Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2015 » Rugpjūčio » 31

Viktorija ribotomis galimybėmis nepaklūsta likimui

Jie dažnai vadinami "žmonėmis su ribotomis galimybėmis". Tačiau šie žmonės visu savo gyvenimu įrodo, kad jų galimybės yra beribės. Paneigdami gydytojų prognozės, žmonės su amputuotomis galūnėmis gyvena visavertį gyvenimą ir pasiekia fantastiškų pasiekimų kūryboje ir sporte.

Grožis ir gracija

Ryškus tokio teiginio pavyzdys yra kylanti Londono žvaigždė, turinti latviškų šaknų, Viktorija Modesta (tikroji pavardė - Moskalova). Ji gimė Daugpilyje 1987-ais metais. Gimdymo metu buvo smarkiai traumuota kairioji koja. Gydytojai motinai Svetlanai sakė, kad mergaitė liks neįgali visą gyvenimą, netgi

įkalbinėjo ją atsisakyti kūdikio. Tačiau mama kategoriškai atsisakė tai padaryti ir pareiškė:

- Padarysiu viską, kad dukra galėtų normaliai gyventi!

Vėliau Viktorija pasakė:

- Mama man nepaprastai padėjo psichologiškai ir dėjo visas pastangas, kad mano vaikystė būtų laiminga. Daugybę savaičių praleisdavau ligoninės palatose, mama visada būdavo šalia manęs.

Būdama šešių metų amžiaus Viktorija pradėjo mokintis muzikos mokykloje vokalo ir grojimo fortepijonu. Jos luošumas kėlė daug sunkumų, vaikai ją erzino, tačiau jau tuomet mergaitė parodė nepaprastą dvasios tvirtumą ir nepaprastą tikslo siekimą. Bendraamžių pašaipos tik suteikdavo mergaitei papildomų jėgų.

Kai Viktorijai sukako 12 metų, šeima emigravo į Londoną. Ten mergaitė toliau tęsė muzikinius mokslus. Būdama 19-os metų, po kelių nesėkmingų operacijų, Viktorija sutiko, kad jos kairė koja būtų amputuota žemiau kelio.

- Aš norėjau pagerinti savo judėjimo galimybes ir išvengti sunkumų ateityje, - taip ji aiškino savo neįprastą sprendimą ir pridūrė: - Kojos netektį priėmiau ne kaip tragediją, o kaip realybę, su kuria man teks gyventi toliau!

Viktorijai buvo skirtas sudėtingas daug mėnesių trunkantis reabilitacijos kursas, palaipsniui ji ėmė grįžti į pilnavertį gyvenimą. Kai iškilo klausimas dėl protezo gamybos, ji atsisakė tradicinio modelio, imituojančio galūnę, ir kreipėsi į Sofi de Oliveiros dizaino studiją, kuri specializuojasi netradicinių protezų projektavimo ir gamybos srityje. Savo kūrybinį credo Sofi taip suformulavo:

- Aš nusprendžiau gaminti dirbtines galūnes, atsižvelgdama į kiekvieno paciento individualias ypatybes. Mano uždavinys yra kiekvienam pacientui padėti pilnai save išreikšti! Užsakovas dalyvauja visame užsakymo vykdymo procese - nuo projektavimo iki galutinio varianto!

Prieš pradėdama dirbti su Viktorija, Sofi ją supažindino su savo klientu Džeriu Mandeviliu. Populiarus aktorius autoavarijoje neteko rankos, tačiau Sofi pavyko vėl sugrąžinti jo susidomėjimą gyvenimu ir aktoriaus darbu, pagaminant stilingą protezą.

- Anksčiau aš nešiojau protezą, kuris visiškai imitavo ranką, tačiau su juo jaučiausi nekomfortiškai, - pasakė Džeris. - Sofi man pasiūlė kai ką originalaus, kas visiškai atitiko mano charakterį!

Video: VIKTORIA MODESTA 'Only You'

Viktorijai susitikimas su aktoriumi padarė labai didelį įspūdį, ji ėmė ne kantriai laukti, kada bus įvykdytas jos užsakymas. Ir Sofi jos nenuvylė - dizaineriai pagamino protezą, kuris pats yra meno kūrinys: jis papuoštas brangakmeniais, inkrustuotas auksu ir cirkoniu. Ypatingą prašmatnumą protezui suteikia permatomas kelio sąnarys.

- Tai mano estetinis iššūkis, - kalba Viktorija. - Kas pasakė, kad protezas turi atrodyti kaip koja?

Grožis, gracija, protas, intelektas, užsispyrimas, darbštumas, nepalaužiamas tikėjimas savimi ir nepaprastas talentas - visa tai padėjo Viktorijai padaryti svaiginančią karjerą modelių pasaulyje ir tapti populiaria dainininke. Įrašus su jos dainomis internete žiūri daugybė žmonių, o koncertai visada surenka pilnas sales žiūrovų.

Dvasios jėga ir optimizmas

Viktorijos dalyvavimas madų demonstravime sutraukia minias žiūrovų, kurie nori pamatyti unikalią manekenę be vienos kojos. Žurnaluose spausdinami straipsniai apie merginą, viršeliuose dedamos jos efektingos nuotraukos. Viktorija dalyvavo Parolimpinių žaidynių Londone uždaryme. Svarūs honorarai leido merginai įgyvendinti seną svajonę ir Didžiosios Britanijos sostinėje atidaryti savo naktinį klubą, kuris greitai tapo labai populiarus.

Pasaulio bulvarinė spauda nenustoja žavėtis Modestas valios jėga, optimizmu, taip pat nuostabiais vokaliniais ir išorės duomenimis. Britų žurnalistas Donas Raselas taip rašė savo straipsnyje, skirtame Viktorijai: „Daugelį metų pop kultūra užtrenkdavo duris prieš žmones su ribotomis galimybėmis.

Video:Viktoria Modesta - Give It Up

Sveikiems žmonėms buvo sunku suprasti ką galvoja, ką jaučia ir kaip dėl savo nepilnavertiškumo pergyvena neįgalūs žmonės. Visuomenė nusigręždavo nuo tokių žmonių. Tačiau tokių žmonių, kaip Modesta, dėka prioritetai keičiasi. Žmonės pagaliau ėmė suprasti, kad milžiniškos pastangos, kurių merginai reikėjo savo tikslui pasiekti, ją padarė tikra šių dienų heroje. Tuo labiau, kad mūsų pragmatizmo ir cinizmo laikais yra mažai žmonių, kuriuos visiškai pagrįstai galima būtų pavadinti herojais!“

Viktorija įrodė, kad etinių diskusijų apie neįgalumo problemas laikai baigėsi. Jos sėkmės dėka tūkstančiai žmonių su ribotomis galimybėmis suprato, kad savo talentą gali išreikšti įvairiose kūrybos sferose. Viktorijos populiarumą dar padidino režisieriaus Saamo Farachmando sukurtas dokumentinis filmas apie jos sunkų likimą.

O tuo metu Viktorija tęsia savo svaiginančią karjerą, džiugindama gerbėjus naujais kūrybiniais projektais.

Pati Viktorija Modesta neslepia, kad savo pavyzdžiu pasirinko amerikietę Eimę Malinz (Amy Mallins).

Kai ji 1976-ais metais gimė nedideliame Alentauno miestelyje, medikai mergaitės tėvams paskelbė neguodžiančią diagnozę: sunki mažųjų dubens kaulų patologija. Kai Eimei sukako metai, jai buvo amputuotos abi kojos žemiau kelių.

Medikai buvo įsitikinę, kad mergaitė niekada negalės vaikščioti ir jai teks visą gyvenimą judėti invalido vežimėliu. Tačiau realybė paneigė visas jų prognozes. Būdama vos septynių metų amžiaus Eimė, greitai pripratusi prie protezų, ne tik pradėjo vaikščioti, o po to ir bėgioti, bet netrukus ėmė... šokinėti į tolį. Tai buvo galima daryti su naujais anglies pluošto protezais. Užsispyrusi Eimė, patikėjusi savo jėgomis, baigė ne tik mokyklą ir koledžą, bet ir Džordžtauno universitetą, įgydama ekonomistės specialybę.

1996-ais metais Eimė labai sėkmingai dalyvavo Parolimpinėse žaidynėse Atlantoje. Mergina pasiekė du asmeninius rekordus, 100 metrų nubėgdama per 15,77 sekundės ir į tolį nušokdama 3,5 metro. Geraširdžiai rėmėjai ir auksarankiai ortopedai aprūpino Eimę protezais visiems gyvenimo atvejams. Su anglies pluošto protezais ji bėgioja ir šokinėja, o kasdieniniame gyvenime naudoja silikono protezus. Eimės prašymu ant jų buvo nupieštos venos, tad jie atrodo kaip savos sveikos kojos. 1999-ais metais Eimė dalyvavo garsaus mados kūrėjo Aleksandro Makvyno darbų pristatyme. Mergina ant podiumo

užlipo su žavinga šypsena ir užtemdė kitas sveikas merginas, tapdama pasirodymo žvaigžde. Bulvariniai žurnalai tiesiog ėmė medžioti gražuolę. Merginai dėmesį rodė ir kino filmų kūrėjai. Eimė jau nusifilmavo penkiuose rimto turinio filmuose. Garsusis žurnalas „People“ įtraukė ją į 50-ies gražiausių planetos moterų sąrašą. Stebint Eimę filmuose, stadionuose ar ant podiumo, užsimiršta, jog jos kojos yra amputuotos. Amerikiečių žurnalistas Džonas Stivensas, parašęs knygą apie talentingą sportininkę ir aktorę, užbaigė ją tokiais žodžiais: „Eimė visu savo gyvenimu parodė, kad net pačiose sunkiausiose situacijose negalima prarasti vilties. Ji yra fantastiško didvyriškumo, nepaprastos dvasios jėgos pavyzdys ir įkūnija dvasios pergalę prieš tragiškas aplinkybes'.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vasariškas tortas su braškėmis

Gaivinantis nekeptas vasariškas tortas su braškėmis. Greitas ir skanus!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau