Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2015 » Gruodžio » 21

«Žvaigždžių karuose» erdvėlaivių kovos neįmanomos

Nors „Žvaigždžių karų“ kino filmai gali pretenduoti į mokslinės fantastikos žanrą, visgi juose daugiau fantastikos nei mokslo, rašo „The Daily Dot“.

Šį savaitgalį kino teatruose naujausios „Žvaigždžių karų“ dalies premjera. Ko gero, dauguma žiūrovų net nesusimąsto, kad didelė dalis ten rodomų vaizdų yra neįmanomi šioje Visatoje.

Erdvėlaiviai nekrenta žemyn

Dažnai net nesusimąstome, kai ekrane matome, kad pašautas ir sprogstantis erdvėlaivis lėtai pradeda kristi žemyn. Tačiau kosmose nėra gravitacijos, tad ir nėra tokios krypties, kaip „žemyn“. Net jei kosminiai laivai kautųsi netoli didelės planetos, numušti jie linko jos artėtų labai iš lėto, bet tikrai nesmuktų staigiai žemyn. Visgi dažnai kino filmuose nerodomas kitas svarbus aspektas – šūvio smūgis turėtų laivą ar jo nuolaužas pastumti tolyn į kosmosą.

Kitas erdvės išmatavimas

  Kosmosas yra didžiulė tuštuma, kurioje šen bei ten prismaigstyta žvaigždžių ir planetų, tačiau atstumai tarp jų yra milžiniški tuščios erdvės plotai. Net šviesa per juos keliauja tūkstančius metų, o ką jau kalbėti apie erdvėlaivius. Todėl natūralu, kad George'as Lucasas turėjo kažkaip išspręsti keliavimo tarp žvaigždžių klausimą – taip buvo sugalvota hipererdvė, kitas išmatavimas, į kurį įskridę erdvėlaiviai gali įveikti milžiniškus atstumus. „Žvaigždžių karams“ toks sprendimas tinka, bet realybėje – tai visiška fantazija. Užtat „Žvaigždžių kelio“ seriale ir filmuose erdvėlaivis „Enterprise“ tarp žvaigždžių keliauja, naudodamas erdvės iškreipimo variklį (angl. „warp drive“). Jis iškreipia erdvėlaikį ir perkelia erdvėlaivį į kitą Visatos vietą – tiek astrofizikai, tiek reliatyvumo teorija neatmeta galimybės, kad toks variklis yra įmanoma.

Greitos kovos asteroidų laukuose

„Žvaigždžių karuose“ bei kituose panašiuose filmuose dažnai rodomos intensyvios erdvėlaivių kovos asteroidų laukuose. Įtemptose scenose laivai nardo tarp asteroidų lyg kelių ereliai tarp automobilių judrioje gatvėje. Deja, taip tankiai „apgyvendintų“ asteroidų diržų nebūna. Jei asteroidai būtų taip arti vienas kito, tai reikštų, kad toje sistemoje dar nėra susiformavusios planetos. Mat šie dangaus kūnai būtent ir susiformavo tokiuose tankiuose asteroidų laukuose – atsitiktiniai susidūrimai tarp jų ir gravitacija pradėjo „sniego gniūžtės“ procesą, kai akmens ir kitų medžiagų kamuolys vis didėjo ir didėjo, kol tapo planeta.

Brangus kuras

Kitas didelis realybės barjeras intensyvioms erdvėlaivių kovoms – didžiulės kuro sąnaudos. Kosmose nėra gravitacijos ir atmosferos, todėl nors trumpam variklį įjungęs erdvėlaivis nesustotų ir judėtų ta kryptimi be galo. Tam, kad sustotų ar pasuktų, erdvėlaivyje reikėtų įtaisyti variklius visomis kryptimis ir pilotas turėtų juos nuolatos junginėti. Tam prireiktų didžiulių kiekių kuro, jau nekalbant apie pakilimą nuo planetų paviršiaus. Tad daugumoje fantastinių filmų vaizduojami pasauliai, kuriuose atrasta kažkokia magiška kuro rūšis ir juose galioja kitokie fizikos dėsniai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.09.2019 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Apverstas karamelinis obuolių pyragas
Kepamus obuolius ištraukite iš orkaitės, apibarstykite cinamonu ir ant viršaus supilkite tešlą. Pyragą dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 25 – 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau