Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 10

Žolelių kaukės jūsų odai

Žolelių kaukė jūsų odai gali tapti tikrų tikriausiu jaunystės ir spinduliuojančios energijos eliksyru, jei tik susiviliosite ją išbandyti ir tinkamai pritaikysite savo poreikiams.

Kaip veikia odą pievų ir sodų žolynai?

• Šalpusnis turi priešuždegiminių savybių. Jame esančios medžiagos apsaugo odą nuo pleiskanojimo, šerpetojimo, niežulio.

• Mėtos gaivina ir ramina pavargusią odą, skatina jos regeneraciją, maloniai vėsina.

• Kiaulpienės mažina pleiskanojimą, švelnina ir lygina odą.

• Petražolės ir krapai mažina odos sudirgimą ir paraudimą, leidžia išsaugoti drėgmę.

• Rūgštynės normalizuos riebalinių liaukų veiklą, padeda kovoti su spuogais, turi balinamąjį poveikį.

• Salotos minkština ir drėkina veido odą.

• Gyslotis gydo uždegimą, skatina odos gijimą ir regeneraciją.

Žolelių kaukės jūsų odai

Sausa oda

Šiam odos tipui skirtos žolelių kaukės turi saugoti ją nuo drėgmės netekimo, minkštinti ir puoselėti, šalinti sudirgimą bei suteikti sveiko spindesio.

Šalpusnio kaukė šerpetojančiai veido ir rankų odai. Šviežius šalpusnio lapelius nuplauti, susmulkinti ir sumaišyti su šviežiu pienu (2 šaukštai šalpusnių 1 stiklinei pieno). Šį mišinį užtepti ant veido arba pamerkti į jį rankas. Laikyti 15-20 min.

Mėtų kaukė sausai odai. Susmulkintus mėtų lapelius užpilti verdančiu vandeniu (1:3), pavirti 2-3 min., ataušinti ir dar šiltą mišinį lygiu sluoksniu užkrėsti ant keletą kartų perlenktos marlės. Uždėti ant veido 15-20 min., o nuėmus veidą nuprausti šiltu vandeniu. Kaukė daroma 3 kartus per savaitę, kursas – 3-4 savaitės.

Kaukė iš kiaulpienių ir mėtų. 1 šaukštą šviežių kiaulpienių lapelių ir 1 šaukštą mėtos lapų sumaišyti su 1 šaukštu grietinės ir 1 arb. šaukšteliu medaus, ištrinti iki vienalytės masės. Mišinį tepti ant veido ir palaikyti 20 min. Nuplauti iš pradžių šiltu, paskui – šaltu vandeniu.

Petražolių kaukė. Sumaišyti 1 arb. šaukštelį kruopščiai susmulkintų petražolių su 2-3 arb. šaukšteliu grietinės. Į gautą košelę galima įdėti šaukštą išmirkytų avižinių dribsnių arba šaukštelį bulvių krakmolo. Užtepta kaukė laikoma 15-20 min.

Krapų kaukė. 1 arb. šaukštelį susmulkintų krapų sumaišyti su 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus bei 1 šaukšteliu avižų miltų (arba kavamale sumaltų avižinių dribsnių miltelių). Užtepti veidą storu sluoksniu, o po 20 min. nuplauti šiltu vandeniu.

Riebi oda

Riebus odos blizgesys, užsikimšusios poros ir nuolat prie veido limpančios dulkės bei nešvarumai – tai tik dalis nemalonumų, persekiojančių visus, kurių oda riebi. Visų šių negandų išvengti padės atidi odos priežiūra ir sumaniai parinktos priemonės.

Šalpusnio kaukė. 2 šaukštus šalpusnio lapų užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti, kad gautumėte košelę. Ją pakaitinti iki 60-70 laipsnių ir atvėsinti iki 37-40 laipsnių. Košele aptepti 1 sluoksnio marlę ir palaikyti ant prieš tai nuvalyto veido 15-20 min.

Rūgštynių kaukė. Lygias dalis rūgštynių ir šalpusnio lapų susmulkinti ir užpilti verdančiu vandeniu, santykiu 1:2. Pavirinti 1,5-2 min., atvėsinti, kad liktų šiltas, užtepti ant perlenktos marlės ir dėti ant švaraus veido. Kaukę laikyti 15-20 min., tada nuprausti veidą šiltu vandeniu.


Brandi oda

Kad brandi oda ilgiau išliktų stangri ir elastinga, o pirmosios raukšlės nevirstų nepagydomu galvos skausmu, svarbu laiku suskubti imtis priemonių, užkertančių kelią šių problemų susiformavimui.

Petražolių ir krapų kaukė. Petražolių ir krapų lapelius sumaišyti lygiomis dalimis, 1 šaukštą šio mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palaikyti uždarame inde 2 val. kad pritrauktų. Tada nukošti, sudrėkinti marlę ar rankšluostį ir palaikyti ant veido 15-20 min.

Kiaulpienių kaukė. Šviežius kiaulpienės lapelius sugrūsti indelyje, į košelę įpilti keletą šlakelių virinto vandens ir sumaišyti lygiomis dalimis su medumi. Užtepus šia kauke veidą laikyti 10-15 min. Kad efektas būtų geresnis, prieš kaukę veidą rekomenduojama patepti alyvuogių aliejumi.

Gysločio kompresas. Susmulkintus gysločio lapus užlieti verdančiu vandeniu (1:3), pavirinti 2-3 min., truputėlį atšaldyti ir aptepti keletą kartų perlenktą marlę (iškirpus angeles akims ir lūpoms). Laikyti šį kompresą 15-20 min., vėliau nuplauti veidą šiltu vandeniu. Rekomenduojama kartoti 2-3 kartus per savaitę, kursas – 20 kompresų.

Gysločio kaukė senstančiai odai. Nuplautus gysločio lapus sutrinti indelyje, įpilti keletą šaukštų virinto vandens ir sumaišyti su šaukštu medaus. Košelę užtepti ant veido ir palaikyti 15-20 min. Kaukę daryti 1-2 kartus per savaitę.

Žolynų gaiva veidui

Sušilus, pavargus, perkaitus ar tiesiog išsekus odai prireikia atgaivos. O gal skubios terapijos? Gaivinamosios ir gydomosios žolelių kaukės pašalins nuovargį ir išsekimą, oda ir vėl suspindės žvalumu bei energija.

Petražolių kaukė. Petražolės lapelius smulkiai sutrinti, užpilti vandeniu, užvirinti ir nukošti. Košelę sukrėsti ant marlės, uždėti ant veido ir laikyti 30 min. Tada nuvalyti sausu vatos diskeliu. Kaukė daroma 2-3 kartus per savaitę.

Petražolių ir medaus kaukė. Sumaišyti petražolių lapelių nuovirą (30-40 g stiklinei vandens) su 1 šaukštu medaus ir 1 kiaušinio tryniu. Užtepus palaikyti 15-20 min., tada nuplauti iš pradžių šiltu, tada – vėsiu vandeniu.

Salotų kaukė. Susmulkintus salotų lapus sutrinti, kol gausite košelę, ir sumaišyti su 2 šaukštais grietinės. Jei oda riebi, vietoj grietinės rinkitės rūgpienį. Kaukę laikyti 15-20 min., nuplauti vėsiu vandeniu. Kaukė daroma 2-3 kartus per savaitę.

Balinanti petražolių ir rūgpienio kaukė. Sumaišyti 1 šaukštą smulkintų petražolių su 1 šaukštu rūgpienio (riebiai odai) arba grietinės (sausai odai). Kaukę tepti ant odos ir laikyti 15-20 min. Nuplauti vėsiu vandeniu, o dar geriau – ramunėlių nuoviru.

Minkštinanti, raminanti ir raudonį šalinanti salotų kaukė. Ypač rekomenduojama po saulės vonių. Salotų lapai užpilami šlakeliu vandens, užverdami ir palaikomi ant ugnies dar 2-5 min. Vanduo nupilamas į atskirą indą, jį galima naudoti kaip veido toniką. Tuo tarpu karšti salotų lapai sutrinami, suklojami ant marlės, ja uždengiamas veidas ir laikoma 25-30 min. Tokią kaukę, jei reikia, galima daryti 2-3 kartus per dieną.

Priešuždegiminė žolelių kaukė. Prie 1 šaukšto košelės iš krapų ir gysločio lapų (lygiomis dalimis) pridėti 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir užtepti ant nuvalyto veido. Po 20 min. nuplauti vėsiu vandeniu.

L. Mureikaitė

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 21:56 Receptai – Patiekalai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau