Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 16

Žarnyno valymas – gelbėjimosi ratas!

Vis dėlto yra gerai, kad mes negalime pasižiūrėti į savo vidų! Tai būtų buvęs toks šokas, kurį „suvirškinti“ ne kiekvienas begalėtų. Lygiai taip pat ir mes nesuvirškiname to, kas patenka į mūsų žarnyną. Mūsų vaišėse gausu rafinuotų produktų, kurie leidžia žarnynui aptingti. O su riebiu, keptu, konservuotu maistu „tingus“ žarnynas iš viso nesugeba susidoroti.

Mes valgome mažiausiai tris kartus per dieną, o priešingą valgymui procedūrą atliekame geriausiu atveju kartą per parą. Nesunku įsivaizduoti, kiek bereikalingo „bagažo“ mes nuolat nešiojamės su savimi. Norite žinoti, kiek konkrečiai? Maždaug 5-6 kg, o nutukę žmonės – net iki 25 kg! Ilgainiui šlakai virsta tikrais akmenimis, o su jais nesusidoros jokia dieta.

Žarnyno valymas – gelbėjimosi ratas!

Nesinorėtų Jūsų gąsdinti nemaloniomis detalėmis, tačiau antsvoris – dar tik pusė bėdos! Nesuvirškinti maisto likučiai ima rūgti, skirdami toksinus, kurie plinta po visą organizmą, pažeisdami kepenis, inkstus, plaučius, širdies bei kraujagyslių ir endokrininę sistemas. O kaip puikiai jaučiasi mūsų organizme parazitai! Beje, šiandien nuo jų aktyvumo miršta daugiau žmonių, negu nuo vėžio.

Būtinybė valytis

Mes kasdien prausiamės, tačiau retai susimąstome, ar reikia valyti žarnyną. Mūsų virškinamasis traktas – pavartosime paprasčiausią palyginimą – panašus į namo kanalizaciją. Plonasis žarnynas (dešinėje apačioje) – tai kanalizacijos vamzdžiai, o storoji žarna (kairėje apačioje) – nusodintuvas. Kasdien pilant į kanalizaciją riebalus ir atliekas, vamzdžiai užsikemša. Nusodintuvą reikia kartas nuo karto valyti.

Tas pats vyksta ir mūsų virškinamajame trakte. Kai Jūs kasdien nuleidžiate į jį riebų maistą ir kitus toksinius elementus turinčius produktus, jame kaupiasi maisto atliekos. Maisto atliekos ima rūgti, išskirdamos nuodingąsias medžiagas ir dujas. Toksinės medžiagos patenka į kraujagyslių sistemą ir su krauju patenka į organus ir sistemas, nuodydamos kiekvieną ląstelę. Visame mūsų organizme prasideda puvimo ir rūgimo procesai, sukeldami šias ligas:

  • alergiją ir kai kurių produktų netoleravimą;
  • blogą burnos kvapą, dujų kaupimąsi, nepakeliamą išmatų kvapą;
  • vidurių užkietėjimą, nereguliarų tuštinimąsi, hemorojų;
  • dažnus peršalimus, virusinius susirgimus, bronchitą, bronchinę astmą;
  • dujų kaupimąsi, vidurių pūtimą, dažnus virškinimo sutrikimus;
  • riebaus maisto netoleravimą;
  • energijos stoką, silpnumą be jokios priežasties, mieguistumą;
  • skausmus apatinėje nugaros dalyje;
  • imuniteto sutrikimus, nepakankamą atsparumą infekcijoms;
  • ilgesnio miego poreikį;
  • kepenų ir šlapimo pūslės skausmus;
  • odos problemas, bėrimus, spuogus, votis, psoriazę, celiulitą.

Mes įpratome susirgę šiomis ligomis tuojau bėgti į vaistinę ir kaip gelbėjimosi rato griebtis tablečių, o tonusą didinti vitaminais. Neišlaidaukite, pirkdami vaistus ir vitaminus, kol nesusitvarkysite su šlakais! Jeigu Jūs pajutote kokių nors išvardintų simptomų, Jums pirmiausiai vertėtų pasvarstyti, ar nereiktų išsivalyti žarnyno.

Šlakais užkimštos storojo žarnyno sienelės nustoja atlikti vieną svarbiausių savo funkcijų – rezorbciją. Dėl teršalų sutrinka ir žarnyno mikroflora. Jos stoka sukelia disbakteriozę, nuo kurios kenčia kas antras planetos gyventojas, dažnai to nė neįtardamas.

Kas gi yra šlakai?

Medicinoje šiuo terminu vadinamos neištirpusios ir neapdorotos medžiagos, t.y. patologiniai dariniai iš išmatų sankaupų gleivių, kenksmingų toksinų, nepašalintų vaistinių preparatų. Bet kokią ligą, ilgalaikį stresą lydi toksinių medžiagų kaupimasis. Šlakai susidaro beveik visuose organuose: inkstuose, kepenyse, tulžies pūslėje. Pagal cheminę sudėtį šlakai skiriami į kelias grupes. Šlakams priskiriamos besikaupiančios ant vidinių kraujagyslių sienelių cholesterolio plokštelės, toksinai ir druskų nuosėdos stubure ir sąnariuose, įvairių rūšių akmenys (kepenų, inkstų, tulžies pūslės ir šlapimo pūslės, išmatų) ir gleivių perteklius (pav.).

Daugiausiai šlakų susikaupia storojoje žarnoje, tulžies latakuose ir tulžies pūslėje, šlapimtakiuose – išskiriamosios sistemos organuose.

Kodėl reikia valyti žarnyną?

Įvairiausių specialybių gydytojai puikiai žino, kad daugelio ligų pradžia susijusi su žarnynu. O skrandžio ir žarnyno darbo sutrikimai gali pasireikšti bet kurioje vietoje ir bet kokiu būdu, tai gali būti odos liga (dermatitas, psoriazė, alergija), plaučių (bronchinė astma), gali sutrikti medžiagų apykaita (nutukimas, cukrinis diabetas, osteochondrozė, artritas), gali atsirasti vegetacinė distonija, lėtinis vidurių užkietėjimas ir šlapimo išskyrimo organų ligos, dažni galvos skausmai ir peršalimo ligos, radikulitas, migrenos. Ir tai dar ne visas sąrašas. Deja, daugeliui žmonių, kuriuos kamuoja įvairios žarnyno ir mikrofloros problemos, sutrikusi žarnyno veikla tapo įprasta būkle. Jie nė nenumano, kaip tai blogina jų sveikatą. Todėl žarnyno valymas yra geriausias būdas atkurti ir išsaugoti sveikatą.

Po žarnyno valymo žmonėms padidėja darbingumas, jaučiamas kūno lengvumas. Žmonės pasijunta atjaunėję, padidėja kūrybinis aktyvumas. Nieku gyvu nevartokite organizmui valyti vidurių laisvinamųjų vaistų, nes jie sudirgina žarnyno gleivinę ir išplauna iš jo kalį, atpalaiduoja žarnyno raumenis, o tuomet žarnynas jau nebegali teisingai atlikti savo funkcijų.

Tai kaipgi išvalyti žarnyną ir palaikyti jo darbingumą?

1 žingsnis: Praeikite žarnyno valymo kursą.

2 žingsnis: Liaukitės valgę prieš miegą.

Miegas su tuščiu skrandžiu – tai žarnyno detoksikacijos ir valymo seansas, o gausi vakarienė paverčia naktį nuodijimosi procedūra. Kinai sako: „Pusryčius suvalgyk pats, vakarienę atiduok priešui“. Prisiminkite šlakus!

3 žingsnis: Nustokite valgę riebų ir keptą maistą, saldumynus, atsisakykite kavos.

Riebus, keptas maistas ir saldumynai slopina žarnyno veiklą. Tokio maisto likučiai, susimaišydami su natūraliomis žarnyno gleivėmis, virsta šlakais ir kaupiasi visur, kur tik galima. O kavoje esantis kofeinas slopina žarnyno raumenų veiklą.

4 žingsnis: Gerkite vandenį.

Visi medžiagų apykaitos procesai vyksta vandens terpėje. Vanduo šalina iš organizmo atliekas ir reguliuoja virškinimą. Dėl vandens stokos sustoja natūralūs organizmo valymo procesai ir vyksta savaiminis ląstelių, audinių ir organų nuodijimas. Daugiausiai šlakų susikaupia tiems žmonėms, kurie neišgeria reikiamos dienai normos vandens. Gerkite vandenį ir būtinai atsisakykite saldžių sulčių ir gazuotų gėrimų.

5 žingsnis: Valgykite kokybiškus pusryčius.

Pusryčiai turi būti sotūs ir turintys daug naudingų medžiagų. Tai pats svarbiausias dienos valgymas, jo negalima nepaisyti, nes Jūsų laukia darbo diena ir Jums prireiks nemažai energijos.

6 žingsnis: Valgykite daugiau ląstelienos.

Ląsteliena ir maistinės skaidulos turi unikalią savybę išvalyti skrandžio ir žarnyno šlakus. Viskas prasideda nuo gaurelių, kuriems tenka didžiausias maisto įsisavinimo krūvis, valymo ir jų funkcijos atkūrimo, ir baigiasi pagerėjusia žarnyno peristaltika, dėl ko organizmas intensyviau pašalina šlakus. Ląstelienos yra daržovėse, vaisiuose ir kruopose. Naudinga valgant vartoti maistą, kur yra įdėta daugiau įvairiausių sėklų: sezamo, aguonų ir kt. Eidami per žarnyną jos dirgina gleivinę ir taip pagerėja jo peristaltika. Įvairiuose produktuose yra įvairus kiekis ląstelienos. Piene ir pieno produktuose, riebaluose, mėsoje, žuvyje ir kiaušiniuose ląstelienos visai nėra. Per dieną reikia suvartoti 25-35 gramus ląstelienos.

7 žingsnis: Stenkitės daugiau vaikščioti pėsčiomis.

Sėdimas gyvenimo būdas sukelia dubens organų ir storosios žarnos kraujotakos sutrikimus, o šie – deguonies badą, dėl kurio sumažėja žarnyno tonusas ir prarandama jo galimybė atlikti savo funkcijas. Jeigu Jūsų darbas sėdimas, kiekvieną valandą padarykite bent penkių minučių pertraukas ir pavaikščiokite. Vaikščiokite dažniau pėsčiomis gryname ore.

Užterštas žarnynas – mazochisto savižudybė…

Žarnyno valymas – gelbėjimosi ratas!

Medicinos mokslų daktaras Olegas Bulanovas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:55 Receptai – Patiekalai Purus pyragas per penkias minutes

Kepiniai su kefyru – daugelio šeimininkių, mokančių gaminti ne tik skaniai, bet ir greitai, mėgiamas ingredientas. Iš kefyro stiklinės galima iškepti visą dubenį keksiukų arba didelį purų pyragą…

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau