Rūšiuoti pagal:
Data ·
Pavadinimą ·
Reitingus ·
Komentarus ·
Peržiūras
Mangų aliejuje esantis vitaminas E stabdo senėjimo procesus, gerinao odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui, vitaminas A užtikrina normalią odos ir gleivinės būklę, padeda užsitraukti įtrūkimamas, saugo nuo infekcijų. Aliejus pasižymi ypatingai odą minkštinančiomis ir švelninančiomis savybėmis.
Makadamijų riešutus nuo seno labai vertino Australijos aborigenai, mat riešutai gausūs lengvai įsisavinamų augalinės kilmės riebalų, itin naudingų sveikatai.
Makadamijų riešutų aliejuje yra mononesočiosios palmitoleino (omega-7) rūgšties, o oleino arba Omega-9 riebalų rūgšties yra daugiau nei alyvuogių aliejuje. Šiame aliejuje taip pat nemažai vitamino E, Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, jo smilkimo temperatūra yra apie 210 oC (temperatūra, kurioje riebalai skyla ir susidaro kenksmingos medžiagos), todėl yra tinkamas maistui ruošti aukštoje temperatūroje.
Lazdynų riešutų aliejus pasižymi švelniu ir maloniu riešutų kvapu ir skoniu, jame gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3 ir Omega-6), vitamino E, Aliejus reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą - sausą odą veiksmingai drėkina, o riebią normalizuoja, švelniai saugo nuo žalingų saulės spindulių, skatina ląstelių atsinaujinimą, stiprina plaukus.
Lauramedžių aliejus yra ryškiai žalios spalvos, tirštos, tepalo konsistencijos, aromatingas, specifinio, aštroko, šiek tiek laurų lapams būdingo kvapo. Lėtai, bet gerai įsigeria, nepalikdamas riebumo jausmo.
Kviečių gemalų aliejus labai vertinamas dėl nemažo nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3, Omega-6 ir Omega-9) kiekio. apsaugines funkcijas. Be to, kviečių gemalų aliejus laikomas vienu didžiausiu vitamino E, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, šaltiniu, jame nemažai augalinių sterolių, provitamino A.
Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6), didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto.
Kokosų aliejuje dominuojančios laurino sočiosios riebalų rūgšties dėka, aliejus ir yra baltos spalvos, tvirtos konsistencijos ir turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių. Aliejus ypač minkština ir drėkina odą, apsaugodamas nuo išdžiūvimo. Sudėtyje esantis vitaminas E , užkirsti kelią smulkių raukšlelių susidarymui, o mononesočiųjų riebalų rūgščių dėka šis aliejus gali padėti padidinti atsparumą infekcijoms, skatina regeneracijos procesus, giliai drėkina.
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose.
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis.
Tai vienos maistingiausių sėklų pasaulyje, turinčios kur kas daugiau baltymų ir aminorūgščių nei grūdinės kultūros. Šiame aliejuje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, todėl nuo seno Lietuvoje jį vartodavo tik labai šviežią. Specialiomis spaudyklėmis aliejus buvo spaudžiamas malūnininkų ir laikomas šaltai ir tik ribotą laiką.
Juodgrūdžių aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, ypač Omega-6 riebalų rūgšties, teigiamai veikiančios plaukų augimą, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, augalinių sterolių, flavonoidų, aminorūgščių, ir daugybė kitokių biologiškai aktyvių medžiagų.
Simondsijų arba jojoba aliejus savo struktūra labai artimas žmogaus odos sebumui, dažnai vadinamas augaliniu vašku, todėl ypač veiksmingai ir ilgai drėkina ir maitina, subalansuoja odos riebalų pusiausvyrą, puikiai įsigeria, yra itin stabilus.