžią. Sklido gandai, kad šiame parke dirbę žmonės greitai ėmė mirti dėl įvairių priežasčių, o darbuose naudota technika sugedo. 1944-ais metais parke buvo įrengtas vasaros kinoteatras, o dar po metų - dramos teatras. Tačiau abu šie pastatai visiškai sudegė. Miesto gyventojai teigia, kad tai pasidarbavo dvasios, kurių ramybė buvo sudrumsta.

Dar nuo 5-ojo dešimtmečio pradžios sklinda gandai apie merginos balta suknele vaiduoklį, kuris naktimis skraido tarp parke augančių medžių. Sis vaiduoklis dažniausiai pasirodo pavasarį. Gąsdindamas vėlyvus parko lankytojus, fantomas sklendžia virš žemės ir po kelių sekundžių išnyksta. Šių įvykių liudininkai teigia, kad po vaiduoklio dingimo oro temperatūra šioje parko vietoje gana žymiai nukrenta.

2014-ųjų metų pradžioje Pavlodaro valdžia paskelbė, kad rengiasi kardinaliai rekonstruoti miesto sodą. Planuojama įrengti naujų atrakcionų, 25 m skersmens apžvalgos ratą pakeisti 38 m skersmens ratu, įrengti muzikinį fontaną ir pastatyti 315 vietų amfiteatrą. Įdomu, kaip į šiuos statinius sureaguos vaiduokliai?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

11.10.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pyragas Su Sūriu Ir Šonine (Video)

Pirmiausia paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir trinkite šakute ar pirštais, kol tešla panašės į smėlio tekstūrą. Pilkite šaltą vandenį ir maišykite tešlą iki v...

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau