Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2015 » Gruodžio » 12

Žmogaus nemirtingumo kaina

Dar visai neseniai mintis apie nemirtingumą atrodė idėja iš fantastinio filmo. Niekas netikėjo, kad žmogaus gyvybę galima pratęsti ilgiau nei šimtui metų. Tačiau dabar mokslininkai teigia, kad kažkas panašaus į nemirtingumą gali būti visai arti, praneša msn.com. Tyrinėtojai svarsto, kad nemirtingumą galės patirti net dabar gyvenantys žmonės.

Vieni mokslininkai teigia, kad vienintelis dalykas, kurio trūksta iki  nemirtingumo „išradimo“, - reikia sugalvoti, kaip sustabdyti ląstelių senėjimą. Kiti mąsto, kad privalu kurti atskiras kūno dalis – kraujagysles, širdį, kaulus, kad jomis pakeisti „nusidevėjusias“.

„Niekas nesustabdys žmonijos surasti būdą išgyventi tūkstančius metų“, - įsitikinęs mokslininkas Aubrey de Grey. Kembridžo universiteto tyrinėtojas spėja, kad jam pavyko „iššifruoti“ žmogaus ląstelių nemirtingumą.

Mokslininkui pavyko iš bakterijos išskirti fermentą, kuris saugo bakteriją nuo užkimšimo, kuris sukelia bakterijos „užtroškimą“. Viliamasi, kad tą pačią strategiją bus galima išbandyti ir su žmonėmis.

Amerikoje genetikui Billui Andrews pavyko rasti papildą, kuris, tikinama, gali perprogramuoti ląsteles, kad jos amžinai gyventų. Šis priedas bėgant laikui neleidžia trumpėti telomerams – DNR juostoms,

kurios yra chromosomų galuose. Teoriškai teigiama, kad jei telomerų trumpėjimas sustabdomas ar sukuriamas jų atsinaujinimas, taip prailginama žmogaus gyvenimo trukmė.

Nepaisant mokslininkų bandymų, ne visi įsitikinę, kad su mirtimi ir senėjimu galima kovoti. Tačiau tie, kurie tiki mokslo galimybėmis, jau spėja, kaip gali pasikeisti žmogaus kasdienis gyvenimas, atitolinus jo mirtį.

Rašytoja Sonia Arrison tiki, kad ilgesnė žmogaus gyvenimo trukmė padėtų asmenims išnaudoti savo potencialą. „Prailgėjęs gyvenimas atvertų naujas galimybes eksperimentuoti ir patirti nuotykių“, - įsitikinusi rašytoja.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://kauno.diena.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Varškės tortas su apelsinais
Gaminame namuose. Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina. Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau