Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Medical Health » 2019 » Sausio » 27

Your Guide For Making The Best Homemade Apple Cider Vinegar (2-Step Process)

This is the perfect guide for making the best homemade apple cider vinegar. The countless benefits of apple cider vinegar are already well-known, so there is no need to praise it and explain why it should be consumed on a regular basis. This article focuses on the actual preparing of homemade apple cider vinegar, presenting a simple 2-step process. Check it out!

apple, vinegar, apple cider, health, awareness remedies, alternative m

Raw Organic Apple Cider Vinegar Recipe

Ingredients:

  • 5 large organic apples, 3 sweet and 2 sour
  • ¾ cup raw organic honey
  • Freshly filtered water

Tools needed:

  • 1 wide-mouth 1-gallon glass jar
  • 4 wide-mouth 32-ounce glass jars
  • 4 snap-top glass bottles
  • Muslin or cheesecloth
  • Large rubber band and 4 smaller rubber bands

Stage 1- The Primary Fermentation

Chop the previously washed apples into 1-inch pieces and let them sit on the cutting board for a while.  You want them to turn brown as they get in contact with the air, as this oxidization is needed to accelerate the fermentation.

Fill 1/3 of the jar with the chopped apple and then pour filtered water over them, making sure they are fully submerged.  Add the honey and stir until fully dissolved.

Cover the jar with a cloth and secure it with a large rubber band.  Keep the jar in a dark and warm place for a week, stirring it a few times daily.  As the sugar ferments into alcohol, the mixture will begin to bubble.  It will turn into a viscous liquid at this point!

After about a week, apple pieces will sink to the bottom and the apple cider is ready to be turned into vinegar.

Stage 2: From Apple Cider to Apple Cider Vinegar—the Secondary Fermentation

Pour the cider through a sieve to strain off the apple pieces.  Feel free to mash them up and press their juices, too.  Cover the jars with another piece of cloth and secure with a rubber band.

Store them in a dark and warm place for up to a month so that the acetic acid bacteria convert the alcohol into acetic acid. The odor will shift to tart vinegar at this point of the fermentation and a culture known as the mother will form at the base.

The mother is a living thing which is completely safe to consume and it is made up of enzymes, acetic acid bacteria, and apple residues.  Remove it once it has the right level of sourness.  Store the vinegar in clean glass jars, leaving the residue which can be composted.

Given that the vinegar is alive, another mother often develops as the fermentation process continues. However, this will soon stop in an airtight environment and the vinegar will become long lasting and stable.

Note: If the fermenting vinegar is exposed to the air for an extended period of time, the acetic acid bacteria will convert the acetic acid to water and carbon dioxide.

We hope you find this information helpful and you share it. Thank you!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau