Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Aliejai
Rūšiuoti pagal:
Gamta kupina gausybės turtų. Dalimi jų galime naudotis ir mes. Tiek puoselėdami grožį, tiek stiprindami sveikatą. Kuo gali būti naudingas ricinos aliejus?
Vitaminai yra labai svarbūs ir reikšmingi vaiko ir suaugusiojo organizmui. Svarbiausių vitaminų stoka gali sutrikdyti nervų, širdies, kraujagyslių, virškinimo, endokrininės sistemų (skydliaukės), kraujodaros ir kitų organų bei sistemų veiklą. Beveik visų vitaminų, išskyrus, tirpių riebaluose (A, D, E), reikia kiekvieną dieną gauti su maistu, nes jie nesikaupia žmogaus organizme. Visų svarbiausias vitaminų šaltinis yra švieži vaisiai bei daržovės.
Žuvis yra jau seniai vartojamas maisto produktas, kuris vertinamas dėl savo maistingųjų medžiagų. Žuvies produktai- tai vieni iš vertingiausių produktų žmogaus organizmui. Žuvų taukai yra natūralus vitamino A ir vitamino D šaltinis.
Šiais laikais eteriniais aliejais prekiauja daugybė firmų, bet, deja, gana dažnai jų tvirtinimai, kad produkcija yra 100 % natūrali, švelniai tariant, neatitinka tikrovės.
Varnalėšų aliejus naudojamas ir senoms žaizdoms, egzemai, inkštirams ir kitiems odos susirgimams gydyti. Sergant mastopatija, gydytojai rekomenduoja varnalėšų aliejumi įtrinti krūtinę...

Nakvišų aliejus ypač naudingas odai, nes gerina jos medžiagų apykaitą, saugo nuo senėjimo ir žalingo aplinkos poveikio. Šis aliejus labiausiai rekomenduojamas dermatito, žvynelinės, egzemos ar alerginių reakcijų pažeistos odos priežiūrai, sausai, jautriai, sudirgintai, niežtinčiai odai ir ne tik.

Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitamino E bei kitų antioksidantų, kurių dėka šis aliejus itin tinkamas kosmetikai, mat saugo odą nuo išsausėjimo, šerpetojimo, žalingų išorės veiksnių (UV spindulių, užterštumo, tabako dūmų, streso ir pan.), skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, padeda atitolinti odos glebimą, raukšlėjimąsi ir palaiko normalias odos ląstelių funkcijas.

Moliūgų sėklų aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių,  minkštinana odą, padeda atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprina apsaugines odos funkcijas, vitamino E - padedančio atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Migdolų aliejuje daugiausiai randama mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, šiek tiek polinesočiųjų Omega-6, reikalingų , vitamino E, galinčio padėti atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Vilnamedžių aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), tokoferolio (vitamino E), stabdančio senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui ir dėl kurio šiame aliejuje pagaminti gaminiai ilgiau negenda.
Medetkų aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešuždegiminėmis, baktericidinėmis, regeneruojamosiomis savybėmis. Aliejus minkština, skatina smulkių įtrūkimų ir žaizdelių gijimą, maitina, drėkina, saugo nuo aplinkos poveikio ir išsausėjimo.

Margainių aliejus naudojamas kosmetikoje kaip efektyvi odos ir plaukų maitinimo ir drėkinimo priemonė, ypač rekomenduojamas nudegimų, žaizdelių pažeistai odai prižiūrėti, pleiskanotai, sausai, ir probleminei odai, plaukų bei nagų stiprinimui ir augimui gerinti, vystančios, senstančios odos priežiūrai, suragėjusių, įtrūkinėjusių vietų minkštinimui.

Mangų aliejuje esantis vitaminas E stabdo senėjimo procesus, gerinao odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui, vitaminas A užtikrina normalią odos ir gleivinės būklę, padeda užsitraukti įtrūkimamas, saugo nuo infekcijų. Aliejus pasižymi ypatingai odą minkštinančiomis ir švelninančiomis savybėmis.
Makadamijų riešutus nuo seno labai vertino Australijos aborigenai, mat riešutai gausūs lengvai įsisavinamų augalinės kilmės riebalų, itin naudingų sveikatai. Makadamijų riešutų aliejuje yra mononesočiosios palmitoleino (omega-7) rūgšties,  o oleino arba Omega-9 riebalų rūgšties yra daugiau nei alyvuogių aliejuje. Šiame aliejuje taip pat  nemažai vitamino E,   Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, jo smilkimo temperatūra yra apie 210 oC (temperatūra, kurioje riebalai skyla ir susidaro kenksmingos medžiagos), todėl yra tinkamas maistui ruošti aukštoje temperatūroje.
Lazdynų riešutų aliejus pasižymi švelniu ir maloniu riešutų kvapu ir skoniu, jame gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3 ir Omega-6),  vitamino E,   Aliejus reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą - sausą odą veiksmingai drėkina, o riebią normalizuoja, švelniai saugo nuo žalingų saulės spindulių, skatina ląstelių atsinaujinimą, stiprina plaukus.
1 2 3 »