Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Medical Health » 2019 » Sausio » 27

Your Guide For Making The Best Homemade Apple Cider Vinegar (2-Step Process)

This is the perfect guide for making the best homemade apple cider vinegar. The countless benefits of apple cider vinegar are already well-known, so there is no need to praise it and explain why it should be consumed on a regular basis. This article focuses on the actual preparing of homemade apple cider vinegar, presenting a simple 2-step process. Check it out!

apple, vinegar, apple cider, health, awareness remedies, alternative m

Raw Organic Apple Cider Vinegar Recipe

Ingredients:

  • 5 large organic apples, 3 sweet and 2 sour
  • ¾ cup raw organic honey
  • Freshly filtered water

Tools needed:

  • 1 wide-mouth 1-gallon glass jar
  • 4 wide-mouth 32-ounce glass jars
  • 4 snap-top glass bottles
  • Muslin or cheesecloth
  • Large rubber band and 4 smaller rubber bands

Stage 1- The Primary Fermentation

Chop the previously washed apples into 1-inch pieces and let them sit on the cutting board for a while.  You want them to turn brown as they get in contact with the air, as this oxidization is needed to accelerate the fermentation.

Fill 1/3 of the jar with the chopped apple and then pour filtered water over them, making sure they are fully submerged.  Add the honey and stir until fully dissolved.

Cover the jar with a cloth and secure it with a large rubber band.  Keep the jar in a dark and warm place for a week, stirring it a few times daily.  As the sugar ferments into alcohol, the mixture will begin to bubble.  It will turn into a viscous liquid at this point!

After about a week, apple pieces will sink to the bottom and the apple cider is ready to be turned into vinegar.

Stage 2: From Apple Cider to Apple Cider Vinegar—the Secondary Fermentation

Pour the cider through a sieve to strain off the apple pieces.  Feel free to mash them up and press their juices, too.  Cover the jars with another piece of cloth and secure with a rubber band.

Store them in a dark and warm place for up to a month so that the acetic acid bacteria convert the alcohol into acetic acid. The odor will shift to tart vinegar at this point of the fermentation and a culture known as the mother will form at the base.

The mother is a living thing which is completely safe to consume and it is made up of enzymes, acetic acid bacteria, and apple residues.  Remove it once it has the right level of sourness.  Store the vinegar in clean glass jars, leaving the residue which can be composted.

Given that the vinegar is alive, another mother often develops as the fermentation process continues. However, this will soon stop in an airtight environment and the vinegar will become long lasting and stable.

Note: If the fermenting vinegar is exposed to the air for an extended period of time, the acetic acid bacteria will convert the acetic acid to water and carbon dioxide.

We hope you find this information helpful and you share it. Thank you!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-12 laikas 14:47 Varnalėšos lapų nauda sveikatai: tradiciniai receptai ir moksliniai įrodymai

Šis straipsnis nagrinėja varnalėšos lapų naudą sveikatai, remdamasis liaudies medicina ir moksliniais tyrimais. Varnalėša gydo patempimus, sumušimus, radikulitą, artritą, podagrą, psoriazę, spuogus, valo kraują, stiprina kepenis, gerina odą. Detal...

Skaityti daugiau

2025-10-12 laikas 13:21 Usnies nauda sveikatai: tradiciniai receptai ir moksliniai įrodymai

Šis straipsnis nagrinėja usnies naudą sveikatai, remdamasis liaudies medicina ir moksliniais tyrimais. Usnis gydo uždegimus, reguliuoja ciklą, valo kepenis, stiprina imunitetą. Detalūs receptai nu...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 17:11 Trumpas sako, kad Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO
Pasak Donaldo Trumpo, Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO už tai, kad nesugebėjo pasiekti naujo 5 % gynybos išlaidų tikslo. JAV prezidentas sakė, kad Madridas buvo vienintelis „atsilikėlis“ bloko pastangose didinti karines išlaidas....

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 09:07 Rūta: natūralus pagalbininkas gydant odos ligas, reumatą, klimaksą ir onkologines ligas

Rūta (Ruta graveolens) – šventas augalas nuo senovės, gydo odos ligas, reumatą, klimaksą, onkologiją. Sužinokite naudą: ramina, naikina parazitus, mažina spaudimą. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, aliejai – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:47 Raudonųjų serbentų lapai: natūralus pagalbininkas gydant podagrą, inkstų ligas ir virškinimo sutrikimus

Raudonųjų serbentų lapai – natūralus vaistas nuo podagros, inkstų ligų ir virškinimo sutrikimų. Sužinokite naudą: dezinfekuoja, stiprina kraujagysles, pašalina rūgštis. Išsamūs receptai – arbata, užpilas, vynas – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau