„Paranormal.lt“ gerbia vartotojų privatumą. Mes pasiryžę saugoti savo klientų privatumą teikdami personalizuotas paslaugas, sąžiningai bei teisėtai tvarkyti ir prižiūrėti jūsų pateiktus registracijos/prenumeratos duomenis.

Privatumo politika atspindi „Paranormal.lt“ taikomą klientų duomenų tvarkymo praktiką. Jei jums kiltų kokių nors su šia tema susijusių klausimų, siųskite laišką el. paštu: admin@paranormal.lt

Mūsų interneto tinklalapiuose dedamos nuorodos į trečiųjų šalių interneto tinklalapius nėra šios privatumo politikos objektas. Mes rekomenduojame pasidomėti privatumo politika tose interneto svetainėse, kurias lankote.

Jūsų sutikimas

Sutikdami su šia Privatumo politika, jūs sutinkate, kad jūsų Asmens duomenys būtų naudojami siekiant įvykdyti jūsų užsakymus, nepriklausomai nuo to, ar užsakote spaudą ir/ar paslaugas tiesiogiai iš mūsų ar mūsų spaudą/paslaugas parduodančių partnerių, taip pat, kad jūsų Asmens duomenys bus perduoti mūsų partneriams, vykdantiems pristatymo paslaugas.

Jūs suteikiate mums teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti jūsų Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje ir kituose mūsų dokumentuose.

Informacijos rinkimas

Mes renkame duomenis apie savo klientus naudodamiesi:

  • registracijos formomis,
  • jums pateikus duomenis apie save internetu ar kitu būdu.

Duomenys, kurie gali būti renkami paslaugų teikimo tikslais:

  • Prisijungimo tikslais – vardas, pavardė, el. pašto adresas.

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėse, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite Slapukų naudojimas.

Administruodami savo svetaines ir diagnozuodami galimus sutrikimus mes galime naudoti jūsų IP adresus.

Asmeninės informacijos naudojimas

Mes naudojame jūsų asmens duomenis šiais tikslais:

  • tvarkydami registraciją, užklausas,
  • siųsdami jums informaciją apie mūsų naujienas (jeigu davėte sutikimą gauti tokią informaciją).

Mes taip pat naudojame agreguotus jūsų asmens duomenis (kad nebūtų galima nustatyti konkretaus vartotojo vardo, pavardės ar pavadinimo):

  • klientų portretui apibūdinti,
  • bendradarbiaudami su reklamos agentūromis,
  • atlikdami interneto svetainių auditą.

Įsipareigojame niekada neperduoti jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • jei yra jūsų sutikimas Asmens duomenų atskleidimui;
  • teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.

Jūs sutinkate, kad su paslaugomis.

Jūsų teisės

Jūs turite teisę susipažinti su savo Asmens duomenimis, pateikęs tapatybę patvirtinantį dokumentą (tapatybei patvirtinti turi būti pateiktas Lietuvos Respublikos piliečio pasas, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas). Siekdami sužinoti, kokius jūsų Asmens duomenis surinkome ar gavome ir iš kokių šaltinių, kokiais tikslais jie tvarkomi, kokiems gavėjams jie teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 (vienerius) metus, arba ar visi jūsų Asmens duomenys yra išsamūs ir teisingi, turite iš anksto kreiptis į mus iš elektroniniu pašto adreso, kuris buvo mums pateiktas. Gavę tokį jūsų paklausimą, atsakysime, ar su jumis susiję Asmens duomenys yra tvarkomi ir pateiksime prašomus duomenis ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų nuo kreipimosi gavimo dienos. Pagal šį punktą neatlygintinai duomenys teikiami vieną kartą per kalendorinius metus.

Jūs taip pat turite teisę:

  • prašyti ištaisyti jūsų asmens duomenis, kai jie yra netikslūs ir/arba nepilni;
  • prašyti apriboti jūsų asmens duomenų tvarkymą tol, kol mes patikrinsime šių duomenų tikslumą. Tokiu atveju, asmens duomenų tvarkymo apribojimo laikotarpiu jūs neturėsite galimybės įsigyti mūsų prekių ir/ar paslaugų;
  • prašyti gauti mūsų automatiniu būdu tvarkomus jūsų asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu. Pagal šį punktą neatlygintinai duomenys teikiami vieną kartą per kalendorinius metus.
  • pateikę mums prašymą raštu, elektroniniu paštu ar telefonu, nesutikti su jūsų asmens duomenų tvarkymu ir reikalauti panaikinti Paskyrą arba sustabdyti Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų, išskyrus Privatumo politikoje numatytus atvejus,
  • iš karto išreikšdami savo nesutikimą arba pateikti vėlesnį pranešimą nesutikti, kad jūsų Asmens duomenys būtų tvarkomi Tiesioginės rinkodaros tikslais. Jei nebenorite gauti mūsų reklaminių pranešimų, galite pakeisti savo paskyros nustatymus, paspaudę atitinkamą nuorodą svetainės paskyrų aptarnavimo puslapyje, arba laikytis kiekvieno elektroninio laiško apačioje nurodytos atsisakymo tvarkos.

1. Dėl Straipsnių

Paranormal.lt - tai nekomercinis leidinys, nesiekiantis pelno, hobis, laisvalaikio praleidimas ar tiesiog gyvenimo būdas. Todėl, šiam tinklalapiui reitingai nereikalingi. Jis gyvena, dėl savęs, nereikalaujantis didelio žmonių srauto ar dėmesio. Jai, kažkam patinka, ką darau malonu. Patalpinti straipsniai, man kažkuo patiko, sudomino. Kiekvienas straipsnis patalpintas yra su autoriaus atgaline į tinklalapio nuorodą ir autoriumi, gerbdamas autorių ir jo darbą. Tuo pačiu reklamuodamas jo darbus ir tinklalapį,  su "amžina nuoroda" jūsų paieškos sistemoje reitingas tik didės, kol šis (paranormal.lt) tinklalapis gyvuos. Jai, tinklalapiu redaktoriams, autoriams patalpintas straipsnis neatitinka jų tinklalapio politikos (atgalinė nuoroda). Puslapiai bus panaikinti.

Stengiamasi gerbti, bet koki autorių, nors jis ir nenurodo, kad straipsniai būtų su atgaline nuoroda į jo tinklalapį.

Paranormal.lt duomenis pats nesaugo, serveriai priklauso ne Lietuvos respublikos teritorijoje.

2. Atsakomybės apribojimas

 Tinklapio autorius neatsako už reklaminių skydelių turinį. Iškilus klausimams kreiptis į reklamos mainų sistemų arba reklamuojamų tinklapių tvarkytojus.

  •         Tinklapio autorius neatsako už nuorodų turinį. Iškilus problemoms, kreiptis į nurodytų tinklapių administratorius.
  •         Tinklapyje naudojami multimedijos komponentai yra laisvai platinami. Jei informacija gauta iš kitų tinklapių, šalia yra nuoroda į šaltinį.
  •         Iškilus klausimams rašykit. Kontaktus rasit puslapio apačioje paspaudę nuorodą kontaktai
  •         Kopijuojant ar cituojant, prašom pridėti nuorodą - www.paranormal.lt.
     

Už straipsnių, komentarų, konsultacijų, kurie pateikti portale "Paranormal", panaudojimą atsakingas pats paslaugos vartotojas. Dėl straipsniuose aprašytų gydymo ar sveikatingumo metodų taikymo ir vaistų vartojimo kreipkitės patarimo į savo gydytoją.

Portalo "Paranormal" pateikiamoje medžiagoje gali būti techninių netikslumų ar tipografijos klaidų. Portalas "Paranormal" gali atlikti pakeitimus ar pataisas bet kuriuo metu. "Paranormal" nėra atsakingas už svetainių, į kurias pateiktos nuorodos portale, turinį.

"Paranormal" negarantuoja, kad paslaugos funkcionavimas bus nepertraukiamas ir be klaidų, kad defektai bus ištaisyti ar kad paslauga bus apsaugota nuo virusų ar kitų kenksmingų komponentų. Jūs suprantate ir sutinkate, kad bet kokia medžiaga, kurią jūs skaitote, atsisiunčiate ar kitaip gaunate naudodamiesi paslauga, yra išimtinai jūsų nuožiūra bei rizika, ir tik jūs atsakote už žalą, padarytą jūsų sveikatai, kompiuterinei sistemai, jūs tai pat prisiimate visas išlaidas būtinoms aptarnavimo paslaugoms, remontui ar pataisoms.

"Paranormal" nekontroliuoja tinklapių, į kuriuos veda pateikiamos nuorodos, ir neatsako už jokių tokių portalų turinį, įskaitant ir turinį tinklapių, į kuriuos veda pateikiamos nuorodos, ir pakeitimus ar atnaujinimus tuose tinklapiuose. Jeigu pastebėjote informaciją ar nuorodą, kuri gali pažeisti LR įstatymus ar pažeidžia autorines teises, prašome pranešti kontaktai Tokia informacija ar nuoroda "Paranormal" bus pašalinta.

Ačiū už supratingumą.

3. Dėl TV

Paranormal.lt transliacijų bei retransliacijų tiesiogiai nevykdė ir nevykdo. Visa lankytojų bei moderatorių publikuojama vaizdinė medžiaga yra perteikiame nekomerciniais tikslais ir gaunama vaizdo langų pagalba, kurie yra viešai prieinami internete, todėl už transliacijų kokybę, reklamą bei legalumą puslapio administracija neatsako.

Paranormal.lt doesn't pursue, and never pursued live streamings and re-streamings. All of users or moderators publicated videos is reproducing for not-commercial reasons, it's obtained by using help of video windows, which is publicated on internet, that's why administration doesn't not take responsibility for video quality, advertises and legality.

4. Privatumo ir saugumo politika

Paranormal.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra:

  • - nekultūringi, vulgarūs,
  • - nesusiję su tema,
  • - kursto nelegaliems veiksmams ar kitaip pažeidžia įstatymus,
  • - skatina smurtą,
  • - yra grasinantys,
  • - skatinantys tautinę, rasinę, religinę ar kitokią neapykantą
  • - yra pasirašyti kitos asmens/įmonės vardu.

Komentaruose griežtai draudžiama:

  • - reklama,
  • - reklamuoti paslaugas, prekes ar interneto svetaines,
  • - parašo, komentaro vietoje įrašyti svetainės adresą,
  • - kartoti daug kartų tą patį tekstą.

Tokiais atvejais paranormal.lt pasilieka teisę ištrinti komentarus ar net blokuoti taisykles pažeidusių asmenų IP adresus.

Paranormal.lt  neredaguoja komentarų ir už juos neatsako. Atsakomybė už komentarus tenka juos paskelbusiems skaitytojams, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn už šmeižikiškus, viešųjų ar privačiųjų asmenų garbę ir orumą įžeidžiančius, tautinę ar kitokią neapykantą skatinančius teiginius, smurto kurstymą, raginimus nuversti teisėtą Lietuvos valdžią bei kitokius neteisėtus veiksmus.

Naudodamiesi svetainės paranormal.lt  galimybėmis, jūs sutinkate su informacijos apie jus rinkimu ir naudojimu, kaip tai nurodyta šioje politikoje.

Paranormal.lt pasilieka teisę nustatyti ir keisti konkursų, viktorinų sąlygas, skelbti nugalėtojus.