Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 10

Kokie produktai mažina aukštą kraujospūdį, o kokie - didina?

Dieta ir specialiais produktais galima reguliuoti kraujospūdį: mažinti, jei jis yra aukštas ir didinti, jei jis yra žemas.

„Šokinėjantis" kraujospūdis - ypač nemalonus reiškinys ir netgi pavojingas gyvybei. Kintančiu kraujospūdžiu sergantys hipertenzija ir hipotonija ypač dažnai skundžiasi, kai staiga keičiasi oras.

Normalizuoti kraujospūdį - šiek tiek sumažinti ar padidinti gali tinkamai parinkti produktai.

Kokie produktai mažina aukštą kraujospūdį, o kokie - didina?

Produktai, kurie mažina padidėjusį kraujospūdį

Spanguolės

Apie gydomąsias spanguolių savybes žinojo jau mūsų proseneliai, todėl šios uogos yra ypač populiarios. Spanguolių patariama valgyti, jei skauda galvą ar pakilusi aukšta kūno temperatūra.

• Spanguolių sultys gerina skrandžio ir žarnyno darbą.

• Spanguolėse gausu antioksidantų, kurie kraujyje mažina žalingojo cholesterolio lygį, minkština kraujagysles, todėl padidėjęs kraujospūdis sumažėja. Tiesa, gydomąjį spanguolių poveikį pajusite ne iš karto, o palaipsniui. Norėdami pajusti spanguolių poveikį, skiestų spanguolių sulčių ar morso reikia gerti kasdien. Pietaujant pakanka išgerti 1 stiklinę.

Spanguolių sulčių reikia gerti mažiau - po kelis valgomuosius šaukštus pietaujant.

Kaip paruošti spanguolių morsą?

Pirmasis receptas

Tai paprasčiausias būdas paruošti spanguolių morsą.

• 150 g spanguolių uogų;

• 600 ml vandens;

• 1/2 stiklinės cukraus.

Į puodą suberkite perplautas uogas, jas sutrinkite mediniu šaukštu.

Sutrintas uogas perkoškite į stiklainį, nuspauskite sultis, uogų išspaudas supilkite atgal į puodą, jas užpilkite vandeniu, užvirkite, nukoškite. Į karštą nuovirą suberkite cukrų, išmaišykite taip, kad nuovire ištirptų cukrus, atvėsinkite. Į atvėsintą spanguolių nuovirą supilkite prieš tai išspaustas spanguolių sultis, išmaišykite. Cukraus, cukraus sirupo ar medaus naudokite pagal skonį.

Antrasis receptas

Spanguolių morsą galima paruošti ir su medumi, kuris šiam gėrimui suteikia malonų skonį.

• 0,5 kg spanguolių uogų;

• 2 litrų vandens;

• 2 valgomųjų šaukštų medaus.

Mediniu šaukštu sutrinkite perplautas uogas, į stiklinį indą nuspauskite sultis, o išspaudas supilkite į puodą, užpilkite vandeniu, pavirkite apie 5 minutes. Spanguolių uogų išspaudų nuovirą nukoškite. Karštame spanguolių nuovire išmaišykite medų, supilkite spanguolių sultis, išmaišykite, atvėsinkite. Vasarą taip paruoštą spanguolių morsą patiekite atvėsintą.

Šermukšnių ir juodavaisių aronijų uogos

Tiek šermukšnių, tiek ir juodavaisių aronijų uogos mažina padidėjusį kraujospūdį. Liaudies medicinos žinovai juodavaisių aronijų uogomis pataria gydyti hipertenziją ir kraujotakos sistemos ligas, nes jos praplečia kraujagysles, kraujyje mažina žalingojo cholesterolio lygį bei stiprina kraujagysles. Juodavaisių aronijų uogų per dieną pakanka suvalgyti 5 uogas arba išgerti 1 stiklinę jų nuoviro. Ruošdami nuovirą, naudokite 1 valgomąjį šaukštą juodavaisių aronijų uogų ir 1 stiklinę vandens.

Burokėliai

Sergantiems hipertenzija patariama kasdien valgyti burokėlių. Burokėliai minkština ir stiprina kraujagysles, padeda mažinti antsvorį, todėl taip pat turi įtakos padidėjusio kraujospūdžio mažinimui.

