Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai
Ryžiai kitaip: saldūs ryžių pyragėliai (video)
17.05.2023, 08:25
Ryžiai kitaip: saldūs ryžių pyragėliai (video)
Į virimo puodą pilkite pieną, vandenį, cukrų ir ryžius. Gerai išmaišykite ir užvirkite. Virkite, kol ryžiai suminkštės. Išvirtus ryžius perdėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotas vaisių žieveles, šafraną, suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Skanaus!
Skaityk toliau
Subtilus manų kruopų pyragas be miltų
16.05.2023, 20:05
Paimu stiklinę kefyro, kiaušinį ir kepu gardų arbatinį pyragą
Tiesiog sumaišau paprasčiausius ingredientus, o gaunasi taip skaniai, kad mano šeima kasdien prašo jį pagaminti! Švelnus, kvapnus ir orus kefyro maniškis (be miltų) yra mano mėgstamiausias (ir sėkmingiausias) receptas. Dalinuosi juo su jumis.
Skaityk toliau
Trupininis pyragas su obuoliais ir varške
15.05.2023, 14:48
Trupininis pyragas su obuoliais ir varške
Tobulasis trupininis pyragas su pačiais geriausias ingredientais. Kitaip nebegaminu!. Pradžioje pasiruošiame varškę. Kiaušinius, suplakite su 1 stikline cukraus, tuomet dėkite varškę bei viską išplakite iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.
Skaityk toliau
Silkė su razinomis, svogūnais, saulėgrąžomis ir alyvuogių aliejumi
12.05.2023, 11:22
Silkė su razinomis, svogūnais, saulėgrąžomis ir alyvuogių aliejumi
Nuostabus silkės patiekalas, kuris pagardintas razinomis, svogūnais, saulėgrąžomis ir alyvuogių aliejumi. Tinka ne tik pačioms įvairioms šventėms, bet ir skaniai vakarienei ar pietums. Paruošimas labai paprastas, o ir ingredientų vos 5!
Skaityk toliau
Močiutės malta mėsa įdarytos bulvės, keptos orkaitėje
12.05.2023, 11:16
Močiutės malta mėsa įdarytos bulvės, keptos orkaitėje
Šiaip šiam patiekalui yra net keli galimi šio patiekalo gaminimo variantai: 1- tiesiog bulves įdarome malta mėsa bei iškepame; 2 - į kepimo pabaiga ant bulvių užbarstome sūrio; 3 - įdarytas bulves išverdame. Trečias variantas manau yra pats sveikiausias, bet mūsų šeimai labiausiai patinka pirmasis, kurį čia ir aprašiau.
Skaityk toliau
Aukšto lygio korupcija: atskleistos fiktyvios J. Bideno įmonės
12.05.2023, 10:58
Aukšto lygio korupcija: atskleistos fiktyvios J. Bideno įmonės

Bidenų šeima gavo ir bandė nuslėpti daugiau kaip 10 mln. dolerių išmokų iš užsienio piliečių; Anksčiau neatskleistų 1 mln. dolerių su Rumunija susijusių mokėjimų Ryšiai su Rumunijos; Prekyba įtaka: Džo Baidenas, būdamas viceprezidentu, sukūrė 20 LLC (Limited Liability Company-Ribotos atsakomybės bendrovė), kurių "sudėtinga korporacinė struktūra"; Mažiausiai 15 LLC buvo įsteigtos po to, kai J. Bidenas 2009 m. tapo viceprezidentu, o kelios iš jų priklausė Hunteriui arba buvo jo bendrasavininkės; Šios LLC priimdavo mokėjimus nuo 5 000 iki 3 mln. dolerių;

Skaityk toliau
Iš paprastų ingredientų pagamintas erdvus pyragas
11.05.2023, 20:21
"Ir jokio torto nereikia - per minutę nukeliauja nuo stalo": iš paprastų ingredientų pagamintas erdvus pyragas (greitai ir nebrangiai)
Purūs, aukštas, erdvus ir gardžiai skanus šokoladinis pyragas! Lengvai pagaminami, iš minimalių ir nebrangių produktų. Labai rekomenduoju visiems išbandyti!
Skaityk toliau
Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)
11.05.2023, 20:06
«Tokių tikrai nerasite parduotuvėje, o aš kepu jau daugiau nei 15 metų»: sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)
Šių tikrai nerasite parduotuvėje, o aš juos kepu pati jau daugiau nei 15 metų - lengva ir nesudėtinga! Tai gardūs sausainiai su ypač subtiliu varškės įdaru. Rekomenduoju visiems jų paragauti!
Skaityk toliau
Neįprastas keksiukas prie arbatos (skanesnis nei bet kurioje kavinėje)
07.05.2023, 19:39
"Vis dar sulaukiu padėkų už šį receptą": neįprastas keksiukas prie arbatos (skanesnis nei bet kurioje kavinėje)
Gaminu nuostabų keksiuką arbatai iš paprasčiausių ingredientų! Neįprastas, subtilus, kvapnus ir skanus. Jį lengva pagaminti, privalote išbandyti! Dalinuosi su jumis receptu.
Skaityk toliau
Pyragas (minimalus produktų kiekis)
07.05.2023, 19:31
"Toks skanus, kad svečiai suvalgė kiekvieną kąsnelį": pyragas (minimalus produktų kiekis)
Toks paprastas, bet toks skanus pyragas! Minkštas, orus, drėgnas ir visai ne sausas. Pagamintas iš minimalaus kiekio ingredientų, be jokio šurmulio ir triukšmo.
Skaityk toliau
Amerika prieš skaitmeninę valiutą CBDC
07.05.2023, 11:46
Amerika prieš skaitmeninę valiutą CBDC

Amerika gana aktyviai protestuoja prieš skaitmeninio dolerio įvedimą JAV. Straipsnyje "Florida sako "ne" centrinio banko skaitmeninei valiutai" rašiau apie kovo mėnesį Floridos įstatymų leidžiamojoje valdžioje pateiktą įstatymo projektą, kuriuo siekiama uždrausti valstijoje naudoti skaitmeninį dolerį ir bet kokią kitą centrinio banko skaitmeninę valiutą (angliška santrumpa CBDC). Floridos gubernatorius Ronas DeSantis palaikė šią iniciatyvą ir paragino kitų valstijų gubernatorius imtis panašių priemonių.

Skaityk toliau
Rytų Europos teritorinio perdalinimo link
06.05.2023, 14:32
Rytų Europos teritorinio perdalinimo link

Gegužės 2 d. Vilniaus senamiestis buvo okupuotas lenkų turistų. Jausmas toks, kad esi Lenkijoje. Rotušės aikštėje buvau 12 val., t.y. šešios valandos iki koncerto "Lenkija širdyje". Rotušės aikštėje buvo sumontuota milžiniška scena, repetavo minėto koncerto dalyviai. Sutuoktinės Aleksandros (kilusi iš Žečpospolitos bajorų Mackevičių, herbas-vanagas) paklausiau:

Skaityk toliau
Advokatas Erikas Pavlovičius apie konkursą „Lietuvos balsas“
03.05.2023, 14:17
Advokatas Erikas Pavlovičius apie konkursą „Lietuvos balsas“. Aš jam pritariu
Jeigu Lietuva yra įmonė, o ne valstybė, tai vakar mačiau „Lietuvos balsas“, tai Lietuvos respublikos balsas buvo juodaodis. Aš nieko prieš dainininką, bet gal tai ne lietuvis, aš taip galvoju, tada tokia laida neturėtų būti „Lietuvos balsas“, o tokia laida turėtų būti greičiausiai pavadinta „Balsas Lietuvoje“. Tai tada būtų teisinga.
Skaityk toliau
Minkšti grietinės sausainiai (iš Trijų paprastų ingredientų)
02.05.2023, 21:02
«Jokių kiaušinių, jokio sviesto ir tik penkios minutės darbo»: minkšti grietinės sausainiai (iš Trijų paprastų ingredientų)
Šiandien noriu jums pasiūlyti postringauti apie gardžių grietinės sausainių receptą. Pagaminti iš trijų ingredientų - be miltų, be sviesto ir vos per penkias minutes darbo. Gaunasi minkšti, traškūs ir švelnūs.
Skaityk toliau
Lengvi varškės sausainiai su obuoliais (ne receptas, bet radinys)
02.05.2023, 20:52
«Varškės pakelis ir vienas kiaušinis - skanus skanėstas prie arbatos»: lengvi varškės sausainiai su obuoliais (ne receptas, bet radinys)
Šių sausainių nerasite parduotuvėje - jie nepaprastai skanūs! Lengvi, erdvūs, minkšti ir švelnūs varškės sausainiai su obuoliu. Juos gaminu viskam - tai dievo dovana, o ne receptas!
Skaityk toliau
Sultingos ir švelnios vištienos krūtinėlės (tirpsta burnoje)
01.05.2023, 13:02
"Akimirksniu dingo nuo stalo, nespėjau jų net paragauti": sultingos ir švelnios vištienos krūtinėlės (tirpsta burnoje)
Mano namiškiai labai mėgsta šį užkandį! Sultingos, minkštos ir gardžios vištienos krūtinėlės, pagamintos iš paprastų ingredientų. Jos tokios minkštos, kad tiesiog tirpsta burnoje! Ją lengva paruošti, išbandykite - jums patiks!
Skaityk toliau
Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?
01.05.2023, 12:10
Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?
Liepą, rugpjūtį laukuose gausu skaniausių braškių, tačiau ką daryti, kai jų per daug? Atsakymas - braškių uogienė, nes jos maloniai kvepia, jose yra daug vitaminų, mineralų ir maistingųjų medžiagų, be to, jomis galima gydyti daugelį ligų.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 277 278 »