Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Kaip užauginti gerą svogūnų ir česnakų derlių? Tai priklauso nuo tinkamai parinktos sodinimo vietos, dirvos paruošimo, priežiūros ir tręšimo.

Rinkdamiesi vietą šiems augalams sodinti, turėtumėte nepamiršti, kad jų priešas yra per didelė drėgmė. Todėl šiuos augalus reikėtų sodinti aukštesnėse vietose, kur nesikaupia lietaus vanduo. Taip pat tai turėtų būti vieta, atvira saulei.

Svogūnams ir česnakams labiausiai tinka lengvos ir derlingos priemolio ir priesmėlio dirvos.

Birželis yra svarbus mėnuo svogūnų ir česnakų vystymuisi - tuo metu aktyviai auga plunksnos, o po žeme pradeda formuotis svogūnėliai. Laiku įterptos tinkamos trąšos šiuo laikotarpiu prisideda prie svogūnėlių padidėjimo, pagerina jų kokybę.

Birželio mėnesį žieminiams česnakams ir svogūnams reikia fosforo ir kalio. Fosforas ir kalis pagreitina svogūnėlių brendimą, prisideda prie didesnio derliaus.

Norint užauginti stambius česnakus, birželio mėn:

Galite paimti po pusę šaukšto superfosfato ir kalio chlorido, juos išmaišyti ir pabarstyti česnakų lysves.

Galite laistyti trąšų tirpalu - tam 10 litrų vandens ištirpinkite arbatinį šaukštelį kalio monokalio fosfato. Vakare šiuo tirpalu česnakus apdorokite purkštuvu.

Kaip maitinti česnakus ir svogūnus birželio mėn.

Kaip ir česnakus, birželio viduryje svogūnus galima maitinti superfosfatu ir kalio chloridu. Geriau naudoti vandeninį trąšų tirpalą. Birželio pradžioje svogūnus galima tręšti azotu. Tinka karbamidas, amonio sulfatas. Vienam kibirui vandens reikia sunaudoti šaukštą trąšų.

Norint svogūnus pamaitinti kaliu, galima naudoti medžio pelenus, kuriuose šio elemento yra daug.

Vieną litrinį indą pelenų ištirpinkite 10 litrų vandens ir šiuo tirpalu laistykite svogūnus bei česnakus. Toks šėrimas tikrai suteiks jėgų augimui - česnakų ir svogūnų galvos užaugs didelės.

Vietoj pelenų užpilo galite naudoti kalio sulfatą - tam tikslui 10 litrų vandens ištirpinkite 25 g trąšų ir laistykite augalus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-04-05 laikas 15:17 Kukurūzų aliejus
Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6), didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto....

Skaityti daugiau

2021-09-19 laikas 19:29 Dygliuotasis šaltalankis: šaltalankio uogos liaudies medicinoje

Šaltalankio uogos - sultingos, rūgštoko skonio, su oranžinės ar raudonos spalvos kauliukais, turi labai trumpus stiebelius. Atrodo, kad uogos tiesiog apkibusios šakas. Vaisių aromatas primena citrusinius vaisius.

...

Skaityti daugiau

2020-06-30 laikas 19:34 Ajeras liaudies medicinoje: gydomosios savybės

Liaudyje jį vadina paprastuoju ajeru, pelkiniu ajeru ar juodąja šaknimi. Viename senoviniame žinyne apie šį augalą sakoma, kad «ajeras - vandeninė rojaus žolė...

Skaityti daugiau

2024-06-13 laikas 07:39 Patarimai, kaip nuimti didelį braškių derlių

Kad braškių derlius būtų geras, reikia laikytis tam tikrų priežiūros taisyklių. Ką tiksliai daryti sodinant braškes, ką reikia daryti dabar, renkant uogas.

Skaityti daugiau

2019-03-27 laikas 08:34 Kanapių sėklų aliejus

Tai vienos maistingiausių sėklų pasaulyje, turinčios kur kas daugiau baltymų ir aminorūgščių nei grūdinės kultūros. Šiame aliejuje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, todėl nuo seno Lietuvoje jį vartodavo tik labai šviežią. Specialiomis spaudyklėmis aliejus buvo spaudžiamas malūnininkų ir laikom...

Skaityti daugiau