Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gegužės » 6

Kosminė NASA užfiksavo galingą X 2,7 kategorijos žybsnį

Saulė bunda. Kosminė NASA Saulės stebėjimo observatorija SDO (Solar Dynamics Observatory) šiąnakt užfiksavo galingiausios kategorijos gama spindulių žybsnį, kurį palydėjo didžiulis plazmos pliūpsnis.

X 2,7 galios žybsnis aktyviajame regione A.R.2339 įvyko 1:11 val. Lietuvos laiku. Po žybsnio į kosminę erdvę Saulė paleido ir galingą vainikinės medžiagos užtaisą (plazmos pliūpsnį). Laimė, žybsnį ir pliūpsnį paleidusi saulės dėmė kol kas tik atsisuka į Žemės pusę, tad didžioji dalis didelės energijos dalelių praskries pro Žemę, nesukeldama rimtų geomagnetinių neramumų.

Saulės dėmės (kairėje) ir į Žemės pusę atsigrežiančio A.R.2339 "fejerverkai (dešinėje) ©NASA

Tiesa, gegužės 6 ir 7 d. geomagnetiniai procesai Žemės magnetiniame lauke suintensyvės (NOAA kP indeksas pakils iki vidutinio (geltona spalva) ir sieks 4 balus). Palyginimui, kovo mėnesį Lietuvoje

matytų šiaurės pašvaisčių naktimis kP indeksas buvo šoktelėjęs ypač aukštai ir pasiekęs net 8 balus. Nesant geogmagnetinių neramumų, kP indeksas svyruoja nuo 0 iki 2.

Vis dėlto nerimą kelia tai, jog galingiausios X kategorijos šūvį su plazmos siutiniu paleidusi saulės dėmė A.R.2339 artimiausią savaitę suksis tiesiai į Žemę, tad mūsų planetos magnetosfera artimiausiomis dienomis gali sulaukti ir rimtų geomagnetinių neramumų. Juolab, kad Saulė be X kategorijos žybsnio generavo net 4 vidutinės M kategorijos žybsnius – visi jie įvyko 24 val. laikotarpyje, dauguma jų paleisti iš tos pačios A.R.2339 "ambrazūros".

Saulės dėmė A.R.2339 yra senoji A.R. 2322 dėmė, apsukusi ratą Saulės disku ir į Žemę atsigręžianti dar kartą.

Atsigręžianti saulės dėmė A.R.2339 ©NASA

Saulę stebinčios svetainės Solarham.com duomenimis, artimiausiu metu vidutinės M galios žybsnio tikimybė vertinama 50 proc., galingiausio X kategorijos šūvio tikimybė – 5 proc.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 14:42 Receptai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

21.07.2018 laikas 09:32 Receptai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
13.06.2024 laikas 19:09 Finansinis horoskopas birželio 14 2024 visiems Zodiako ženklams
2024 m. birželio 14 d. žvaigždės ir planetos išsidėstys taip, kad kiekvienam Zodiako ženklui suteiks unikalių patarimų.

Skaityti daugiau

13.06.2024 laikas 15:03 Iš liaudies medicinos nuo nugaros, kojų ir sąnarių skausmo

Paimkite 150 gramų valgomos želatinos (galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje). Šio kiekio pakanka vienam gydymo kursui. Vakare praskieskite 5 gramus želatinos ketvirtadaliu puodelio šalto vandens.

Skaityti daugiau

13.06.2024 laikas 07:47 Auginau savo sesers dukrą, o ji mane išdavė…
Mano sesuo Kristina pagimdė vaiką ir tiesiog išnyko, palikusi jį mums. Nei žinutės, nei pinigų, tik vienas raštelis: „Ne tokio gyvenimo aš norėjau!“ Mes su mama rūpinomės jos dukra. Pavadinome ją Marija.

Skaityti daugiau