Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal »

Aliejai

Nakvišų aliejus ypač naudingas odai, nes gerina jos medžiagų apykaitą, saugo nuo senėjimo ir žalingo aplinkos poveikio. Šis aliejus labiausiai rekomenduojamas dermatito, žvynelinės, egzemos ar alerginių reakcijų pažeistos odos priežiūrai, sausai, jautriai, sudirgintai, niežtinčiai odai ir ne tik.

Aliejai

Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitamino E bei kitų antioksidantų, kurių dėka šis aliejus itin tinkamas kosmetikai, mat saugo odą nuo išsausėjimo, šerpetojimo, žalingų išorės veiksnių (UV spindulių, užterštumo, tabako dūmų, streso ir pan.), skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, padeda atitolinti odos glebimą, raukšlėjimąsi ir palaiko normalias odos ląstelių funkcijas.

Aliejai

Moliūgų sėklų aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių,  minkštinana odą, padeda atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprina apsaugines odos funkcijas, vitamino E - padedančio atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Aliejai

Migdolų aliejuje daugiausiai randama mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, šiek tiek polinesočiųjų Omega-6, reikalingų , vitamino E, galinčio padėti atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Aliejai
Vilnamedžių aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), tokoferolio (vitamino E), stabdančio senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui ir dėl kurio šiame aliejuje pagaminti gaminiai ilgiau negenda.
Aliejai
Medetkų aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešuždegiminėmis, baktericidinėmis, regeneruojamosiomis savybėmis. Aliejus minkština, skatina smulkių įtrūkimų ir žaizdelių gijimą, maitina, drėkina, saugo nuo aplinkos poveikio ir išsausėjimo.
Gaurometis
Siauralapis gaurometis yra nakvišinių šeimos daugiametis augalas, mėgstantis saulėtas akmenuotas vietas. Mūsų šalyje gana dažnas, auga miškuose, pamiškėse, kirtimuose, sausuose durpynuose. Atvirose vietose šie a
Aliejai

Margainių aliejus naudojamas kosmetikoje kaip efektyvi odos ir plaukų maitinimo ir drėkinimo priemonė, ypač rekomenduojamas nudegimų, žaizdelių pažeistai odai prižiūrėti, pleiskanotai, sausai, ir probleminei odai, plaukų bei nagų stiprinimui ir augimui gerinti, vystančios, senstančios odos priežiūrai, suragėjusių, įtrūkinėjusių vietų minkštinimui.

Kiaulpienė

Kiaulpienė – tai nieko nekainuojanti priemonė sveikatai gerinti. Dauguma mano, kad kiaulpienė – visiškai nenaudinga piktžolė, kuri tik suteikia aibę rūpesčių sodininkams ir kurią reikia negailestingai naikinti.

Aliejai
Mangų aliejuje esantis vitaminas E stabdo senėjimo procesus, gerinao odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui, vitaminas A užtikrina normalią odos ir gleivinės būklę, padeda užsitraukti įtrūkimamas, saugo nuo infekcijų. Aliejus pasižymi ypatingai odą minkštinančiomis ir švelninančiomis savybėmis.
Aliejai
Makadamijų riešutus nuo seno labai vertino Australijos aborigenai, mat riešutai gausūs lengvai įsisavinamų augalinės kilmės riebalų, itin naudingų sveikatai. Makadamijų riešutų aliejuje yra mononesočiosios palmitoleino (omega-7) rūgšties,  o oleino arba Omega-9 riebalų rūgšties yra daugiau nei alyvuogių aliejuje. Šiame aliejuje taip pat  nemažai vitamino E,   Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, jo smilkimo temperatūra yra apie 210 oC (temperatūra, kurioje riebalai skyla ir susidaro kenksmingos medžiagos), todėl yra tinkamas maistui ruošti aukštoje temperatūroje.
Aliejai
Lazdynų riešutų aliejus pasižymi švelniu ir maloniu riešutų kvapu ir skoniu, jame gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3 ir Omega-6),  vitamino E,   Aliejus reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą - sausą odą veiksmingai drėkina, o riebią normalizuoja, švelniai saugo nuo žalingų saulės spindulių, skatina ląstelių atsinaujinimą, stiprina plaukus.
Aliejai

Lauramedžių aliejus yra ryškiai žalios spalvos, tirštos, tepalo konsistencijos, aromatingas, specifinio, aštroko, šiek tiek laurų lapams būdingo kvapo. Lėtai, bet gerai įsigeria, nepalikdamas riebumo jausmo.

Kiaulpienė

Kiaulpienės pavasarį žydi vienos pirmųjų, o baigia žydėti vėlų rudenį. Kiaulpienių šaknis patariama kasti pavasarį ir rudenį, nes tada jose susikaupia daugiausiai naudingųjų medžiagų.

Kiaulpienė
Iš kiaulpienių žiedų galima paruošti ne tik skanų medų ir uogienę, bet ir jais gydyti įvairias ligas. Kiaulpienių žiedai plačiai vartojami liaudies medicinoje. Įrodyta, kad kiaulpienių žiedai padeda gydyti plaučių tuberkuliozę, virusines ligas, cukrinį diabetų.
1 2 3 ... 6 7 »