Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Kovo » 30

Vaistai, kurie per metus nužudo apie 500 tūkst. žmonių

Medikamentai nuo psichikos ligų ne tik nepadeda išgydyti žmonių, jie yra pavojingi ir galėtų būti priežastis, kodėl Vakarų Europoje kasmet miršta apie pusė milijono 65-erių ir vyresnio amžiaus senjorų. Taip mano profesorius Peteris Gotzsche iš nepriklausomos tyrimų organizacijos Nordic Cochrane Centre Kopenhagoje, Danijoje.

P. Gotzsche's nuomone, minėtų medikamentų keliama grėsmė neretai lieka nepastebėta dėl kelių priežasčių. Dažnai šie vaistai lyginami su placebu (cukraus tablete). Tai reiškia, kad pacientas turi būti visiškai švarus, o tada pasireiškia sunkūs abstinencijos sindromo simptomai, dėl kurių kai kurie šizofrenija sergantys pacientai net būna pasiryžę nusižudyti. Tuomet medikamentai pasirodo efektyvesni už placebą.

Psych drugs killing 500,000 seniors every year

Psych drugs killing 500,000 seniors every year  sott.net

Taip pat per vaistų eksperimentus, kuriuos finansuoja farmacijos sritis, nepranešama apie visus mirties atvejus. P. Gotzsche's nuomone, tarp asmenų, vartojančių antidepresantų, savižudybių skaičius yra maždaug 15 kartų didesnis, nei konstatuota Amerikos maisto ir vaistų tarnybos (angl. FDA) apžvalgoje. Peržiūrėdamas tyrimus apie geriausiai parduodamus antidepresantus Prozac (fluoksetiną) ir Paxil (paroksetiną) P. Gotzsche apskaičiavo, kad iš 9956 pacientų, kurie jų vartodavo, 14 nusižudė, bet FDA apžvalgoje, į kurią įtraukta daug daugiau žmonių (53 tūkst.), minimos tik penkios savižudybės. Vienas iš paaiškinimų galėtų būti toks, kad FDA seka pacientų savijautą tik pirmas 24 valandas po to, kai jie nustoja vartoti medikamentą.

BMJ

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:22 Receptai – Patiekalai Morka, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Morka, Pienas

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau