Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Aliejai

Kukurūzų aliejus

Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6),  didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto.

Kukurūzų aliejus, mityba, aliejus, kukurūzai

Kukurūzai – gausus žmogaus organizmui reikalingų medžiagų šaltinis. Nemažai vitaminų (B, E, PP, K), gausu geležies, cinko, kalio, fosforo ir visai nedaug natrio.

Kukurūzų aliejus – malonaus kvapo ir skonio, nuo šviesiai geltonos iki rausvai rudos spalvos, išgaunamas iš kukurūzų gemalų. Dėl nemažo vitamino E kiekio aliejus naudojamas kosmetikoje, jis gerina odos elastingumą, saugo odą nuo išsausėjimo.

Kukurūzų aliejus gali būti kelių rūšių: rafinuotas dezodoruotas (bekvapis, išvalytas), rafinuotas nedezodoruotas (turintis specifinį kvapą, dalinai išvalytas) ir nerafinuotas, tamsus, šiek tiek drumstas ir savito kvapo.

Rafinuotas kukurūzų aliejus naudojamas kepimui, nes turi aukštą smilkimo temperatūrą (temperatūrą, kurioje riebalai skyla ir išsiskiria kenksmingos medžiagos), taip pat duonos produktų, majonezo, vaikų maisto produktų gamyboje.

Kukurūzų aliejus, mityba, aliejus, kukurūzai

Mūsų patarimai

Egzotiškos morkų salotos

Dubenyje suplakite 1,5 valgomojo šaukšto medaus su 1,5 šaukšto baltojo vyno acto ir 1 arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių. Nenustodami plakti, įpilkite 1,5 – 2 šaukštus kukurūzų aliejaus, įdėkite šiek tiek šviežio tarkuoto imbiero, pagal skonį druskos, maltų pipirų ir žiupsnį malto kumino. Į mišinį smulkiai įtarkuokite dvi – tris morkas. Gerai išmaišykite, pridenkite bent valandai, kad visi skoniai ir kvapai susimaišytų ir skanaukite...

Kukurūzų aliejaus pyragas

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g rudojo cukraus
  • 120 ml šviežiai spaustų, iškoštų apelsinų sulčių
  • 50 ml pieno
  • 250 ml kukurūzų aliejaus
  • 370 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š. nutarkuotos citrinų žievelės (tik geltonosios dalies)
  • 2 arb. š. nutarkuotos apelsinų žievelės (tik oranžinės dalies)
  • Glajui
  • 100 g miltinio cukraus
  • 1/2 citrinos sulčių

Kiaušinius elektriniu plakikliu plakite su cukrumi apie 10 minučių, iki purios, putotos masės. Nenustojant plakti, pamažu supilkite aliejų, apelsinų sultis ir pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir nutarkuotomis citrusinių žievelėmis. Pamažu, švelniais judesiais įmaišykite į tešlą. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Pašaukite į 180 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite apie 40 - 45 minutes. Glajui miltinį cukrų išsukite su citrinos sultimis iki tyrės ir užpilkite ant atvėsusio pyrago. Kai sustings, pjaustykite ir mėgaukitės!

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
24.07.2024 laikas 12:39 Ką daryti, kad agurkai augtu iki pat šalnų?
Vyrauja nuomonė, kad agurkai negali duoti vaisių iki pirmųjų šalnų, tačiau patyrę daržininkai žino, kad galima padaryti taip, kad vaisių sulauktumėte labai ilgai.

Skaityti daugiau

28.05.2022 laikas 18:46 Kaip vasarą pasirūpinti orchidėjomis?

Gaivinančia žaluma ir spalvingais žiedais džiuginančios kambarinės gėlės padeda sukurti jaukumą namuose ir biuruose. Jei norite, kad augalai būtų sveiki, ilgai žaliuotų ir žydėtų, reikia žinoti kaip tinkamai juos prižiūrėti.

...

Skaityti daugiau

26.10.2023 laikas 18:47 Bruknės, ką reiktų žinoti apie jas
Ruduo – bruknių rinkimo metas. Šiaures ir Vidurio Europos žmonės seniai neįsivaizduoja savo stalo be šių rūgštokų tvirtų uogų ir iš jų pagamintų skanėstų, pavyzdžiui, bruknių uogienės su kriaušėmis, kuria lietuviai nuo seno gardina paukštienos patiekalus....

Skaityti daugiau

14.08.2022 laikas 10:03 Kaip teisingai laistyti daržą?

Daugelis daržininkų mano, jog kuo daugiau ir dažniau laistysi daržo augalus, tuo bus geriau. Tačiau ši nuomonė nėra teisinga. Pirmiausia, skirtingiems augalams reikalingas skirtingas laistymas. Taigi,  kaip teisingai laistyti sodo ir daržo augalus? O gal klausimą reikėtų formuluoti kitaip: k...

Skaityti daugiau

13.04.2021 laikas 22:24 Ramunėlė Ir Jos Gydomosios Savybės

Žodžio “ramunė” etimologija kilusi iš Senovės Romos. Iš lotynų kalbos išvertus romanus, reiškia romėnas. Šiuo laikotarpiu vaistažolė ramunėlė, oficialiai medicinos pripažinta daugiau negu 25 pasaulio šalyse.

...

Skaityti daugiau