• Jei aukštą kraujospūdį būtina sumažinti kiek galima greičiau, panaudokite burokėlių sultis. Jei išgersite vos 1/2 stiklinės burokėlių sulčių, kraujospūdis sumažės bent pusdieniui. Tiesa, šviežiai išspaustų burokėlių sulčių gerti negalima; joms reikia leisti nusistovėti. Ilgiau sumažinti padidėjusį kraujospūdį padeda speciali dieta.

Žuvys

Žuvyse yra labai naudingų neprisotintųjų riebalų rūgščių, kurios kraujyje mažina žalingojo cholesterolio lygį ir minkština kraujagyslių sieneles, todėl mažina padidėjusį kraujospūdį.

DĖMESIO! Norintiems sumažinti padidėjusį kraujospūdį, galima valgyti tik nesūdytos žuvies.

Pieno produktai

Rūgštūs pieno produktai padeda mažinti padidėjusį kraujospūdį, nes juose yra kalcio ir kalio. Labai svarbu, kad kalcio ir kalio rūgščiuose pieno produktuose yra labai geromis proporcijomis, tokiomis, kad šias medžiagas gali lengvai pasisavinti žmogaus organizmas.

Kalcis ir kalis padeda normalizuoti bei pagerina širdies ir kraujotakos sistemos darbą.

Bulvės

Bulvėse gausu širdies ir kraujotakos sistemą gerinančio kalio. Svarbu, kad bulvėse yra ypač vertingos medžiagos - kokoamino, kuri padeda mažinti padidėjusį kraujospūdį. Teigiama, jog naudingiausios yra keptos žarijose bulvės. Jei Jūs laikotės dietos, vietoje bulvių galite valgyti pomidorų, nes juose taip pat yra kokoamino, tačiau mažesniais kiekiais.
Erškėtrožių uogos

Erškėtrožių uogų poveikis kraujospūdžiui yra dvejopas, todėl jos yra naudingos ir sergantiems hipertenzija, ir sergantiems hipotonija. Pavyzdžiui, spiritinis erškėtrožių uogų antpilas didina sumažėjusį kraujospūdį, o uogų nuoviras - mažina padidėjusį kraujospūdį.

Produktai, kurie didina sumažėjusį kraujospūdį

Druska

Besiskundžiantiems padidėjusiu kraujospūdžiu patariama laikytis bedruskės dietos, nes druska žmogaus organizme sulaiko vandenį, gausina kraujo tūrį, todėl didina kraujospūdį. Dėl šios priežasties sergantiems hipotonija reikia valgyti sūresnių produktų. Sergantiems hipotonija patariama valgyti silkės, raudonos sūdytos žuvies, raugintų kopūstų ir kt. Žmonėms, kurių kraujospūdis yra normalus, per dieną patariama suvartoti 5 g druskos, o sergantiems hipotonija - 10 g.

Vanduo

Pakankamas skysčių kiekis organizme padidina sumažėjusį kraujospūdį. Jei kraujospūdis yra sumažėjęs, per dieną patariama išgerti 2 litrus skysčių. Turima mintyje įprastinis vanduo, o ne gazuotas vanduo, arbata sultys ar sriuba.

Prieskoniai

Sergantiems hipotonija ruošiamus patiekalus patariama gausiai skaninti ciberžolėmis, cinamonu, gvazdikėliais ir kardamonu. Prieskoniai siaurina kraujagysles, todėl padidina sumažėjusį kraujospūdį. Sumažėjusį kraujospūdį taip pat didina garstyčios, krienai ir imbiero šaknys.

Arbata, kakava ir kava

Sergantiems hipotonija ypač svarbūs gėrimai yra stipri arbata ir kava. Kai kurie asmenys, besiskundžiantys sumažėjusiu kraujospūdžiu, tik ryte išgėrę puodelį stiprios kavos ar arbatos sugeba atsikelti iš lovos ir išvykti į darbą. Beje, šie gėrimai turi būti ką tik paruošti, o ne pašildyti. Patariama nepiktnaudžiauti vien tik kava, bet ją kaitalioti su arbata ir kakava nes prie kavos gana greitai priprantama.

Kininė šizandra

Kininės šizandros tėvynė - Tolimieji Rytai. Kininės šizandros uogos naudingos visiems, kurie nuolat jaučiasi pavargę ir netekę jėgų. Taip pat ir sergantys hipotonija. Veiksmingai tonizuoja ir kininės šizandros stiebai.

Norėdami padidinti sumažėjusį kraujospūdį, išgerkite trintų kininės šizandros uogų gėrimo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau