Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Praleidus šį momentą, galvutės suirs, o česnakų skonis suprastės.

Papasakosime, kada kasti česnakus, kuris mėnuo geriausias.

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus

Viskas priklauso nuo regiono, kuriame gyvenate, oro sąlygų ir pačios česnakų veislės.

Jei tai ankstyvoji daržovė, ją reikėtų kasti po 90 dienų, o jei vėlyvoji, geriau kasti po 110 dienų.

Jei česnakai sodinami rudenį, tuomet jie iškasami liepos viduryje arba rugpjūčio pradžioje.

Pavasarinius česnakus geriau kasti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Kaip tinkamai kasti česnakus

Kad česnakai gerai išsilaikytų ir nesugestų, juos reikia tinkamai iškasti ir išdžiovinti.

Likus 10 dienų iki kasimo nelaistykite lysvių.

Kaskite sausą dieną, bet ne per karščius, nes galvutės gali įdubti.

Česnakų negalima kasti kastuvu, geriau tai daryti šakėmis.

Iškastus česnakus 10 dienų reikia džiovinti gerai vėdinamoje patalpoje.

Vėliau stiebą reikia nupjauti, paliekant maždaug 10 cm ilgio kaklelį.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2021-02-25 laikas 11:19 Vyšnios: Tikras Malonumas Gomuriui
Pirmasis vyšnių tyrėjas ir platintojas Lietuvoje Albinas Urbonas prisiminimuose rašė:  „Kol vyšnias valgiau, tol žmogus buvau, o kai jų netekau, tai ir suskurdau.“ Matyt, teisus buvo: nors ir sunkiai, mat reiklios nuo Žagarės krašto vyšnios pradėjo plisti po visą šalį....

Skaityti daugiau

2021-07-05 laikas 09:15 Kodėl birželį gelsta svogūnai?
Birželį gelstantys svogūnų laiškai daržininkams kelia didelį susirūpinimą – vasaros pradžioje taip neturėtų būti. Ar įmanoma išgelbėti gelstančius svogūnus?

Skaityti daugiau

2019-03-27 laikas 08:34 Kanapių sėklų aliejus

Tai vienos maistingiausių sėklų pasaulyje, turinčios kur kas daugiau baltymų ir aminorūgščių nei grūdinės kultūros. Šiame aliejuje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, todėl nuo seno Lietuvoje jį vartodavo tik labai šviežią. Specialiomis spaudyklėmis aliejus buvo spaudžiamas malūnininkų ir laikom...

Skaityti daugiau

2021-02-10 laikas 22:52 Imbieras - geriausia priemonė, apsauganti nuo blogos nuotaikos ir peršalimo

Žiema - gražus metų laikas. Deja, atšalus orams, neretai mus lydi peršalimo ligos, depresija ir noras suvalgyti kažką žalingo. Nuo tokių negerovių efektyviau apsaugo imbiero šaknys. Pabandykite imbiero vartoti bent mėnesį laiko ir rezultatas Jus maloniai nustebins.

...

Skaityti daugiau

2022-10-29 laikas 12:37 Kaip paruošti serenčių žiedus ir kodėl jie naudingi sveikatai?

Serenčiai - vienmečiai ir daugiamečiai astrinių šeimos augalai, kilę iš Amerikos žemyno, o vėliau paplitę visoje Europoje ir Azijoje. Serenčius, liaudyje dažnai vadinamus gvazdikėliais, galima auginti gėlynuose, soduose, daržuose ne tik dėl jų grožio, bet ir todėl, kad jie vertingi vaistiniai aug...

Skaityti daugiau