Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

8 daržovės, kurias galite nusipirkti vieną kartą ir auginti amžinai

8 daržovės, kurias galite nusipirkti vieną kartą ir auginti amžinai

Pabandykite namuose pasistatyti šį mažą šiltnamį - jis kasdien suteiks jums energijos suteikiančių vitaminų

Lengva nuolat turėti šviežių prieskoninių žolelių ant savo stalo. Daugelis augalų iš karto sudygsta vandenyje ir išaugina naują derlių. Išbandykite šį mažą šiltnamį namuose - jis suteiks jums vitaminų, kurie kasdien pakels jūsų energiją!

Žalieji svogūnai

Žalieji svogūnai ataugs, jei paliksite juos nedidelėje stiklinėje su šaknimis vandenyje. Patalpa, kurioje jie auga, turėtų būti gerai apšviesta.

Česnakai

Česnakai gerai sudygsta ir gali toliau augti stiklinėje su vandeniu. Česnakų daigų skonis labai subtilus, jų puikiai tinka dėti į salotas ir padažus.

Bok choy (kininiai kopūstai)

Gerai apšviestoje patalpoje įdėkite augalo šaknį į vandenį. Palaikykite ją ten 1-2 savaites, po to kopūstą galite persodinti į vazoną. Čia jis užaugs į pilnavertį kopūstą.

Morkos

Nupjautos morkų viršūnės gerai dygsta vandenyje. Jos džiugins jus ryškiais žalumynais salotoms.
Bazilikai

Mažus 3-4 cm ilgio bazilikų ūglius įdėkite į stiklinę vandens tiesioginiuose saulės spinduliuose. Kai jie padvigubės, augalą galite pasodinti į dirvą. Bazilikai vėl atrodys vešlūs ir sveiki.

Salierai

Nupjaukite saliero pagrindą ir padėkite jį į lėkštę su šiltu vandeniu saulėje. Pagrindo viduryje pradės augti lapai, tada jį bus galima persodinti.

Romėniškos salotos

Salotos vėl atgims, jei kelias dienas palaikysite jas vandenyje taip, kad vanduo apsemtų pusę augalo. Po to iš karto pasirodys nauji lapai ir augalą galima vėl sodinti į žemę.

Kalendra (kalendra)

Kalendra labai gerai dygsta vandenyje. Pabandykite ją pasodinti ir kvapnūs ūgliai iškart pradžiugins jus žalios spalvos šėlsmu.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2020-09-12 laikas 10:54 Burokėlių bėdos: kaip atpažinti ir jų išvengti?
Šiais metais ne iš vieno daržininko teko girdėti, kad prastai auga burokėliai. Kas nutiko? Ar tiesiog „ne burokėlių metai“, ar vis dėlto tai lemia mūsų pačių klaidos?

Skaityti daugiau

2023-03-24 laikas 08:18 Kaip dažnai laistyti česnakus?
Česnakų šaknų sistema labai silpna, o galvutės mažos, todėl visas maistingąsias medžiagas česnakai ima iš viršutinio dirvos sluoksnio, o tai reiškia, kad česnakams reikia daug vandens.

Skaityti daugiau

2020-08-18 laikas 12:58 Vertingos vingiorykštės – juose slypi neišmatuojama nauda
Pamiškėse, paupiuose, pabaliuose, melioracijos grioviuose ir kitose drėgnesnėse vietose visa jėga žydi pelkinės vingiorykštės. Gardžiai kvepia. Vingiorykštei žiedyno gali pavydėti net madingiausios darželių gėlės....

Skaityti daugiau

2025-04-16 laikas 13:44 Augalų suderinamumas sode: ką sodinti ir ko vengti
Ar žinojote, kad tinkamas augalų derinimas sode gali padidinti derlių ir sumažinti kenkėjų daromą žalą? Sodininkystėje augalų suderinamumas yra esminis veiksnys, užtikrinantis sveiką augalų augimą ir gausų derlių. Netinkamai parinkti kaimynai gali slopinti vienas kito augimą, pritraukti kenkėjų ar p...

Skaityti daugiau

2022-09-11 laikas 10:33 Rugsėjį miškuose randasi pirmieji baravykai: tiks ir sriubai, ir kreminiam rizotui (+ receptas)
Rugsėjis – grybų mėgėjų laukiamas mėnuo, juk po truputį miškuose randasi kvapnių ir maistingų baravykų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, 100 gramų šių rūšies grybų baltymų yra kur kas daugiau nei daržovėse ar vaisiuose, todėl neretai baravykai dar vadinami augaline mėsa....

Skaityti daugiau