Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » »

Rūšiuoti pagal:
Date · Name · Rating · Comments · Views

Moliūgų sėklų aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių,  minkštinana odą, padeda atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprina apsaugines odos funkcijas, vitamino E - padedančio atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Migdolų aliejuje daugiausiai randama mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, šiek tiek polinesočiųjų Omega-6, reikalingų , vitamino E, galinčio padėti atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

Vilnamedžių aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), tokoferolio (vitamino E), stabdančio senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui ir dėl kurio šiame aliejuje pagaminti gaminiai ilgiau negenda.
Medetkų aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešuždegiminėmis, baktericidinėmis, regeneruojamosiomis savybėmis. Aliejus minkština, skatina smulkių įtrūkimų ir žaizdelių gijimą, maitina, drėkina, saugo nuo aplinkos poveikio ir išsausėjimo.

Margainių aliejus naudojamas kosmetikoje kaip efektyvi odos ir plaukų maitinimo ir drėkinimo priemonė, ypač rekomenduojamas nudegimų, žaizdelių pažeistai odai prižiūrėti, pleiskanotai, sausai, ir probleminei odai, plaukų bei nagų stiprinimui ir augimui gerinti, vystančios, senstančios odos priežiūrai, suragėjusių, įtrūkinėjusių vietų minkštinimui.

Mangų aliejuje esantis vitaminas E stabdo senėjimo procesus, gerinao odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui, vitaminas A užtikrina normalią odos ir gleivinės būklę, padeda užsitraukti įtrūkimamas, saugo nuo infekcijų. Aliejus pasižymi ypatingai odą minkštinančiomis ir švelninančiomis savybėmis.
Makadamijų riešutus nuo seno labai vertino Australijos aborigenai, mat riešutai gausūs lengvai įsisavinamų augalinės kilmės riebalų, itin naudingų sveikatai. Makadamijų riešutų aliejuje yra mononesočiosios palmitoleino (omega-7) rūgšties,  o oleino arba Omega-9 riebalų rūgšties yra daugiau nei alyvuogių aliejuje. Šiame aliejuje taip pat  nemažai vitamino E,   Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, jo smilkimo temperatūra yra apie 210 oC (temperatūra, kurioje riebalai skyla ir susidaro kenksmingos medžiagos), todėl yra tinkamas maistui ruošti aukštoje temperatūroje.
Lazdynų riešutų aliejus pasižymi švelniu ir maloniu riešutų kvapu ir skoniu, jame gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3 ir Omega-6),  vitamino E,   Aliejus reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą - sausą odą veiksmingai drėkina, o riebią normalizuoja, švelniai saugo nuo žalingų saulės spindulių, skatina ląstelių atsinaujinimą, stiprina plaukus.

Lauramedžių aliejus yra ryškiai žalios spalvos, tirštos, tepalo konsistencijos, aromatingas, specifinio, aštroko, šiek tiek laurų lapams būdingo kvapo. Lėtai, bet gerai įsigeria, nepalikdamas riebumo jausmo.

Kviečių gemalų aliejus labai vertinamas dėl nemažo nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3, Omega-6 ir Omega-9) kiekio.  apsaugines funkcijas. Be to, kviečių gemalų aliejus laikomas vienu didžiausiu vitamino E, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, šaltiniu, jame nemažai augalinių sterolių,  provitamino A.
Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6), didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto.
Kokosų aliejuje dominuojančios laurino sočiosios riebalų rūgšties dėka, aliejus ir yra baltos spalvos, tvirtos konsistencijos ir turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių. Aliejus ypač minkština ir drėkina odą, apsaugodamas nuo išdžiūvimo. Sudėtyje esantis vitaminas E , užkirsti kelią smulkių raukšlelių susidarymui, o mononesočiųjų riebalų rūgščių dėka šis aliejus gali padėti padidinti atsparumą infekcijoms, skatina regeneracijos procesus, giliai drėkina.
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose.
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis.

Tai vienos maistingiausių sėklų pasaulyje, turinčios kur kas daugiau baltymų ir aminorūgščių nei grūdinės kultūros. Šiame aliejuje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, todėl nuo seno Lietuvoje jį vartodavo tik labai šviežią. Specialiomis spaudyklėmis aliejus buvo spaudžiamas malūnininkų ir laikomas šaltai ir tik ribotą laiką.

1 2 3 »