Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Žolelių Paslaptys » Grūdai, Sėklos, Riešutai
Rūšiuoti pagal:
Date · Name · Rating · Comments · Views
Rugsėjis – grybų mėgėjų laukiamas mėnuo, juk po truputį miškuose randasi kvapnių ir maistingų baravykų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, 100 gramų šių rūšies grybų baltymų yra kur kas daugiau nei daržovėse ar vaisiuose, todėl neretai baravykai dar vadinami augaline mėsa.

Žmogus, griaužiantis saulėgrąžas gatvėje, daugeliui kelia antipatiją. Visuotinai priimtos elgesio normos sako, kad tai nemandagu. Taip ir yra! Tačiau tai - išankstinis prastas požiūris į saulėgrąžų sėklas apskritai. Tikrai nepagrįstas kaltinimas šiam produktui kenksmingumu žmogaus organizmui yra šiek tiek perdėtas. Iš tikrųjų saulėgrąžų sėklos yra labai naudingas produktas. Reikia tik žinoti saiką ir pasirinkti tinkamą vietą bei laiką joms valgyti.

Andų kalnuose auga dar palyginti mažai žinomas, tačiau vis labiau populiarėjantis ir sveikatai naudingas augalas - bolivinė balanda. Indėnai nuo seno vartoja bolivines balandas, kurios jiems suteikia jėgų ir energijos. Inkai bolivines balandas vadina „auksiniais grūdais“ ir taip pabrėžia šio neišraiškingo žolinio augalo vertę.

Daigintų kviečių poveikį išbandžiau prieš 30 metų. Buvau labai patenkintas poveikiu organizmui ir nuo to laiko vartoju daigintus kviečius. Noriu ir skaitytojams papasakoti apie kviečių daigus.