Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Praleidus šį momentą, galvutės suirs, o česnakų skonis suprastės.

Papasakosime, kada kasti česnakus, kuris mėnuo geriausias.

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus

Viskas priklauso nuo regiono, kuriame gyvenate, oro sąlygų ir pačios česnakų veislės.

Jei tai ankstyvoji daržovė, ją reikėtų kasti po 90 dienų, o jei vėlyvoji, geriau kasti po 110 dienų.

Jei česnakai sodinami rudenį, tuomet jie iškasami liepos viduryje arba rugpjūčio pradžioje.

Pavasarinius česnakus geriau kasti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kaip tinkamai kasti česnakus

Kad česnakai gerai išsilaikytų ir nesugestų, juos reikia tinkamai iškasti ir išdžiovinti.

Likus 10 dienų iki kasimo nelaistykite lysvių.

Kaskite sausą dieną, bet ne per karščius, nes galvutės gali įdubti.

Česnakų negalima kasti kastuvu, geriau tai daryti šakėmis.

Iškastus česnakus 10 dienų reikia džiovinti gerai vėdinamoje patalpoje.

Vėliau stiebą reikia nupjauti, paliekant maždaug 10 cm ilgio kaklelį.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-31 laikas 11:51 Kedrinių riešutų aliejus
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose....

Skaityti daugiau

2020-05-29 laikas 07:15 Paprastasis šaltekšnis (Frangula alnus)
Paprastasis šaltekšnis (lot. Frangula alnus) - tai krūmas arba medelis, užaugantis iki 5 m aukščio. Lapai pražanginiai, kiaušinio formos, lygiakraščiai, su lygiagrečiomis gyslomis. Šakų žievės išorinė pusė ruda, lygi, blizganti. Vaisius – mėsinga uoga. Jos neprinokusios būna žalios spalvos, o prinok...

Skaityti daugiau

2020-05-31 laikas 11:24 Bruknė (Vaccinium vitis-idaea) Ir Liaudies Receptai
Lotyniškas jo pavadinimas reiškia vynuoges nuo Ido kalno. Bruknės paplitusios visoje Šiaurės pusrutulio vidutinio klimato juostoje, taip pat tundroje. Jų uogos nuo seno vartojamos maistui, jos ir lapai pasižymi stipriomis vaistinėmis savybėmis....

Skaityti daugiau

2021-01-21 laikas 20:24 Petražolės (Petroselinum crispum) liaudies medicinoje

Petražolės - tai ne vien tik vertingi prieskoniniai augalai. Petražolės pasižymi ir vertingomis gydomosiomis savybėmis.

Skaityti daugiau

2020-06-29 laikas 20:04 Bijūnas liaudies medicinoje: gydomosios savybės
Bijūnų šaknyse randama eterinio aliejaus, kurį sudaro ne mažiau kaip 30 komponentų (bezaldehidas, metilsalicilatas, peoninas, karvakrolis, benzoino rūgštis ir kt.), peonozido, paeoniflorino, iridoidų, salicilo ir galo rūgščių, flavonoidų, saponinų, sterinų, rauginių medžiagų, cukrų, krakmolo, glikoz...

Skaityti daugiau