Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » »

Rūšiuoti pagal:
Date · Name · Rating · Comments · Views
Garstyčių aliejus pasižymi šildančiomis savybėmis, gerina kraujotaką, labai tinka trynimams ir masažams, turi priešuždegiminių, antibakterinių savybių, minkština ir drėkina.

Šį aliejų rekomenduojame: brandžiai, vystančiai, pavargusiai, sausai odai; kaklo ir krūtinės odai stangrinti; saulėje nudegusiai ar nušalusiai odai prižiūrėti; randuotai odai; nėščiųjų odai strijų atsiradimo profilaktikai; sudirgusiai odai po depiliacijos ar skutimosi; dermatito, egzemos ir psoriazės pažeistai odai...

Dygminų aliejuje gausu vitamino E,, stabdančio senėjimo procesus, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, ypač namažai polinesočiosios Omega-6 riebalų rūgšties, būtinos plaukų augimui,. Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, todėl tinka kepimui, labai tinka majonezų gamybai.
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulkias raukšleles, saugo nuo žalingų išorės veiksnių, paspartina odos ląstelių atsinaujinimą, gerina odos išvaizdą, suteikia švytėjimo.
Aliejus tinka probleminės odos priežiūrai, pažeistai, nudegusiai, opų, pragulų kamuojamai odai, vabzdžių sugeltoms vietoms raminti, kaip stangrinanti, raukšleles lyginanti, maitinanti priemonė, tinka masažui, sausų ir pažeistų plaukų bei nagų priežiūrai.
Baobabų aliejus pasižymi giliai drėkinančiomis, maitinančiomis ir minkštinančiomis savybėmis. Itin vertinamas dėl ypatingai švelninančių ir minkštinančių savybių. Nuostabiai puoselėja sausą odą!
Avokadų aliejuje ypač gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių, teigiamai veikiančių širdies ir kraujagyslių sistemą, galinčių padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Aliejuje taip pat nemažai vitamino E, Šis aliejus pasižymi ypač aukšta smilkimo temperatūra (nerafinuotas smilksta prie 249, o rafinuotas prie 270 laipsnių Celsijaus), todėl aliejus tinkamas maistui ruošti aukštoje temperatūroje.

Arganų medžiai ne vien dovanoja nuostabius vaisius, bet savo egzistavimu atlieka ir svarbią ekologinę funkciją. Patys būdami labai atsparūs sausrai (nenuostabu, nes jų šaknys siekia net 30 metrų gylį!), savo šešėliu apsaugo aplinkinius augalus nuo perdžiūvimo, o giliai po žeme saugo dirvą nuo erozijos.

Pačios geriausios kokybės ypač tyras (Extra Virgin) alyvuogių aliejus, išgautas šaltuoju būdu, pasižymi pačiomis geriausiomis savybėmis, yra mažo rūgštingumo, turtingas maistingųjų medžiagų, pasižymi švelniu ir maloniu skoniu.

Lengvos tekstūros, greit susigeriantis agurklių aliejus ypač gausus Omega-6 polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių dėka tinkamas sausos, jautrios, senstančios, probleminės, vystančios brandžios odos priežiūrai. Turi stangrinantį poveikį, skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, lygina smulkias raukšleles, teigiamai veikia aknės ir dermatito kamuojamą odą.

Aguonų aliejuje gausu linoleno arba Omega-6 nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurios dalyvauja normalioje medžiagų apykaitoje, odos ir plaukų augime, palaiko tinkamą reprodukcinę funkciją.

Abrikosų kauliukų aliejus - švelniai marcipanais kvepiantis gelsvos spalvos bei lengvos tekstūros aliejus, kuriame gausu vitamino A, saugančio odą nuo pleiskanojimo, išsausėjimo, įtrūkimų ir uždegimų, vitamino E Šiame aliejuje taip pat gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, Omega-6 ir Omega-9, minkštinančių odą, padedančių atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprinti apsaugines odos funkcijas.

« 1 2