Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Medical Health » 2019 » Sausio » 27

Your Guide For Making The Best Homemade Apple Cider Vinegar (2-Step Process)

This is the perfect guide for making the best homemade apple cider vinegar. The countless benefits of apple cider vinegar are already well-known, so there is no need to praise it and explain why it should be consumed on a regular basis. This article focuses on the actual preparing of homemade apple cider vinegar, presenting a simple 2-step process. Check it out!

apple, vinegar, apple cider, health, awareness remedies, alternative m

Raw Organic Apple Cider Vinegar Recipe

Ingredients:

  • 5 large organic apples, 3 sweet and 2 sour
  • ¾ cup raw organic honey
  • Freshly filtered water

Tools needed:

  • 1 wide-mouth 1-gallon glass jar
  • 4 wide-mouth 32-ounce glass jars
  • 4 snap-top glass bottles
  • Muslin or cheesecloth
  • Large rubber band and 4 smaller rubber bands

Stage 1- The Primary Fermentation

Chop the previously washed apples into 1-inch pieces and let them sit on the cutting board for a while.  You want them to turn brown as they get in contact with the air, as this oxidization is needed to accelerate the fermentation.

Fill 1/3 of the jar with the chopped apple and then pour filtered water over them, making sure they are fully submerged.  Add the honey and stir until fully dissolved.

Cover the jar with a cloth and secure it with a large rubber band.  Keep the jar in a dark and warm place for a week, stirring it a few times daily.  As the sugar ferments into alcohol, the mixture will begin to bubble.  It will turn into a viscous liquid at this point!

After about a week, apple pieces will sink to the bottom and the apple cider is ready to be turned into vinegar.

Stage 2: From Apple Cider to Apple Cider Vinegar—the Secondary Fermentation

Pour the cider through a sieve to strain off the apple pieces.  Feel free to mash them up and press their juices, too.  Cover the jars with another piece of cloth and secure with a rubber band.

Store them in a dark and warm place for up to a month so that the acetic acid bacteria convert the alcohol into acetic acid. The odor will shift to tart vinegar at this point of the fermentation and a culture known as the mother will form at the base.

The mother is a living thing which is completely safe to consume and it is made up of enzymes, acetic acid bacteria, and apple residues.  Remove it once it has the right level of sourness.  Store the vinegar in clean glass jars, leaving the residue which can be composted.

Given that the vinegar is alive, another mother often develops as the fermentation process continues. However, this will soon stop in an airtight environment and the vinegar will become long lasting and stable.

Note: If the fermenting vinegar is exposed to the air for an extended period of time, the acetic acid bacteria will convert the acetic acid to water and carbon dioxide.

We hope you find this information helpful and you share it. Thank you!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-29 laikas 20:51 Receptai Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis: nauda sveikatai, kalorijos ir sveiki receptai

Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis – gardus ir sveikas patiekalas, pilnas baltymų, vitaminų C, B6 ir kalio. Sužinokite kalorijas (86–164 kcal porcijoje), įsisavinimą, praradimus kepant (iki 20% vitamin...

Skaityti daugiau

2025-09-29 laikas 07:49 Receptai Tobula Raugintų Kopūstų Sriuba su Šonkauliukais: Receptas, Nauda Sveikatai ir Patarimai
Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais yra tradicinis lietuviškas patiekalas, turtingas probiotikais ir vitaminais. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (pvz., virškinimo ger...

Skaityti daugiau

2025-09-26 laikas 19:19 Receptai Burokėlių su pomidorų padažu žiemai: sveikatos nauda, maistinė vertė ir saugus gaminimas
Burokėlių su pomidorų padažu žiemai receptas: tradicinis lietuviškas patiekalas su moksliškai pagrįsta nauda. Mažai kalorijų (apie 60/100g), turtingi antioksidantais, mažina kraujospūdį ir vėžio riziką. Sveikesnės alternatyvos be ...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 12:29 Migracijos krizė Europoje: Vokietijos ir JK pamokos Lietuvai – ar laukia nevaldomas procesas 2025?

Ar migracija padarys Lietuvą nesaugia kaip Vokietiją ar JK 2025 m.? Analizė: Vokietijoje +5,5% nusikaltimų, migrantai 8,5% įtariamųjų; JK 12,4% kalėjimų migrantai, prievartavimų debatai. Kodėl Lenkija pratęsė apribojimus, Vengrija stato tvoras? Pr...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:59 Moliūgų sėklos prieš miegą: nauda, patarimai ir tiesa apie geresnį miegą

Moliūgų sėklos – puikus užkandis prieš miegą, turtingas magnio ir triptofano, kurie ramina nervus ir skatina melatoniną. Šiame straipsnyje patikrinome tiesą, paaiškinome naudas, rizikas ir receptus. Sužinokite, kaip įsisavina organizmas ir k...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:33 Vyresnio Amžiaus Žmonių Apgailestavimai: 5 Dažniausi Dalykai, Kurių Gailisi Senjorai Gyvenimo Pabaigoje
Vyresnio amžiaus žmonių apgailestavimai atskleidžia, ką mes dažnai praleidžiame: per daug darbo, neišsakytos emocijos, sveikatos nepaisymas, rizikos vengimas ir prarasti ryšiai. Remdamiesi tyrimais iš Kvinslando universiteto, Karlo Pilmerio „Legacy P...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:09 Žmogaus kiaušialąstės iš odos ląstelių: Proveržis IVF 2025 m. – Viltis nevaisingiems tėvams
2025 m. OHSU mokslininkai sukūrė kiaušialąstes iš odos ląstelių, apvaisino jas ir gavo embrionus. IVG technologija žada revoliuciją nevaisingumo gydyme: vyresnėms moterims, LGBTQ+ poroms – genetiškai susiję vaikai. Etiniai klausimai ir ateities persp...

Skaityti daugiau

2025-09-30 laikas 19:31 ES paskelbė, kad JAV piliečiai, atsisakantys biometrinės skaitmeninės tapatybės kortelės, bus neįleidžiami į Europą

Nuo 2025 m. spalio 12 d. prasideda nauja era JAV piliečiams, keliaujantiems į Europą: beveik 30 šalių, daugiausia ES narių, reikalauja privalomų biometrinių duomenų – pirštų atspaudų, veido skenų ir asmeninės informacijos. Tradiciniai pasų a...

Skaityti daugiau