Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2016 » Gruodžio » 7

Žmogaus protu nesuvokiami reiškiniai Lietuvoje

Tai, kad pasaulyje egzistuoja daugybė neatskleistų paslapčių ir protu dar nesuvokiamų reiškinių, manau visi gerai žinome. To net negalėtume įvardyti, kaip kažkokio labai jau ypatingo fakto, o tokių nepaaiškinamų reiškinių yra net ir Lietuvoje. Savo pasakojimą galiu pradėti, kad ir nuo Kernavės.

Esu tikras, kad tas, kuris domisi Lietuvos praeitimi, puikiai žino apie Kernavės piliakalnių ypatingą aurą, kuri užburia savo paslaptingumu ir ramybe. Tačiau, maždaug prieš dešimtmetį, kernaviškiai, atrodo, susidūrė su vienu mokslui nepaaiškinamu reiškiniu. Archeologas Aleksiejus Luchtanas įsitikinęs, kad atkasė tikros raganos kapą. Visų pirma jis pastebėjo, kad ten palaidota nebejauna moteris nukirsta galva, kuri net nukreipta į apačią, o rankos irgi nukirstos, bet padėtos lygiagrečiai su kojomis. Ko gero, taip padaryta, kad ragana neišsikastų iš kapo ir negąsdintų aplinkinių gyventojų.

Kernavės piliakalnis

Tačiau, net ir taip palaidota, atrodo, jinai neprarado galios kontroliuoti gamtos. Atkasus kapą, kernaviškiai, ir žinoma archeologas, patyrė, kaip manoma, nakties ir mirties deivės siautėjimą – kilo nepaaiškinama audra, gyvuliai tapo labai neramūs, o šunys lojo be perstojo. Tyrinėjimus teko nutraukti. O dabar, ant išniekinto raganos kapo, auga erškėtrožės krūmas, tarsi saugodamas kapo ramybę.

Nesuvokiamas reiškinys yra ir tai, kad po žeme nesuyra nei kūnai, nei augalai. Neįmanoma suvokti, kodėl jiems negalioja cheminiai procesai. Todėl man belieka tik konstatuoti faktą, kad vykdant kunigo A. Juškos perlaidojimą, žmonės – archeologai nustėro, pamatę ant kapo žaliuojančias gėles, o viduje – gerai išsilaikiusią kunigo kūną. Stebina ir tai, kad greta palaidotas brolis, buvo visai suiręs.

Dar vieną nepaaiškinamą reiškinį slepia Šventosios Dvasios cerkvė Vilniuje – kur guli, 14 amžiuje nukankintų, trijų kankinių kūnai. Jie buvo žiauriai nukankinti ir pakarti ąžuolų giraitėje. Dar daugiau stebina tai, kad Lenino kūnas balzamuotas ne karta, o kankinių lavonai, per tokį laiko tarpą išsilaikę vos ne geriau už Lenino kūną. Galima stebuklu laikyti ir tai, kad kai Leninas buvo pradėtas balzamuoti, mokslininkai nustatė, kad jo smegenys sukalkėjusios. Tikiuosi niekam nereikia priminti, kad su sukalkėjusiomis smegenimis daug neparašysi, o Leninas savo raštus rašė beveik iki pat savo mirties.

Kita, nemažesnė paslaptis (bet jau nebe Lietuvoje), yra taip pat didis žmogus – Leonardas Da Vinčis. Istorikai ir mokslininkai jį žino ne tik kaip tapytoją, bet ir kaip garsų mokslininką, tyrinėtoją, ar išradėją. Jis daug kuo lenkė savo laiką: darė atradimus anatomijoje, projektavo sudėtingus technikos įrenginius, apie kuriuos jo epochos žmonės net nesvajojo – kūrė tankų ir povandeninių laivų, skraidymo aparatų ir parašiutų konstrukcijas. Deja, dienoraščius, kuriuose L. Da Vinčis aprašė savo projektus, mokslininkai sugebėjo perskaityti tik praėjus 500 metų po jo mirties.

Priežastis buvo visai paprasta: užrašai buvo užšifruoti, norint juos perskaityti dienoraštį reikėjo priglausti prie veidrodžio. Taigi, paslaptis tarsi aiški, tačiau kodėl vienas žmogus žino tai kas kitam tik paistalai arba beprotybė. Tad, ko gero, ir iki mūsų laikų neyrančių kūnų ar raganos kapo prakeiksmas išaiškės tik po kokių 500 metų, kai žmogus pradės suvokti visas gamtos ir žemės jėgas.

Alvydas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 21:08 Receptai – Patiekalai Naminė „daktariška“ dešra. Kaip ją pasigaminti?
Virtą česnakinę dešrą pasigaminti labai paprasta ir tam nereikia specialių įrankių. Išsamesnę informacija apie dešros gamybą galite pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau