Kaimo naujienos:
Šaltalankio uogos - sultingos, rūgštoko skonio, su oranžinės ar raudonos spalvos kauliukais, turi labai trumpus stiebelius. Atrodo, kad uogos tiesiog apkibusios šakas. Vaisių aromatas primena citrusinius vaisius.
Viduramžiais alchemikai rasakilas naudojo įvairiems bandymams atlikti, nes tikėjo, kad augalai turi stebuklingų savybių. Lapų sultis jie naudojo bandydami sukurti filosofijos ir išminties akmenį bei gyvybės eliksyrą. Iš čia kilęs ir lotyniškas augalo pavadinimas – Alchemilla.
Jei norite savo namuose sukurti kvepiančios vasarinės pievos salelę, kurioje visada galima pasisemti dvasinių ir fizinių jėgų, rekomenduoju dažniau pasinaudoti gamtiniais eteriniais aliejais.
Kraujažolės pasižymi kraujavimą stabdančiu, spazmolitiniu, baktericidiniu, žaizdas gydančiu ir uždegimą malšinančiu poveikiu. Kraujažolių preparatai išplečia tulžies latakus, skatina tulžies skyrimąsi, gimdos susitraukimą, didina trombocitų kiekį, kraujo krešumą, bet neleidžia susidaryti trombams.
Kaip minėta, juodauogių šeivamedžių uogos, skirtingai nuo raudonuogių, yra valgomos, rūgščiai saldaus skonio. Iš jų gaminamas marmeladas, putėsiai, želė, uogienė, sirupas, džemas, actas. Jos taip pat džiovinamos. Buvo laikai, kai juodauogių šeivamedžių uogomis dažydavo vyną, su jomis ruošdavo kavos ir arbatos pakaitalus.
Šilkažiedės gaisrenos - neįprasti daugiamečiai žoliniai augalai, kuriu žiedai ir žolė pasižymi gydomosiomis savybėmis.
Austėjos auga sausuose pušynuose, pievose, dirvonuose ir yra gana dažnas augalas.