Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2016 » Rugsėjo » 4

Vologdos pilkapio paslaptys

Pilkapis, kuriame, anot padavimo, palaidotas legendinis Variagas Sineusas, kartu su Riuriku atvykęs valdyti Rusios, yra Vologdos srityje, netoliese Beloozioro.

Istorikas N. Karamzinas savo veikale „Rusijos valstybės istorija" rašė: „Riurikas atvyko į. Naugardą, Sineusas - į Belooziorą, finų vesių sritį, o Truvoras - į Izborską, krivičių miestų".

S. Solovjovas - dar vienas istorikas - taip aprašo tuos tolimus laikus: „Susirinko trys broliai su savo giminaičiais, pasiėmė su savimi visą Rusią ir atėjo. Ir apsistojo vyriausias brolis Riurikas Naugarde, antrasis brolis Sineusas - Belooziore, o trečiasis brolis Truvoras - Izborske“.

Sineusas, kuris šį vardą gavo dėl mėlynai juodų ūsų, liaudyje buvo mėgiamas. Po to, kai jis pasimirė, vietiniai gyventojai dar ilgai gedėjo ir saugojo jo kapą.

Sineuso pilkapis

Variago kūnas buvo specialiai atgabentas ant Baltojo ežero kranto. Šio ežero vanduo buvo laikomas šventu. Kita legenda byloja, kad Sineusas, kaip ir jo brolis Riurikas, buvo palaidotas sidabro karietoje su brangakmeniais papuoštais ginklais aukso karste kartu su žirgu.

Kaip rašoma metraščiuose, pirmą kartą pilkapį kasinėti bandė caras Ivanas III. Jo įsakymu buvo iškasti 4 šuliniai, pro kuriuos buvo iškelti keletas daiktų.

Įsitikinęs, kad pilkapis iš tiesų yra garsiojo variago amžinojo poilsio vieta, caras įsakė užkasti šulinius taip, kad pilkapis išliktų nepažeistas, ir saugoti jį nuo lobių ieškotojų pasikėsinimo apiplėšti. Padavime teigiama, kad pilkapį galima atkasti tik pačiu sunkiausiu Rusijai metu.

Po 1917-ųjų metų revoliucijos Sineuso pilkapį buvo pabandyta atkasti. Taip buvo sunaikinta pusė kalvos. Buvo nutarta likusios dalies centre iškasti rūsį ir jame įrengti daržovių saugyklą.

Tačiau naujajame rūsyje bulvės labai greitai sugedo ir ėmė skleisti dvoką, užuodžiamą visoje apylinkėje, o mediniai rąstai, panaudoti saugyklos statybai, supuvo ir sukrito. Pilkapio viršūnėje susidarė didelė duobė.

Liaudyje yra tikima, kad Sineuso dvasia, kurios poilsis buvo sutrikdytas, nuo to laiko klaidžioja po apylinkes, bandydama įvilioti žmones į duobę pilkapio viršūnėje. Pasakojama, kad per amžių, praėjusį nuo revoliucijos, iš duobės buvo ištraukta dešimtys negyvų žmonių.

Sineuso pilkapis Tačiau kartas nuo karto atsiranda drąsuolių, kurie bando atkasti pilkapį ir surasti nesuskaičiuojamas brangenybes. Tačiau vos tik lobių ieškotojai pagilina duobę ir pradeda rausti šachtas, ji iš karto vėl prisipildo vandeniu, apsemdama brangenybių medžiotojus iki galvos.

Vienas tokio įvykio liudininkas, Piotras Zacharovas, nuo to meto net nesiartina prie pilkapio, laikydamas jį prakeikta vieta. Jis pasakoja, kad
visą tą laiką, kai su savo porininku Nikolajumi gilino duobę, jų neapleido keistas jausmas, kad kažkas juos stebi. O po to duobė staiga ėmė užsipildyti vandeniu. Viskas vyko taip greitai, kad Zacharovas vos spėjo išlįsti iš šachtos. O štai jo porininkui nepasisekė - vyras nuskendo. Lobių ieškotojas parodė ir daiktus, kuriuos spėjo rasti, atliekant pilkapio kasinėjimą. Šie daiktai buvo panašūs į kažkokio nežinomo mechanizmo detales.

2011-ais metais pilkapio tyrinėjimams buvo organizuota ekspedicija, kuriai vadovavo Vadimas Černobrovas. Iš pradžių ekspedicijos dalyviai klausinėjo vietinių gyventojų apie pilkapį. Jiems teko pakalbėti ir su jau minėtuoju P. Zacharovu. Po šių pokalbių buvo nuspręsta pilkapio nekasinėti. Jo viršūnėje geležiniais kaiščiais buvo padarytos kelios apie 1 m gylio angos, kurios iš karto užsipildė vandeniu.

Sineuso pilkapis

Po to tokia pat procedūra buvo atlikta ir pilkapio papėdėje. Rezultatas buvo toks pat. Vandens mėginiai parodė, kad jame yra daug sidabro jonų, o tai reiškia, kad pilkapio viduje tikrai yra užkastas lobis, kuriame daug sidabrinių daiktų.

„Tai reiškia, kad pilkapio viduje sidabro yra daugybė, - teigia Černobrovas. - Panašu, kad kažkokios brangenybės ten tikrai yra. Kokios tai. brangenybės, kam jos priklausė ir kaip čia atsidūrė -kol kas tai yra atviras klausimas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://ufospace.net/news/tajny_kurgana_sineusa/2016-05-27-8315

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo akmenligės

Akmenligės liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo akmenligės, akmenligė, akmenligės gydymas, akmenligės recepta, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau