Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 17

Žalingi sveikatos įpročiai

Kartais nutinka taip, kad įpročiai, kurie turėtų užtikrinti sveikesnį gyvenimą, iš tiesų daro meškos paslaugą.

Antibakterinis muilas

Jei kaskart plaudamiesi rankas naudojate antibakterinį muilą – kuo greičiau pakeiskite jį kitu. Sunaikindamas ant rankų patenkančius mikrobus jis atima iš organizmo galimybę stiprinti imunitetą. Tokį muilą patariama naudoti tik gydymo įstaigose, slaugant ligonį, per gripo epidemiją. Įprastomis sąlygomis jis labiau kenkia nei padeda. Beje, ilgai naudojamas antibakteriniuose plovikliuose esantis triklosanas gali net išprovokuoti antibiotikams atsparių bakterijų kaupimąsi, dėl to susergama pavojingomis ligomis, kurias tenka ilgai gydyti.

Žalingi sveikatos įpročiai

Dantų valymas kaskart pavalgius

Valytis dantis kiekvieną kartą pavalgius mums pataria reklama. Arba šią procedūrą pakeisti kramtomąja guma. Priešingu atveju maisto apnašos skatina rūgščių kaupimąsi burnoje ir taip kenkia dantų emaliui. Tačiau jei valysitės iškart pavalgę, šepetėlio šereliai tik dar labiau pažeis kiek suminkštėjusį emalį. Todėl pavalgius sveikiausia tiesiog išsiskalauti burną vandeniu, o šepetėliu dantis valyti tik ryte ir vakare. Beje, valantis dantis labai svarbu tai daryti sukamaisiais judesiais. Valantis į šonus arba aukštyn ir žemyn, dantims kenkiančios bakterijos pastumiamos po dantenomis, kur toliau dirba savo juodus darbelius.

Eksperimentai su kosmetika

Manote, kad naujas kremas bus geresnis nei senas? O valomąjį pienelį ir toniką nugrūdate kuo toliau vien tam, kad įsigytumėte naujų, didesnius stebuklus žadančių priemonių? Vargu ar tai – tinkamas būdas rūpintis oda. Paprastai pasinaudojusios nauju kremu, veido kauke ar serumu moterys tuojau pat tikisi rezultatų. Nesulaukusios jų po keleto savaičių, neretai nusivilia ir... leidžiasi ieškoti kito stebuklingo būdo drėkinti ar stangrinti odą. Iš tiesų daugumos kosmetinių priemonių poveikis išryškėja tik po ilgesnio laiko – 6–8 savaičių. Jei kremo gamintojai žada, kad produktas papildys odą kolagenu, teks luktelėti net pusmetį, kad pamatytumėte apčiuopiamus rezultatus. Nuolatinė kosmetikos priemonių kaita gali nualinti odą – ji greitai išsausėja, tampa jautri. Todėl atradus tinkamą priemonę, būtina ją naudoti ilgiau ir, užuot žadinus odą nuolatine šoko terapija, suteikti jai ramybę ir patogumą.

Ar galima prisivalgyti vitaminų?

Kai kalba pasisuka apie vitaminus, mikroelementus ir kitus sveikatą tausojančius preparatus, ryškėja tendencija – kuo daugiau, tuo geriau. Todėl neretai maisto papildai ima ir beveik pakeičia įprastą maisto porciją. Vis dėlto prieš griebiantis maisto papildų svarbiausia užduotis – sužinoti, ar tų medžiagų jums išties stinga. Jei organizmui nieko netrūksta, geriausiu atveju maisto papildai neduos jokios naudos. Blogiausiu – tam tikrų medžiagų perteklius organizme gali tapti rimtų sveikatos sutikimų priežastimi. Pavyzdžiui, didelis vitamino A kiekis veikia toksiškai, jis ypač pavojingas nėščiosioms, nes gali pridaryti žalos vaisiaus sveikatai. Didelės vitamino C dozės sukelia virškinamojo trakto ligas, per daug vitamino B6 išbalansuoja nervų sistemą. Taigi užuot savarankiškai rinkęsi maisto papildus, verčiau atkreipkite dėmesį į maisto, kurį valgote kasdien, kokybę ir rinkitės tuos produktus, kuriuose yra didžiausias kiekis jums reikalingų medžiagų. Jų gaunant su valgiu nebelieka pavojaus perdozuoti.

Pataupysiu kalorijas vakarui...

Ar teko kada badauti visą dieną, kad vakare laukiančioje puotoje galėtumėte kiek tik norite smaližiauti? Juk logiška: kuo mažiau kalorijų suvartosite per dieną, tuo daugiau užkandžių galėsite sau leisti vakare. Deja, ši taisyklė ne visada padeda. Kuo ilgiau badaujate dieną, tuo didesnis apetitas užpuola vakare. Kur kas išmintingesnė taktika būtų visą dieną trijų–keturių valandų periodais nedidelėmis porcijomis užkąsti baltyminio maisto ir sveikų, maistingų užkandžių. Tai užtikrins sotumą visai dienai, o vakare rinksitės sveikesnį maistą ir mažesnes porcijas.

Generalinė tvarka dezinfekuojant

Namai turi blizgėti ir kvepėti švara. O švarūs namai – sveiki namai, kuriuose nėra ligas sukeliančių bakterijų. Taigi visas kerteles nuolat būtina valyti dezinfekuojamaisiais valikliais. Pažįstama logika? Jei išties jums taip svarbu aplinkui viską dezinfekuoti, turėtumėte žinoti, kad dezinfekuojančiuose buitinės chemijos valikliuose naudojamos medžiagos patenka į orą ir gali dirginti kvėpavimo takus, o didelė jų koncentracija ore sukelia astmos priepuolius. Kai kurios jų laikomos kancerogenais. Saugiausias jums ir aplinkai valiklis – vanduo su šlakeliu acto. Jis taip pat antibakterinis ir nekelia grėsmės nei jūsų, nei namiškių sveikatai.

Vanduo – tik iš butelių

Mokslininkai jau seniai skėsčioja rankomis, nes buteliuose parduodamas vanduo, ko gero, apsukriausias pastarųjų dešimtmečių verslas ir būdas parduoti tai, ką kiekvienas galime gauti nemokamai. Nes, bent jau Lietuvoje, vandens iš čiaupo kokybė – kuo puikiausia. Dar prieš keliasdešimt metų sunku buvo net įsivaizduoti, kad dosniai atversime pinigines ir pirksime vandenį, kai iš čiaupo namuose tebebėgs tas pats geriamasis vanduo, kokio ir reikia žmogaus organizmui. Filtruotame, į butelius supilstytame stalo vandenyje stinga mineralų, kurių reikia organizmui. Todėl sveikiausias ir pigiausias pasirinkimas – gerti vandenį iš čiaupo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau