Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 29

Virškinimą pagerins religinio kalendoriaus laikymasis

Jei kankina gastroezofaginis refliuksas, gydyti reikia ir virškinimo, ir nervų sistemas, nes yra pažeisti šie du poliai, kurie tarpusavyje labai susiję, - sako liaudies medicinos ekspertas Virgilijus Skirkevičius.

Atsižvelgti į konstitucinį tipą

Jis atkreipia dėmesį, jog koreguojant mitybą svarbu atsižvelgti, kaip siūlo Vedos, kokiam konstituciniam tipui priklauso žmogus - taikyti vienodo mitybos modelio negalima. Pavyzdžiui, jei žmogus smulkaus sudėjimo, jautrios nervų sistemos, linkęs į depresiją, isteriją, šizofreniją, jis turi riboti baltyminį maistą. Jei žmogus stambus, kaupiantis gleives, linkęs į 2-ojo tipo diabetą, - iš raciono jis turi išimti mielinius gaminius (makaronus, batonus, duoną ir pan.), actą, alkoholį . Jei žmogus karštas, „ryžas“, strazdanotas, t. y. tulžies tipo, - jam reikėtų mažiau vartoti riebalų, rūkytų, keptų gaminių.

Taip pat ekspertas siūlo valgyti kuo mažiau apdorotą maistą. Pvz., užuot pirkus dešras, kuriose apstu konservantų, stipriklių, tiesiog išsivirti neapdorotos mėsos.

Visos ligos – nuo nevirškinimo

„Visos ligos prasideda nuo nevirškinimo. Šis sutrikimas sukelia aibę kitų problemų, nes pažeidžia kaulų, nervų sistemą, vidurius, sąnarius. Jei organizmas nesuvirškina baltymų, vadinasi, jis nesusidoroja su svetimais baltymais, ir šie užvaldo – ima rūgti, pūti, kitaip tariant, jie ima organizmą virškinti ir atsiranda visokių medžiagų, kurios kaupiasi, sukelia uždegimus, polipus ir pan.“, - aiškina V. Skirkevičius.

Jei atsirado refliuksas , - teigia žolininkas, - tai rodo, jog valgome neramiai, įsitempę, susijaudinę, nervingai, valgydami skaitome, žiūrime televizorių, negalvojame, kaip suvirškinti svetimas medžiagas, kad sukurtume savas. Kai virškinimas nueina į antrą planą, maistas nesuvirškinamas, o nuo įtampos atsipalaiduoja skrandžio sfinkteris (raumeninis žiedas apatinėje stemplės dalyje) ir atsiranda refliuksas.

Ką daryti?

„Nereikia pulti vartoti vaistų, tyrinėti H. pylori bakteriją, kuri tik parodo uždegimines reakcijas. Bakterijas naikinti nesiūlau, nes jų yra kiekvieno mūsų organizme, tik ne visur ji turi terpę. Tad ji yra tarsi mūsų sveikatos indikatorius. Jei bakterijos vystosi, - vadinasi, maistas pūva, nevirškinamas, svetimi produktai netampa savais“.

Norint pagerinti virškinimą, anot V. Skirkevičiaus, svarbiausia valgyti ramiai, neskubant, įsisąmoninant, laikytis sezoniškumo ir tradicijų - prieš valgį persižegnoti, pasimelsti, kramtyti ilgai, kad skonis jaustųsi burnoje, valgant neskaityti, nežiūrėti televizijos, po valgio labai skatintini malonūs pokalbiai. Teigiamą poveikį turi religinio kalendoriaus rekomendacijos – pasninko dienos, o virškinimo sistemą treniruoja Kūčių, kitų religinių švenčių papročiai, kurie leidžia sočiai prisivalgyti.

Padės kvepiantys augalai

Virškinimui gerinti tinka raminantys , kvepiantys augalai – tie, kurie gerina kvėpavimą, gerina ir virškinimą, pvz., raudonėlis, valerijonas, mėta, juozažolė, pankolis.

Liaudies medicinos ekspertas pateikia klasikinį receptą, skatinantį virškinimo ugnį, „šalto“ tipo žmonėms, kurių šaltos kojos ir rankos, žemas kraujospūdis, – sumalti kavamale pipirus ir sumaišius su medumi gautą košelę sulaižyti arbatinį šaukštelį prieš kiekvieną valgį. Tinka tam ir pankolis, kalendra, kmynai, krapai – aštrumo turinčios sėklos.

Ar vengti kavos? Ar gerti sodą?

Ar vengti kavos? V. Skirkevičius sako, jog ji nekenks tiems, kuriems kaupiasi gleivės, kurie yra stambaus sudėjimo, kurie negali vartoti alkoholio, mielinių produktų.

Pajutę rėmenį daugelis puola gerti vandens su ištirpinta soda. Ar tai gerai? Anot eksperto, sodos geriau nevartoti, nes ji po kiek laiko dar labiau provokuos refliuksą. Vietoj to verčiau suvalgyti druskos (ant peilio galo) ir užsigerti vandeniu. Druska skatina užsidaryti atsipalaidavusį sfinkterį.

Virškinimą pagerins religinio kalendoriaus laikymasis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Trapūs naminiai sausainiai
Kaip pasigaminti namuose skanius sausainukus. Trapių naminių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau