Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Ką daryti, kad česnakų ir svogūnų galvutės būtų didesnės?

Kaip užauginti gerą svogūnų ir česnakų derlių? Tai priklauso nuo tinkamai parinktos sodinimo vietos, dirvos paruošimo, priežiūros ir tręšimo.

Rinkdamiesi vietą šiems augalams sodinti, turėtumėte nepamiršti, kad jų priešas yra per didelė drėgmė. Todėl šiuos augalus reikėtų sodinti aukštesnėse vietose, kur nesikaupia lietaus vanduo. Taip pat tai turėtų būti vieta, atvira saulei.

Svogūnams ir česnakams labiausiai tinka lengvos ir derlingos priemolio ir priesmėlio dirvos.

Birželis yra svarbus mėnuo svogūnų ir česnakų vystymuisi - tuo metu aktyviai auga plunksnos, o po žeme pradeda formuotis svogūnėliai. Laiku įterptos tinkamos trąšos šiuo laikotarpiu prisideda prie svogūnėlių padidėjimo, pagerina jų kokybę.

Birželio mėnesį žieminiams česnakams ir svogūnams reikia fosforo ir kalio. Fosforas ir kalis pagreitina svogūnėlių brendimą, prisideda prie didesnio derliaus.

Norint užauginti stambius česnakus, birželio mėn:

Galite paimti po pusę šaukšto superfosfato ir kalio chlorido, juos išmaišyti ir pabarstyti česnakų lysves.

Galite laistyti trąšų tirpalu - tam 10 litrų vandens ištirpinkite arbatinį šaukštelį kalio monokalio fosfato. Vakare šiuo tirpalu česnakus apdorokite purkštuvu.

Kaip maitinti česnakus ir svogūnus birželio mėn.

Kaip ir česnakus, birželio viduryje svogūnus galima maitinti superfosfatu ir kalio chloridu. Geriau naudoti vandeninį trąšų tirpalą. Birželio pradžioje svogūnus galima tręšti azotu. Tinka karbamidas, amonio sulfatas. Vienam kibirui vandens reikia sunaudoti šaukštą trąšų.

Norint svogūnus pamaitinti kaliu, galima naudoti medžio pelenus, kuriuose šio elemento yra daug.

Vieną litrinį indą pelenų ištirpinkite 10 litrų vandens ir šiuo tirpalu laistykite svogūnus bei česnakus. Toks šėrimas tikrai suteiks jėgų augimui - česnakų ir svogūnų galvos užaugs didelės.

Vietoj pelenų užpilo galite naudoti kalio sulfatą - tam tikslui 10 litrų vandens ištirpinkite 25 g trąšų ir laistykite augalus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 09:17 Kaip naikinti piktžoles tarp grindinio plytelių: 5 ekologiški metodai
Patyrę sodininkai ir šeimininkai renkasi ekologiškus metodus, kurie yra ne tik veiksmingi, bet ir saugūs aplinkai, dirvožemiui bei šalia augantiems augalams. Šiame straipsnyje aptarsime penkis paprastus ir natūralius būdus, kaip atsikratyti piktžolių, pasidalinsime moksliniais tyrimais ir atskleisim...

Skaityti daugiau

2020-12-09 laikas 16:45 Stebuklinga cinamono lazdelė
Cinamonas (Cinnamomum verum) - džiovinta amžinai žaliuojančio medelio žievelė. Tai vienas iš seniausių tonizuojančių augalų pasaulyje. Jis  buvo minimas visų senovės gydytojų darbuose.

Skaityti daugiau

2021-10-17 laikas 13:30 Rabarbarai – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Rabarbarų lapkočiai vartojami marmeladui, kompotui, uogienei ir vynui gaminti. Juose yra daug obuolių ir nemažai oksalo rūgšties bei vitamino B ir C.

Skaityti daugiau

2020-05-31 laikas 11:24 Bruknė (Vaccinium vitis-idaea) Ir Liaudies Receptai
Lotyniškas jo pavadinimas reiškia vynuoges nuo Ido kalno. Bruknės paplitusios visoje Šiaurės pusrutulio vidutinio klimato juostoje, taip pat tundroje. Jų uogos nuo seno vartojamos maistui, jos ir lapai pasižymi stipriomis vaistinėmis savybėmis....

Skaityti daugiau

2024-11-06 laikas 09:19 Šaltuoju metų laiku: 7 sveikos uogienės receptai
Šaltuoju metų laiku, kai šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas sumažėja, uogienės tampa puikiu būdu išsaugoti vitaminus ir maistingąsias medžiagas. Jos ne tik praturtina mūsų mitybą, bet ir suteikia galimybę mėgautis vasaros skoniu net ir žiemą. Šiame straipsnyje rasite paprastus, bet veiksmingus ...

Skaityti daugiau