Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Patarimas kuo tręšti pomidorus

Patarimas kuo tręšti pomidorus

Pomidorų tręšimas yra būtinas jų harmoningam vystymuisi ir gausiam derliui. Kad pomidorai gerai augtų, jiems reikia azoto, fosforo ir kalio, tačiau vienodai svarbūs ir kiti elementai, tokie kaip magnis, kalcis, geležis, boras, varis ir cinkas.

Jei norite ekologiškų daržovių be chemikalų, naudokite natūralias trąšas, kurioms pasigaminti reikalingų produktų rasite ir savo virtuvėje. Čia pateiksime 6 geriausių natūralių trąšų sąrašą.

Pelenų trąšos

Viena populiariausių pomidorų trąšų yra vanduo su pelenais. Į kibirą sudėkite 500 g pelenų, užpilkite 5 litrais verdančio vandens ir leiskite pastovėti, kol pelenai nugrims ant dugno.

Tada perpilkite į antrą indą ir atskieskite 5 litrais vandens, geriausia naudokite lietaus vandenį. Šį vandenį galite naudoti tręšdami pomidorus ir kitas daržoves.

Dilgėlių raugas

Dilgėlė yra ekologiškų trąšų lyderė, nes ji veikia kaip trąša, insekticidas ir net kaip fungicidas. Paimkite gerą saują kapotų dilgėlių ir sudėkite į dirvą aplink augalą.

Tada paruoškite tokį tirpalą, kurį galite purkšti ant augalo stiebų ir lapų. Pusę litro dilgėlių užpilkite 10 litrų šilto vandens. Palikite saulėje stovėti apie 7–10 dienų, po to galite šį tirpalą naudoti.

Praskieskite vandeniu 1:10, supilkite į purškiamą buteliuką ir apipurkškite visą augalą. Norėdami pasiekti maksimalų efektą, galite įberti saujelę pelenų.

Patarimas kuo tręšti pomidorus

Mielės

Mielės naudojamos augalų augimui skatinti ir tokia trąša gali būti paruošiama labai paprastai. 3 litrų dubenyje ištirpinkite pusę stiklinės cukraus ir į tirpalą sudėkite 100 g mielių.

Uždenkite ir leiskite savaitę pastovėti. Gauto tirpalo 1 puodelį atskieskite 10 litrų vandens ir tada palaistykite pomidorus. Tirpalas taip pat gali būti naudojamas kitoms daržovėms, pavyzdžiui, baklažanams ar paprikoms. Galite laistyti ant šaknų ir net purkšti ant lapų.

Pieno trąšos

Darže pienas yra labai naudingas ne tik kaip trąša, bet ir kovojant su grybelinėmis ligomis. Litrą pieno atskieskite 9 litrais vandens ir įpilkite 30 lašų jodo tinktūros. Šiuo tirpalu purkškite visą augalą vieną kartą per 7-10 dienų.

Kepimo sodos tirpalas

Kepimo sodą galima naudoti ne tik namuose, bet ir sode. Įpilkite 1-2 arbatinius šaukštelius sodos į litrą šilto vandens, suplakite ir apipurkškite augalus. Tada apiberkite juos pelenais.

Banano žievė

Joje gausu kalio ir magnio elementų, būtinų optimaliam augalų vystymuisi. Smulkiai supjaustykite bananų žievelę ir sudėkite ją į dirvą aplink augalus.

Linkime gausaus ir sveiko derliaus!

Patarimas kuo tręšti pomidorus


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2020-03-11 laikas 07:34 Moringų Aliejus. Kur Naudoti?

Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitamino E bei kitų antioksidantų, kurių d...

Skaityti daugiau

2022-09-24 laikas 09:58 Augalai. Didžioji ugniažolė (Chelidonium majus). Liaudies receptai
Ugniažolės (Chelidonium) priklauso aguoninių (Papaveraceae) šeimos augalų genčiai. Lietuvoje yra vienintelė jai priklausanti augalų rūšis - didžioji ugniažolė, ji plačiai naudojama įvairių tautų liaudies medicinoje, nepaisant to, kad, kaip dabar nustatyta, visose šio augalo dalyse yra nuodingų medži...

Skaityti daugiau

2020-07-03 laikas 21:14 Vaistinės Piliarožės Kulinarijoje

Vaistines piliarožes galima panaudoti ne tik gydant įvairias ligas, bet ir kulinarijoje. Galima vartoti žalias, nuvalytas ir kruopščiai perplautas vaistinių piliarožių šaknis. Jas galima panaudoti ruošiant įvairias salotas. Vaistinių piliarožių šaknyse gausu gleivių, todėl jas patariama panaudoti...

Skaityti daugiau

2023-12-11 laikas 10:13 Dygliuotas šaltalankis ir jo nauda

Štai ir atėjo pirmosios šalnos – pats metas rinkti dygliuotojo šaltalankio uogas. Jas geriausiai rinkti spalio–gruodžio mėnesiais, kai po pirmųjų šalnų uogos tampa saldžiai rūgščios ir lengviau atsiskiria nuo šakelių.

...

Skaityti daugiau

2021-04-06 laikas 07:24 Žuvies Taukai: Jų Vartojimas Ir Nauda
Žuvis yra jau seniai vartojamas maisto produktas, kuris vertinamas dėl savo maistingųjų medžiagų. Žuvies produktai- tai vieni iš vertingiausių produktų žmogaus organizmui. Žuvų taukai yra natūralus vitamino A ir vitamino D šaltinis....

Skaityti daugiau