Mėnesio TOP 6

Pagrindinis » Kategorija: Ankstyvasis šalpusnis » Peržiūrų: (170) Komentarų: (0) (20.07.2018 - 16:06)

Ankstyvieji šalpusniai kulinarijoje

Daug vitaminų turinčios salotos

100 g ankstyvojo šalpusnio lapų; 300 g raugintų kopūstų; 40 ml aliejaus.

Anksti pavasarį ankstyvojo šalpusnio lapuose gausu vitaminų, todėl juos patariama panaudoti ruošiant salotas, omletus ir garnyrus mėsos patiekalams. Su raugintais kopūstais ir aliejumi sumaišykite susmulkintus ankstyvojo šalpusnio lapus, patiekite.

Ankstyvieji šalpusniai, kulinarijoja, mityba

Salotos su vištiena

• Ankstyvojo šalpusnio lapų; • 250 g majonezo; • 200 g baltagūžių kopūstų; • 150 g vištienos filė; • 3 česnako skiltelių; • 1 pomidoro; • 1 agurko; • 1 raudonojo saldžiojo pipiro ankšties; • 1 morkos; • 1 kiaušinio; • pusės citrinos sulčių; • 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo; • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Smulkiai supjaustykite agurkus, pomidorus, baltagūžius kopūstus ir saldžiųjų raudonųjų pipirų ankštis, sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite iškeptą omletą. Su prieskoniais ir druska apkepkite šiaudeliais supjaustytą vištienos filė. Visus produktus atskiromis krūvelėmis sudėkite į lėkštę. Lėkštės viduryje turi būti kepta vištienos krūtinėlė. Šioms salotoms paruoškite padažą: trintus
česnakus sumaišykite su majonezu, ankstyvojo šalpusnio lapais, maltais juodaisiais pipirais, sojos padažu ir citrinos sultimis. Padažu užpilkite jau patiektas salotas, nes tada daržovės išliks traškios, išmaišykite.

Ankstyvojo šalpusnio salotos su morkomis

• 50 g morkų; • 15 g ankstyvojo šalpusnio lapų; • 30 ml kefyro; • druskos.

Nuskustas morkas sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su keliuose vandenyse perplautais ir smuikai supjaustytais ankstyvojo šalpusnio lapais bei kefyru, paskaninkite druska.

Salotos su ankstyvojo šalpusnio lapais

• 100 g ankstyvojo šalpusnio lapų; • 200 g baltagūžių kopūstų; • 1 stiklinės pieno; • 3 valgomųjų šaukštų margarino; • 100 g apdžiūvusios kvietinės duonos; druskos.

Ant puodo dugno sudėkite kelis kopūstų lapus, ant jų suberkite šiaudeliais supjaustytus likusius kopūstus. Puodą užkaiskite, lengvai pakratykite, plona srovele supilkite pieną. Paskaninkite druska, užvirkite, nekaitindami dangčiu uždengtame puode leiskite nusistovėti 5-10 minučių. Tada suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą apdžiūvusią duoną, sudėkite margariną, suberkite smulkiais šiaudeliais supjaustytus ankstyvojo šalpusnio lapus, užvirkite. Taip paruoštas salotas patiekite karštas.

Ankstyvieji šalpusniai, kulinarijoja, mityba

Padažas su ankstyvuoju šalpusniu

• 150 g pavasarinių ankstyvojo šalpusnio lapų; • 1 trintos česnako skiltelės; • 1 arbatinio šaukštelio pakepintų sezamo sėklų; • druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Į puodą subertus ankstyvojo šalpusnio lapus ir česnakus užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų produktus. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį, palaukite 10 minučių, nukoškite, ankstyvojo šalpusnio lapus sutrinkite su pakepintomis sezamo sėklomis. Mišinį lengvai apdžiovinkite, išmaišykite taip, kad susidarytų vienalytė masė. Paskaninkite druska ir pipirais. Toks padažas tinka bulvių košei ar virtiems ryžiams. Tokiu padažu galima paskaninti daržovių salotas.

Pietietiška daržovių sriuba

• 150 g kiaulienos kumpio (gali būti kalakuto kumpelis) • 2 svogūnų galvučių ar 2 stiebų svogūnų laiškų; • 1 česnako skiltelės; • 500 g baltagūžių kopūstų ar kitų daržovių (špinatų, žaliųjų žirnelių ir kt.); • 200 g pomidorų; • druskos, maltų juodųjų pipirų; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • 4 riekelių apdžiūvusios juodos duonos; • 2 valgomųjų šaukštų margarino ar aliejaus.

Margarine ar aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, suberkite smulkiai supjaustytus pomidorus, lengvai troškinkite. Nedideliame kiekyje vandens išvirkite smulkiai supjaustytus kopūstus, suberkite ankstyvojo šalpusnio lapus, įberkite druskos ir pipirų. Ant daržovių suberkite lengvai pakepintą, kubeliais supjaustytą kumpį. Lengvai pakepintos duonos riekeles suberkite į lėkštę, užpilkite sriuba.

Sriuba su troškinta jautiena

• 5 litrų vandens ar sultinio; • 400 g bulvių; • 80 g kiaulienos lašinukų; • 2 valgomųjų šaukštų miltų; • 1 svogūno galvutės; • 2 česnako skiltelių; • 200 g troškintos jautienos; • druskos, kmynų; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • maltų juodųjų pipirų; • 0,5 valgomojo šaukšto maltų raudonųjų saldžiųjų pipirų.

40 g lydytų kiaulienos taukų apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, suberkite druską, kmynus, maltus juoduosius ir raudonuosius pipirus, kubeliais supjaustytas morkas, apkepkite, užpilkite vandeniu ar sultiniu, virinkite 10-15 minučių. Likusiuose kiaulienos taukuose, kol paruduos, apkepkite miltus, praskieskite nedideliu kiekiu vandens, supilkite į sultinį, sudėkite jautieną kartu su skardinėje esančiomis sultimis. Paskaninkite česnakais ir ankstyvuoju šalpusniu, virkite dar 10 minučių.

Ankstyvieji šalpusniai, kulinarijoja, mityba

Ankstyvojo šalpusnio sriuba su bulvėmis

• 100 g ankstyvojo šalpusnio lapų; • 200 g bulvių; • druskos; • grietinės; • sviesto.

Smulkiai supjaustykite ankstyvojo šalpusnio lapus. Į verdantį vandenį suberkite žiedais supjaustytas bulves, virkite 2-3 minutes, tada suberkite ankstyvojo šalpusnio lapus, vėl užvirkite, užgesinkite ugnį, dangčiu uždengtame puode leiskite nusistovėti 10-15 minučių.

Patiekdami paskaninkite druska, grietine ar sviestu.

Plovas su ankstyvuoju šalpusniu

• 250 g ryžių; • 500 ml sultinio; • 150 g sviesto; • 150 g fermentinio sūrio; • druskos; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • šafrano.

Į puodą suberkite perplautus ryžius, užpilkite nedideliu kiekiu sultinio, virkite maišydami ir palaipsniui supildami sultinį. Išvirusius ryžius paskaninkite druska ir nedideliu kiekiu žalumos (ankstyvojo šalpusnio lapų, šalavijų). Vėliau sudėkite sviestą, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį. Ryžius kruopščiai išmaišykite ir patiekite.

Kiaušinienė su dešra, svogūnais ir ankstyvuoju šalpusniu

• 4 kiaušinių; • 20 g sviesto; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • 20 g fermentinio sūrio; • 60 g dešros; • Vienos svogūno galvutės; • petražolių žalumos.

Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, vėliau - šiaudeliais supjaustytą dešrą, įmuškite kiaušinius. Kai kiaušinienė pradės kietėti, ją pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir žalumynais.

Su grybais ir ankstyvuoju šalpusniu kepta kiaušinienė

• 7-8 kiaušinių; • 5-6 baravykų; • 4 valgomųjų šaukštų sviesto; • druskos; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • maltų juodųjų pipirų; • petražolių žalumos.

Svieste, kol suminkštės, apkepkite lengvai pasūdytus, smulkiai supjaustytus baravykus. Suplaktus kiaušinius paskaninkite druska, pipirais, smulkiai supjaustytais ankstyvojo šalpusnio lapais ir petražolėmis. Kiaušinių plakinį supilkite ant grybų, iškepkite. Karštą kiaušinienę galite patiekti su mėgiamomis daržovių salotomis.

Omletas su malta mėsa ir ankstyvuoju šalpusniu

• 200 g mėsos; • 50 g svogūnų laiškų; • ankstyvojo šalpusnio lapų; • 2 kiaušinių; • 10 g miltų; • 20 g sviesto; • 60 ml pieno; • druskos; • 200 g garnyro.

2 kartus mėsmale sumaltą mėsą sumaišykite su 2 įmuštais kiaušiniais, smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, ankstyvojo šalpusnio lapais, druska, miltais ir pienu. Mišinį supilkite į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kai masė sutirštės, ją pašaukite orkaitėje ir baikite kepti. Garnyrui galite išvirti ryžius ar iškepti bulvytes.

Saldusis šerbetas su ankstyvuoju šalpusniu

• 60 g ankstyvojo šalpusnio žiedlapių; • 200 g cukraus; • 800 ml vandens; • 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių; • 1 kiaušinio baltymo.

Į puodą ankstyvojo šalpusnio žiedlapius suberkite kartu su cukrumi, užpilkite vandeniu, pavirkite 2 minutes, leiskite nusistovėti 20 minučių, nukoškite, sirupą atvėsinkite. Supilkite kiaušinio baltymą, suplakite sirupą. Šerbetas bus balsvas.

Jei šerbetą ruošite šaltai, tai valandą laiko kas 5 minutes jį vis suplakite, dar vieną valandą plakite kas 15 minučių, kol šerbetas galutinai sustings.

Šioje istorijoje: Mityba, Ankstyvieji šalpusniai, kulinarijoja

Pridėk savo naujieną, sveikatos receptą, įnovaciją, pranešimą spaudai, mintis per 5 minutes!

reklama

Jei radote tekste klaidų, išskirkite ją ir paspauskite Ctrl + Enter Sistema Orphus

Peržiūrų: 170 | | Reitingas: 0.0/0 |
PANAŠIOS NAUJIENOS: Griežtai draudžiama PARANORMAL paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu, be nuorodos į PARANORMAL.LT šaltinį.

//Parašykite savo nuomonę, bendrauk!

Iš viso komentarų: 0
avatar

Ekologiškų produktų, antikvaro, ezoterikos skelbimų portalas
Bioenergetika
Помощь биоэнергетика в любой жизненной пробл...

Помогу в самых сложных и безнадежных ситуациях. Уникальные сильные заговоры помогли многим в...

Nešaldyta švieži žuvis
upėtakiai...

Dabartiniu metu parduodame vaivorykštinius upėtakius tvenkinių įžuvinimui. Turime žuvyčių nuo 1...



//Medicina, Ligos, Mutacijos, Liaudies medicina » Liaudies medicinos naujienos

Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
N.V. Ševčenkos visų ligų gydymo metodas...

Paimti ne mažiau kaip 30-40 mililitrų nerafinuoto būtinai saulėgrąžų aliejaus ir 30-40 mililitrų 40 laipsnių alkoholio, plakti b...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Kuo naudinga želatina ir kaip ją galima panaudoti...

Želatina – maisto produktas, kuris gali būti lapelių arba grūdelių forma, beskonis ir bekvapis, išgaunamas iš gyvūnų ir...

Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Kaip naudoti kokoso aliejų ir soda, kad atrodytum jauni...

Šiame straipsnyje pasidalinsime receptu veidui, kurį galima pasigaminti namų sąlygomis. Jums reikės tik dviejų ingredientų - sod...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Pienas – sveikatos šaltinis ar ligų sukėlėjas?...

Šiandieną atskleisiu dar vieną mitą apie taip vadinamą labai sveiką ir naudingą produktą - pieną. Jei jūs jį vartojate, galiu ju...