Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2016 » Kovo » 18

Vudu juodoji magija futbole?

Seniau futbolas skambiai vadintas naująja religija. Teigiama, kad ši sporto šaka pasaulyje dažnai laikosi ne itin šventų ritualų. Dažniausiai jais siekiama pakenkti priešininkams. Kerų, vudu lėlių arba kitų magiškų dalykų įtaka futbolininkams ir jų žaidimui visada kelia karštas diskusijas. Tačiau ar tikėti tuo, kad šalia priešininkų vartų užkasta negyva rupūžė gali lemti jų pralaimėjimą, ar ne – kiekvieno asmeninis reikalas.

Futbolo vudu

Vudu juodoji magija futbole? 2006 m. per Vokietijoje vykusį pasaulio futbolo čempionatą buvo galima įsigyti specialų „žaislų“ rinkinį. Jį sudarė skudurinė lėlė futbolininko apranga, maži čempionate dalyvavusių šalių vėliavų lipdukai ir ilgų adatų rinkinys. Nusipirkusieji šį rinkinį ant baltų vudu lėlės marškinėlių galėdavo priklijuoti nemėgstamos rinktinės vėliavą, o lėlę subadyti taip, kaip širdis geidžia. Sakyta, kad geriausia lėlę badyti tuomet, kai aikštelėje susiklosto įtemptos situacijos. Patarta durti į futbolininkams itin svarbias kūno vietas: širdį, kelius, pėdas… Teigiama, kad toks „žaidimas“, kainavęs apie 50 litų, buvo itin populiarus. Interneto komentatoriai drąsiai švaistėsi pasisakymais, kad šio žaidimo teigiama pusė yra ta, jog jį smagu žaisti, o neigiama, kad tai – juodoji magija!

Kerėtojas vietoj fizioterapeuto

Visiems įprasta, kad futbolo komandos turi fizioterapeutus. Tačiau Afrikos futbolo komandos turi raganius, vietos gyventojų vadinamus šventaisiais gydytojais. Sakoma, kad jų burtai tikrai veikia. Afrikos kerėtojai teigia, kad paveikti rungtynių eigą visiškai nesudėtinga. Reikia tik mesti keletą kriauklių ir susisiekti su žaidimo aikštelės dvasiomis. Tada buriančio raganiaus komandos narių kamuoliai be vargo pasieks priešininkų vartus, nes jų vartininkui nepasiseks apginti. Deja, daugiau magiškų burto detalių kerėtojai neatskleidžia.

Kristijanas Ronaldas – raganiaus auka?

Pasirodo, Portugalijos futbolo žvaigždė K. Ronaldas taip pat nukentėjo nuo juodosios magijos. 2009-aisiais laikraščių antraštėse mirgėjo jo ir kerėtojo Pepės vardai. Visi šnekėjo apie tai, kad garsaus futbolininko atstumta turtinga užsienietė sumokėjo burtininkui, jog šis pakenktų K. Ronaldo karjerai. Teigiama, kad dėl Pepės kerų Kristijanas patyrė kulkšnies traumą. Vėliau futbolininko artimieji susisiekė su kitu burtininku, vardu Fafe, kad šis panaikintų kerus. Pasakojama, kad Fafė, norėdamas išsklaidyti Vudu juodoji magija futbole? kerus, degino žvakes šalia K. Ronaldo nuotraukos. Tačiau jam abejonių kėlė Pepės žodžių patikimumas. Fafė teigė, kad Kristijanas galėjo būti ir neužkeiktas. Visa tai vyko pasaulio čempionate prieš svarbias atkrintamąsias Portugalijos rinktinės varžybas su Vengrija.

Kongas + futbolas + kerai = 11 aukų

2008 m. spalio mėnesį 11 žmonių žuvo Kongo Demokratinės Respublikos stadione. Tai nutiko per futbolo rungtynes kilusias riaušes. Teigiama, kad tą dieną vienas komandos narių bandė pasinaudoti raganavimu, jog laimėtų varžybas. „Nyuki“ komanda jau buvo bepralaiminti stadiono šeimininkams „Socozaki“ klubui, kai staiga „Nyuki“ komandos vartininkas pasitraukė iš savo vietos ir viduryje aikštelės laikydamas amuletą ėmė murmėti burtažodžius. Tada kilo muštynės tarp komandų narių. Kol policija bandė išskirti įniršusius futbolininkus, sirgaliai mėtė į juos akmenis. Policijos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, todėl minia ėmė bėgti stadiono išėjimų link. Per riaušes ir spūstį tragiškai žuvo 11 žmonių. Teigiama, kad ne tik Konge, bet ir visoje Afrikoje dažnai naudojami įvairūs ritualai, susiję su amuletais ir kerais. Neretai jie pasitelkiami ir futbole. Įdomu tai, kad Afrikoje pasitaiko atvejų, kai burtininkai žengia koja kojon su islamu, krikščionybe arba kitomis religijomis.

Užkeikė žaidėjus ar sirgalius?

Teigiama, kad 2012 m. vienas Saudo Arabijos mokslininkas atliko ypatingą tyrimą. Jis nustatė, kad jo tautiečiai futbolininkai gali būti lengvai pažeidžiami burtų ir kerų. Anot jo, prieš pradedant žaisti futbolininkams būtinas specialus dvasinis gydymas.

Vudu juodoji magija futbole? Pasak mokslininko Khalido Al Gurasi, pastarųjų metų „Al Nasr“ klubo pralaimėjimai yra nulemti magijos arba pavydžių akių. Mokslininkas sakė žinantis, kad burtažodžiai gali būti naudojami norint laimėti varžybas arba pakenkti žaidėjams. Khalidas paminėjo atvejį, kai vienas arabas sugebėjo aplenkti penkis priešininkus, tačiau neįmušė įvarčio, nes atsidūręs tiesiai prieš vartus netikėtai… pargriuvo! Be to, mokslininkas prisipažino tikintis, kad yra klubų, raganiams mokančių nemažus pinigus, jog šie paveiktų rungtynių eigą. Khalidas pareiškė nesuprantantis, kodėl Saudo Arabijos klubai nesikreipia į Korano gydytojus ir neprašo jų pagalbos. Vėliau atsirado teigiančių, kad ir kiti Saudo Arabijos futbolo klubai gali būti užkeikti. Tačiau sporto komentatoriai kalbėjo, kad ne „Al Nasr“ klubas, o jo sirgaliai yra užkerėti, nes patikėjo, jog futbolininkai blogai žaidžia dėl juodosios magijos kerų.

Burtai – netgi prieš draugus?

2012 m. serbų kilmės futbolo treneris Goranas Stevanovičius apkaltino savo komandą raganavimu. Visiems žinoma, kad Afrikoje juodąją magiją futbole naudoti įprasta. Tačiau, anot jo, futbolininkai kerus naudojo ne priešininkų, o savo komandos draugų nenaudai. Vėliau Ganos futbolo asociacijos prezidentas pranešė, kad per Afrikos tautų taurės turnyrą keli Ganos žaidėjai siekė asmeninės šlovės ir pripažinimo, tačiau taip pakenkė savo komandai.

Ožys sulaužyta koja

Tais pačiais metais buvusi Ganos futbolo komandos žvaigždė Čerlis Tayloras papasakojo žiniasklaidai, kaip juodoji magija sugriovė jo karjerą. Anot futbolininko, buvo atliktas baisus ritualas: prieš kelis metus ožiui sulaužyta koja ir jis palaidotas gyvas. Pasak Čerlio, ožys – tai jo simbolis dvasiniame pasaulyje. Įdomu tai, kad kaip tik prieš keletą metų futbolo žvaigždei ėmė labai nesisekti, jis nuolat patirdavo sunkių traumų. Futbolininkas netgi ėmė lankytis pas pastorių vildamasis, kad šis panaikins kerus. Deja, jo karjera jau buvo sugadinta…

Įdomybės ir faktai

Treneriui B. Gutmanui vadovaujant „Benfica“ klubui, jo komanda laimėjo du Europos futbolo čempionatus – 1961 m. ir 1962 m. Teigiama, kad treneris prakeikęs klubą žodžiais: „Be manęs „Benfica“ klubas daugiau niekada nelaimės“. Šis klubas Europos futbolo čempionatų finaluose kovojo dar penkis kartus: 1963 m., 1965 m., 1968 m., 1988 m. ir 1990 m. Tačiau taip ir nelaimėjo…

Dokumentinių filmų režisierius O. Bekeris gana ilgai tyrinėjo Afrikos tautų raganavimo per futbolo varžybas tradicijas. Anot jo, veiksmingai paveikti jaunus futbolininkus galima pritaškius jų persirengimo kambaryje kiaulių kraujo.

Afrikiečiai tiki, kad smarkiai pakenkti varžovams galima užkasus prieš jų vartus gyvą karvę.

Anot O. Bekerio, norėdami sumažinti oponentų kerų poveikį, žaidėjai į aikštelę turėtų išbėgti atbulomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 09:34 Receptai – Patiekalai Riebių plaukų priežiūra. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Riebių plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Riebių plaukų priežiūra, receptai plaukų priežiūrai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau