Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Kaip užauginti gerą svogūnų ir česnakų derlių? Tai priklauso nuo tinkamai parinktos sodinimo vietos, dirvos paruošimo, priežiūros ir tręšimo.

Rinkdamiesi vietą šiems augalams sodinti, turėtumėte nepamiršti, kad jų priešas yra per didelė drėgmė. Todėl šiuos augalus reikėtų sodinti aukštesnėse vietose, kur nesikaupia lietaus vanduo. Taip pat tai turėtų būti vieta, atvira saulei.

Svogūnams ir česnakams labiausiai tinka lengvos ir derlingos priemolio ir priesmėlio dirvos.

Birželis yra svarbus mėnuo svogūnų ir česnakų vystymuisi - tuo metu aktyviai auga plunksnos, o po žeme pradeda formuotis svogūnėliai. Laiku įterptos tinkamos trąšos šiuo laikotarpiu prisideda prie svogūnėlių padidėjimo, pagerina jų kokybę.

Birželio mėnesį žieminiams česnakams ir svogūnams reikia fosforo ir kalio. Fosforas ir kalis pagreitina svogūnėlių brendimą, prisideda prie didesnio derliaus.

Norint užauginti stambius česnakus, birželio mėn:

Galite paimti po pusę šaukšto superfosfato ir kalio chlorido, juos išmaišyti ir pabarstyti česnakų lysves.

Galite laistyti trąšų tirpalu - tam 10 litrų vandens ištirpinkite arbatinį šaukštelį kalio monokalio fosfato. Vakare šiuo tirpalu česnakus apdorokite purkštuvu.

Kaip maitinti česnakus ir svogūnus birželio mėn.

Kaip ir česnakus, birželio viduryje svogūnus galima maitinti superfosfatu ir kalio chloridu. Geriau naudoti vandeninį trąšų tirpalą. Birželio pradžioje svogūnus galima tręšti azotu. Tinka karbamidas, amonio sulfatas. Vienam kibirui vandens reikia sunaudoti šaukštą trąšų.

Norint svogūnus pamaitinti kaliu, galima naudoti medžio pelenus, kuriuose šio elemento yra daug.

Vieną litrinį indą pelenų ištirpinkite 10 litrų vandens ir šiuo tirpalu laistykite svogūnus bei česnakus. Toks šėrimas tikrai suteiks jėgų augimui - česnakų ir svogūnų galvos užaugs didelės.

Vietoj pelenų užpilo galite naudoti kalio sulfatą - tam tikslui 10 litrų vandens ištirpinkite 25 g trąšų ir laistykite augalus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-07-12 laikas 19:55 Kaip išgelbėti rožes nuo tripsų?
Jei rožių pumpurai be jokios aiškios priežasties pradeda vysti ir juoduoti žiedlapių kraštai, o patys žiedai, atsivėrę, atrodo netvarkingai ir „apgraužtai" - sveikiname, jūsų rožyną užpuolė tripsai. Tai ne jūsų kaltė: šie vabzdžiai yra labai atkaklūs kenkėjai, o gamtoje jų yra daugiau kaip 6 tūkst. ...

Skaityti daugiau

2021-10-17 laikas 13:30 Burokėliai – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Burokėliai yra kilę iš Viduržemio jūros kraštų dvimečio laukimo runkelio. Tai dvimečiai augalai. Pirmaisiais metais išauga šakniavaisiai su stambių lapų skrotele, antraisiais – žiedynstiebis ir vaisius (dėžutė).

Skaityti daugiau

2022-12-24 laikas 08:31 Ar galima genėti medžius žiemą?

Beprasidedant kalendorinei žiemai susizgribote, kad nespėjote sode atlikti genėjimo darbų, tad nusprendėte juos atidėti iki pavasario?

Skaityti daugiau

2020-05-16 laikas 19:47 Kopūsto nauda ir liaudies receptai
Kopūstas - bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšis. Tai dvimetis (kai kurie varietetai vienmečiai) žydintis augalas. Kopūstų stiebas lapuotas, apatiniai lapai stambūs, mėsingi, žiedai susitelkę gausiažiedėje kekėje geltonais, kartais baltais vainiklapiais. Ankštaros labai stambios....

Skaityti daugiau

2022-08-09 laikas 08:56 Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?
Turėti savo žalumynų sode ar bent balkone yra ypatingas malonumas. Visada šviežias ir traškus, paruoštas dėti į salotas arba tiesiog kaip užkandis prie bet kokio patiekalo – svogūnas yra tikrai geras pasirinkimas....

Skaityti daugiau