Kaimo naujienos:
Bruknes galima trinti su cukrumi, virti jų uogienę ir džemą. Bruknių uogienė yra labai skani kartu su obuoliais ir kriaušėmis. Su bruknėmis ruošiami ir nacionaliniai patiekalai. Pavyzdžiui, bruknes galima mirkyti ir rauginti su prieskoniais. Šios bruknės tiks mėsos patiekalams.
Liaudies medicina kerpenas naudoja labai plačiai. Apgaubiantis poveikis virškinimo trakto gleivinei padeda stabilizuoti išskiriamąją skrandžio liaukų funkciją, sergant hiperacidiniu gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, kolitu, viduriuojant, slopina potraukį vemti, esant ankstyvajai nėščiųjų toksikozei.
Žmogus, griaužiantis saulėgrąžas gatvėje, daugeliui kelia antipatiją. Visuotinai priimtos elgesio normos sako, kad tai nemandagu. Taip ir yra! Tačiau tai - išankstinis prastas požiūris į saulėgrąžų sėklas apskritai. Tikrai nepagrįstas kaltinimas šiam produktui kenksmingumu žmogaus organizmui yra šiek tiek perdėtas. Iš tikrųjų saulėgrąžų sėklos yra labai naudingas produktas. Reikia tik žinoti saiką ir pasirinkti tinkamą vietą bei laiką joms valgyti.
Andų kalnuose auga dar palyginti mažai žinomas, tačiau vis labiau populiarėjantis ir sveikatai naudingas augalas - bolivinė balanda. Indėnai nuo seno vartoja bolivines balandas, kurios jiems suteikia jėgų ir energijos. Inkai bolivines balandas vadina „auksiniais grūdais“ ir taip pabrėžia šio neišraiškingo žolinio augalo vertę.