Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal »  » Gamtos paslaptys

Dideli ir baisūs. Anakondos

00:42:15
4 peržiūros
Anakondos yra didžiausios gyvatės Žemėje, žinomos dėl sugebėjimo nuryti didelius gyvūnus. Pasaulyje yra 3-4 anakondų rūšis. Garsiausios paprastos anakondos (ją dar vadina milžiniška, žaliąja ar tiesiog anakonda), kitos rūšys (paragvajaus anakonda, benisko anakonda) yra mažai žinomos.

Anakonda (lot. Eunectes murinus) – smauglinių (Boidae) šeimos pati sunkiausia pasaulyje gyvatė, galinti sverti iki 250 kg.

Gyvena upių pakraščiuose, Venesueloje, Kolumbijoje, Brazilijoje, šiaurės Bolivijoje, Peru ir kt. Pietų Amerikos valstybėse. Maistas – vandens paukščiai, smulkūs žvėreliai, kartais vėžliai, jauni kaimanai, kiaulės, šunys, vištos, antys.

Apie anakondas sukurta daug legendų. Pirmieji tyrinėtojai pranešdavo, kad jos net apie 40 m ilgio, tačiau daug realesnis yra maždaug 9 m ilgis. Sunku nustatyti susirangiusios ar vandenyje tykančios gyvatės ilgį. Anakonda – ne tik antra pagal dydį gyvatė, bet ir nepaprastai raumeninga bei stipri. Ji yra smauglys, todėl gali suspausti ir praryti elnią, kiaulę, tapyrą ar 2 m aligatorių. Patelė, kaip dauguma kitų gyvačių, kiaušinių nededa. Ji atveda net 45 jau susiformavusius 60 cm ilgio jauniklius.
Žmones puola retai, kartais tiesiog per klaidą, matydama tik žmogaus dalį arba jei jai atrodo, kad žmogus nori atimti jos grobį. Vietiniai gyventojai anakondų nebijo, medžioja dėl odos.

Nelaisvėje anakondos gyvena 5-6 metus; užregistruotas atvejis kai išgyveno 28 metus. Pagrindinis maistas – kiškiai, jūrų kiaulytės, žiurkės, bet taip pat minta įvairiais ropliais, žuvimis, kartais ir gyvatėmis.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar