Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Medical Health » 2019 » Sausio » 27

Your Guide For Making The Best Homemade Apple Cider Vinegar (2-Step Process)

This is the perfect guide for making the best homemade apple cider vinegar. The countless benefits of apple cider vinegar are already well-known, so there is no need to praise it and explain why it should be consumed on a regular basis. This article focuses on the actual preparing of homemade apple cider vinegar, presenting a simple 2-step process. Check it out!

apple, vinegar, apple cider, health, awareness remedies, alternative m

Raw Organic Apple Cider Vinegar Recipe

Ingredients:

  • 5 large organic apples, 3 sweet and 2 sour
  • ¾ cup raw organic honey
  • Freshly filtered water

Tools needed:

  • 1 wide-mouth 1-gallon glass jar
  • 4 wide-mouth 32-ounce glass jars
  • 4 snap-top glass bottles
  • Muslin or cheesecloth
  • Large rubber band and 4 smaller rubber bands

Stage 1- The Primary Fermentation

Chop the previously washed apples into 1-inch pieces and let them sit on the cutting board for a while.  You want them to turn brown as they get in contact with the air, as this oxidization is needed to accelerate the fermentation.

Fill 1/3 of the jar with the chopped apple and then pour filtered water over them, making sure they are fully submerged.  Add the honey and stir until fully dissolved.

Cover the jar with a cloth and secure it with a large rubber band.  Keep the jar in a dark and warm place for a week, stirring it a few times daily.  As the sugar ferments into alcohol, the mixture will begin to bubble.  It will turn into a viscous liquid at this point!

After about a week, apple pieces will sink to the bottom and the apple cider is ready to be turned into vinegar.

Stage 2: From Apple Cider to Apple Cider Vinegar—the Secondary Fermentation

Pour the cider through a sieve to strain off the apple pieces.  Feel free to mash them up and press their juices, too.  Cover the jars with another piece of cloth and secure with a rubber band.

Store them in a dark and warm place for up to a month so that the acetic acid bacteria convert the alcohol into acetic acid. The odor will shift to tart vinegar at this point of the fermentation and a culture known as the mother will form at the base.

The mother is a living thing which is completely safe to consume and it is made up of enzymes, acetic acid bacteria, and apple residues.  Remove it once it has the right level of sourness.  Store the vinegar in clean glass jars, leaving the residue which can be composted.

Given that the vinegar is alive, another mother often develops as the fermentation process continues. However, this will soon stop in an airtight environment and the vinegar will become long lasting and stable.

Note: If the fermenting vinegar is exposed to the air for an extended period of time, the acetic acid bacteria will convert the acetic acid to water and carbon dioxide.

We hope you find this information helpful and you share it. Thank you!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:38 Receptai Marmurinis keksas su bananais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Marmurinis keksas su bananais – klasikinis desertas, sujungiantis šokolado ir bananų skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, vitaminų šaltinis), kalori...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 15:15 Rami Jūra ir Saulėlydis | 2 Val. Meditacija Palangoje | Ultra HD 4K ASMR
Pasinerkite į ramią Baltijos jūros atmosferą! Švelnios bangos, saulėlydis ir autentiški jūros garsai Palangos paplūdimyje sukuria tobulą foną meditacijai, jogai ar atsipalaidavimui. Šis 2 valandų Ultra HD 4K įrašas su stereo jūros ošimu atneša ramybę...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 10:24 Kaip Velykų Salos Moai Statulos "Vaikščiojo" Į Savo Vietas: Nauji Tyrimai Ir Įrodymai 2025 M.
Velykų salos moai statulos – viena didžiausių pasaulio archeologinių mįslių. Naujausi 2025 m. tyrimai, vadovaujami Carl Lipo ir Terry Hunt, patvirtina "vaikščiojimo" metodą: statulos buvo judinamos upright su virvėmis, siūbuojant zigzagu. Eksperiment...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 10:10 Žalsvasis Aksombaravykis: Miško Klasika su Didžiule Nauda Sveikatai
Žalsvasis aksombaravykis – nepastebimas miško grybas su puikiu aromatu. Šiame straipsnyje aptariama jo išvaizda, painiava su kitais grybais, nauda sveikatai (virškinimui, cholesterolio mažinimui), kalorijos (mažai), mityba ir receptai. Sužinokite, ka...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:38 Česnako Nauda Sveikatai: Natūralus Antibiotikas ir Jo Galios
Česnakas (Allium sativum) yra ne tik populiarus prieskonis virtuvėje, bet ir galingas natūralus vaistas, kurio savybės žinomos jau tūkstančius metų. Senovės civilizacijos, tokios kaip egiptiečiai, graikai ir romėnai, naudojo česnaką gydymui ir apsaug...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:03 Vokietijos policija ieško somaliečio užpuoliko, kurio dantys yra ‘blogos būklės’
Vokietijos policija ieško somaliečio užpuoliko, kurio dantys yra ‘blogos būklės’

Skaityti daugiau