Mėnesio TOP 6

Pagrindinis » Kategorija: Dobilas » Peržiūrų: (764) Komentarų: (0) (25.05.2017 - 13:53)

Dobilai kulinarijoje

Dobilų gėrimas

• 200 g raudonųjų dobilų žiedų; • 1 litro verdančio vandens.

Raudonųjų dobilų žiedus užpilkite verdančiu vandeniu, virinkite 5 minutes, paskaninkite cukrumi ar medumi, šiltai aprištame inde leiskite nusistovėti 2 valandas, nukoškite, atšaldykite, į gėrimą supilkite 1 stiklinę raudonųjų serbentų sulčių.

Dobilai kulinarijoje

Prieskoninių augalų mišinys sriuboms

• 10 g jaunų dobilų lapų; • 10 g paprastųjų trūkažolių lapų; •10 g vaistinių medetkų lapų.

Išdžiovinkite, per sietą nusijokite dobilų, paprastųjų trūkažolių ir vaistinių medetkų lapus. Virdami sriubas, šį mišinį į jas suberkite iki virimo pabaigos likus 5-10 minučių.

Duonos sriuba su dobilais

• 200 g juodos apdžiūvusios duonos; • 3 valgomųjų šaukštų susmulkintų dobilų lapų, stiebų ir žiedų; • 1 litro vandens; • 2 valgomųjų šaukštų kapotų svogūnų laiškų; • 3 valgomųjų šaukštų aliejaus; • druskos.

Visus produktus kruopščiai sumaišykite ir patiekite.

Salotos su dobilų lapais

• 80 g jaunų dobilų lapų; • 100 g morkų; • 100 g virtų bulvių; • 1 kietai virto kiaušinio; • druskos; • 25 g grietinės (majonezo ar aliejaus).

Perplautus dobilų lapus sumaišykite su šiaudeliais supjaustytomis morkomis, smulkiai sukapotu kietai virtu kiaušiniu, grietine, aliejumi ar majonezu. Paskaninkite druska.

Dobilų lapų milteliai

Dilgėlių lapus iš pradžių apdžiovinkite pavėsyje, baikite džiovinti orkaitėje, susmulkinkite į miltelius, nusijokite per sietą. Dobilų lapų miltelius galima panaudoti verdant sriubas (1 valgomasis šaukštas miltelių 1 sriubos porcijai), ruošiant padažus ir pagardus.

Garnyras su dobilais

• 500 g dobilų lapų; • 30 ml aliejaus; • 100 ml vandens; • maltų juodųjų pipirų; • krapų; • kmynų; • lauro lapelių; • druskos; • 30 g grietinės; majonezo, aliejaus ar pomidorų padažo.

Ant silpnos ugnies, įkaitintame aliejuje, įpylę vandens, paskaninę maltais juodaisiais pipirais, krapais, kmynais, lauro lapeliais ir druska troškinkite smulkiai supjaustytus dobilų lapus. Garnyrą paskaninkite grietine, majonezu, aliejumi ar pomidorų padažu, patiekite su mėsos ar žuvies patiekalais.

Sriuba su dobilais ir rūgštynėmis

• 500 ml pasūdyto mėsos sultinio ar vandens; • 80 g bulvių; • 50 g morkų; • 50 g svogūnų; • 100 g dobilų lapų; • 100 g rūgštynių lapų; • 50 g keptų svogūnų; • kietai virtų kiaušinių; • 30 g grietinės.

Pasūdytame mėsos sultinyje ar vandenyje išvirkite smulkiai supjaustytas bulves, morkas ir svogūnus. Tada suberkite susmulkintus dobilus ir rūgštynes, virkite ant silpnos ugnies, kol sriuba išvirs. Sriubą paskaninkite susmulkintais keptais svogūnais, įberkite smulkiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių, įpilkite grietinės.

Daržovių sriuba su dobilais

• 0,5 litro pasūdyto mėsos sultinio ar vandens; • 150 g smulkiai supjaustytų bulvių; • 50 g morkų; • 50 g svogūnų; • 15 g petražolių šaknų; • 80 g susmulkintų dobilų lapų ir žiedų; • 50 g keptų svogūnų; • 30 g pomidorų padažo; • petražolių ir krapų žalumos; • 30 g grietinės.

Pasūdytame mėsos sultinyje ar vandenyje išvirkite smulkiai supjaustytas bulves, morkas, svogūnus ir petražolių šaknis. Iki virimo pabaigos likus 5 minutėms suberkite susmulkintus dobilų žiedus ir lapus. Sriubą paskaninkite keptais svogūnais ir pomidorų padažu. Sriubą pabarstykite susmulkinta krapų ir petražolių žaluma, įpilkite grietinės.

Bulvių apkepas su dobilais

• 600 g virtų bulvių; • 50 g pasūdytame vandenyje apvirtų dobilų lapelių; • 10 g tarkuoto fermentinio sūrio; • riebalų sutepti kepimo skardą • 10 ml kiaušinio ir pieno plakinio;

Sutrinkite virtas bulves, smulkiai supjaustykite pasūdytame vandenyje virtus dobilų lapus. Dobilų lapus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu. Į riebalais suteptą kepimo skardą lygiu sluoksniu sudėkite bulves, ant jų - dobilų ir fermentinio sūrio mišinį, kurį uždenkite likusiomis bulvėmis, užpilkite pieno ir kiaušinio plakimu bei lydytu margarinu, iškepkite orkaitėje.

Karštas kiaulienos patiekalas su dobilais

• 200 g kiaulienos nugarinės; • 400 g dobilų lapų; • druskos; • maltų juodųjų pipirų; • aštraus padažo.

Iškepkite apvirtą kiaulieną. Nedideliame kiekyje vandens su riebalais patroškinkite dobilus. Prieš pabaigą dobilų lapus paskaninkite druska, pipirais ir aštriu padažu. Paruoštu pagardų užpilkite mėsą ir patiekite.

Dobilų kotletai su ryžiais

• 120 g virtų ryžių; • 600 g dobilų lapų; • 40 g petražolių; • 80 g pakepintų svogūnų; • 4 kiaušinių; • maltų juodųjų pipirų; • druskos; • 60 g miltų.

Sumaišykite virtus ryžius, susmulkintus dobilų lapus, petražolių žalumą, pakepintus susmulkintus svogūnus, kiaušinius, druską ir pipirus. Suformuotus kotletus apvoliokite miltuose ir iškepkite, patiekite su rūgusiu pienu ar pienišku padažu.

Šioje istorijoje: dobilai, dobilai kulinarijoje, sveika mityba, dobilų lapai, žolelių paslaptys, žolininkystė, dobilų sriuba

Pridėk savo naujieną, sveikatos receptą, įnovaciją, pranešimą spaudai, mintis per 5 minutes!

reklama

Jei radote tekste klaidų, išskirkite ją ir paspauskite Ctrl + Enter Sistema Orphus

Peržiūrų: 764 | | Reitingas: 0.0/0 |
PANAŠIOS NAUJIENOS: Griežtai draudžiama PARANORMAL paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu, be nuorodos į PARANORMAL.LT šaltinį.

//Parašykite savo nuomonę, bendrauk!

Iš viso komentarų: 0
avatar

Ekologiškų produktų, antikvaro, ezoterikos skelbimų portalas
Konditeriniai gaminiai
Used Cooking Vegetable Oil...

Mes esame augalinio aliejaus gamintojai ir gaminame įvairių rūšių rafinuotą augalinį aliejų ...

Konditeriniai gaminiai
Rafinuotas cukrinių runkelių cukrus ICUMSA 45...

Mes runkelių cukraus gamintojai, tai yra kristalai ir kubiniai. Mes turime rafinuotą baltąjį...




//Medicina, Ligos, Mutacijos, Liaudies medicina » Liaudies medicinos naujienos

Ligos, mutacijos
Ar pagrįstai bijoma skandalingojo E621?...

Prieskonių istorija yra beveik tokio pat amžiaus kaip ir žmogaus egzistencija Žemėje. Jau akmens amžiuje sumedžiojęs žvėrį žmogu...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Geriausia priemonė nuo cholesterolio ir aukšto spaudimo...

Vienuoliai jau senai naudoja šį nuostabų efektyvų metodą. Jie mano, kad šis metodas gali būti taikomas nuo įvairių ligų, taip pa...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Galingas receptas nuo juodų taškelių ant veido!...

Skaitytoja Emilia Akbulatova pasidalino savo patirtimi paruošiant kaukę nuo juodų taškelių. Štai ką ji rašo: tas pats efektas...

Ligos, mutacijos
Kvepalų daroma žala sveikatai ir aplinkai...

Jie kvepia maloniai, tačiau kas būtent juose kvepia? Parduotuvėse yra kvepalų su citrinos, medžių, gėlių aromatais, bet tai nere...