Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Grūdai, Sėklos, Riešutai

Daiginti kviečiai. Apie kviečių daigų vartojimo naudą

Daiginti kviečiai. Apie kviečių daigų vartojimo naudą

Daigintų kviečių poveikį išbandžiau prieš 30 metų. Buvau labai patenkintas poveikiu organizmui ir nuo to laiko vartoju daigintus kviečius. Noriu ir skaitytojams papasakoti apie kviečių daigus.

Daiginti kviečiai - jokia naujiena, joks mokslinis atradimas. Jie pradėti vartoti jau labai gilioje senovėje, o liaudies medicina sukaupė didelę patirtį kviečių daigų panaudojimui profilaktikai ir gydymui.

Pirmiausia papasakosiu kokią naudą daiginti kviečiai suteikia organizmui, o po to - apie praktinį jų panaudojimą.

Kas tai yra grūdas? Grūdas - tai snaudžiantis organizmas, kuriame po apvalkalu sukaupta savotiška energija, skirta giminės pratęsimui.

Ši energija pasireiškia dygimo metu, kai gimsta naujas augalas. Gamta naujam augalui suteikia vertingiausią, ką turi savyje - enzimus ir kitas vertingas medžiagas.

Vartojant kviečių daigus, tuo pačiu vartojame ir labai svarbias iš gamtos gaunamas medžiagas. Tyrinėtojai, tyrę kviečių daigų poveikį žmogaus organizmui, padarė išvadą, kad kviečių daigai pasižymi efektyviu stimuliuojančiu poveikiu, koordinuoja bet kurio amžiaus žmogaus organizmo vystymąsi, teigiamai veikia medžiagų apykaitą, nervų sistemą.

Neseniai mokslininkams pavyko nustatyti, kad kviečių daigai puikiai valo organizmą. Jie sugeba iš organizmo pašalinti pavojingų medžiagų sankaupas. Kviečių daigai netgi sugeba ištirpinti žarnyne susidarantį glitimą ir apsaugo nuo vėžinių ligų.

Štai mokslininkų padarytos išvados apie kviečių daigų vartojimo naudą:

♦ Daigai reguliuoja ir sugrąžina tinkamą gyvybiškai svarbių organizmo funkcijų veiklą nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus.

♦ Stabilizuoja ir atstato gyvybiškai svarbių organų taisyklingą veiklą nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus.

♦ Stabilizuoja ir atjaunina visas organizmo sistemas.

♦ Išskaido įvairius naujus darinius, polipus, fibriomas.

♦ Aprūpina kraują deguonimi, padidina organizmo atsparumą šalčiui, deguonies trūkumui.

♦ Malšina įvairias infekcijas ir uždegiminius procesus.

♦ Pašalina iš organizmo ląstelių gyvybinės veiklos atliekas, nuodus, perteklinį cholesterolį ir kitas kenksmingas medžiagas, stiprina organizmo imunitetą.

♦ Grąžina regėjimo stiprumą, gydo žaizdas.

♦ Padeda sulaukti solidaus amžiaus, padeda ataugti anksčiau iškritusiems plaukams.

♦ Sustiprina širdies-kraujagyslių sistemą.

♦ Nuramina žmogaus sielą.

Man atrodo, kad šios pateiktos išvados tikrai įtikins vartoti kviečių daigus visus tuos, kurie nori būti sveiki.

Visų grūdų daigai yra vertingi, tačiau geriausia vartoti kviečių daigus, kuriuose sukauptos vertingiausios profilaktikai ir gydymui reikalingos medžiagos ir kuriuos patogiausia paruošti.

grūdai, kviečiai, vaistažolės, liaudies medicina, liaudies receptai

Yra daug būdų kviečių grūdams sudaiginti. Papasakosiu apie vieną paprastą būdą, kuriuo ir pats naudojuosi.

Daiginimui paimti 80-100 g kviečių grūdų, juos nuplauti 2-3 kartus tekančiame vandenyje. Pažeistus ir nevisiškai subrendusius grūdus išmesti. Nuplauti grūdai paskleidžiami ne storesniu kaip 2-3 cm sluoksniu fajansiniame ar kitokiame inde. Kviečių grūdus užpilti vandeniu taip, kad vanduo siektų viršutinį grūdų sluoksnį, bet ne daugiau. Indą uždengti marle. Svarbiausia - kviečius aprūpinti drėgme, oru ir šiluma iki +22°C.

Po 20-30 valandų iš grūdų pasirodys plonyčiai daigeliai. Kai daigai bus 2-3 cm ilgio, grūdus vėl būtinai reikia perplauti.

Tai ir yra daiginti kviečiai. Vartojimo patogumui juos reikia sumalti mėsmale. Tokie daiginti kviečiai kramtomi labai lėtai ir kruopščiai. Pvz., 1 arbat. šaukštelį daigintų kviečių kramtyti 1 minutę ir per tą laiką padaryti 50-60 kandimų. Vienam žmogui pakanka 2 valg. šaukštų daigintų kviečių. Tokiu kramtymu burnoje susidaro eliksyras, kuris patenka į organizmą.

Tie, kas tingi ilgai ir kruopščiai kramtyti, gali pasinaudoti kitu vartojimo būdu: į sumaltus daigintus kviečius supilti 1-1,5 stiklinės vandens, išmaišyti iki vienalytės masės, išsunkti - gaunamas kviečių pienas, kuris irgi yra naudingas.

Daiginti kviečiai negydo kokios nors konkrečios ligos - jie gydo visą organizmą. Nepatingėkite ir jūs galėsite įsitikinti šio produkto veiksmingumu.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
27.10.2020 laikas 19:34 Naudingos Gydomosios Uogos Bruknės

Bruknes galima trinti su cukrumi, virti jų uogienę ir džemą. Bruknių uogienė yra labai skani kartu su obuoliais ir kriaušėmis. Su bruknėmis ruošiami ir nacionaliniai patiekalai. Pavyzdžiui, bruknes galima mirkyti ir rauginti su prieskoniais. Šios bruknės tiks mėsos patiekalams.

...

Skaityti daugiau

11.09.2022 laikas 17:36 Kaip sodinti braškes rugsėjo mėnesį?
Būna atvejų, kai pavasarį tiesiog nėra laiko pasodinti braškių: darbas, didelis užimtumas, ligos. Arba būna sunku rasti tinkamų daigų. Todėl kyla klausimas, kaip sodinti braškes rugpjūtį? Tiesą sakant, tai vienintelis laikas, kai dar galite tai padaryti. Tačiau sodininkai sako, kad braškes galima so...

Skaityti daugiau

05.09.2021 laikas 17:09 Vaistiniai šalavijai vaistinėlėje
Vaistiniai šalavijai (Salvia officinalis) - galingi gamtiniai antibiotikai, antivirusinė ir priešgrybelinė priemonė nuo įvairių virškinimo sistemos susirgimų.

Skaityti daugiau

01.10.2021 laikas 18:06 Juodauogis šeivamedis (Sambucus nigra)
Juodauogių šeivamedžių vaisių ir žiedų užpilai rekomenduojami sergant peršalimo ligomis, gripu, bronchitu, plaučių uždegimu, reumatu, norint numesti svorio ir kt.

Skaityti daugiau

07.03.2019 laikas 16:42 Dygminų sėklų aliejus
Dygminų aliejuje gausu vitamino E,, stabdančio senėjimo procesus, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, ypač namažai polinesočiosios Omega-6 riebalų rūgšties, būtinos plaukų augimui,. Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, todėl tinka kepimui, labai tinka majonezų gamybai....

Skaityti daugiau