Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Ar vertą vasarą česnakų plunksnas rišti į mazgą?

Ar vertą vasarą česnakų plunksnas rišti į mazgą?

Patyrę sodininkai vasaros viduryje česnakų lapelius suriša mazgais. Dėl ko jie tai daro, pasakojama publikacijoje „Būtinai suriškite česnako plunksną į mazgą - ir rezultatas jus nustebins po savaitės“ viename iš interneto svetainių.

„Česnako svogūnėlis susiformuoja tuo pat metu, kai auga augalo lapai. Vasaros viduryje iš antžeminės česnako dalies į svogūnėlį pradeda palaipsniui nutekėti maisto medžiagos. Tačiau lapai nesensta ir nemiršta taip intensyviai, kaip, pavyzdžiui, svogūnų. Mezginių plunksnos pradeda greičiau trauktis, o svogūnėlių formavimasis pagreitėja", - rašoma internetinėje svetainėje. 

Daržininkai taip pat teigia, kad jei česnakų plunksnas surišite į mazgą, galvutės užaugs didesnės ir ilgiau išsilaikys.

Ar vertą vasarą česnakų plunksnas rišti į mazgą?

Kaip surišti

Česnakų lapelius reikėtų surišti praėjus kelioms savaitėms po plunksnų nuėmimo. 

Mazgas formuojamas iš viršutinių česnako lapų.

Jei jie labai ilgi, vietoj vieno mazgo galima surišti du.

Per stipriai netraukite plunksnų ir jų nelaužykite, kad nepažeistumėte antžeminės dalies.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2021-10-17 laikas 13:30 Žemuogės – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Žemuogė yra viena iš vertingiausių, plačiai auginamų uoginių kultūrų. Vartojamos šviežios, tinka ir perdirbimui. Žemuogių vertę padidina tai, kad jos anksti sunoksta (birželio mėn.), uogos labai skanios.

Skaityti daugiau

2020-07-03 laikas 21:14 Vaistinės Piliarožės Kulinarijoje

Vaistines piliarožes galima panaudoti ne tik gydant įvairias ligas, bet ir kulinarijoje. Galima vartoti žalias, nuvalytas ir kruopščiai perplautas vaistinių piliarožių šaknis. Jas galima panaudoti ruošiant įvairias salotas. Vaistinių piliarožių šaknyse gausu gleivių, todėl jas patariama panaudoti...

Skaityti daugiau

2025-06-06 laikas 11:54 Kaip tręšti avietes pavasarį: paslaptys sultingam ir gausiam derliui
Vasaros rytą skinti sultingas, saldžias avietes tiesiai iš savo sodo – tikras džiaugsmas! Tačiau, kad aviečių krūmai apsipiltų gausiu derliumi, būtina tinkamai jomis rūpintis, ypač pavasarį. Tinkamas tręšimas yra raktas į sveikus augalus ir skanias uogas. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip tręšti a...

Skaityti daugiau

2020-05-20 laikas 07:10 Dirvinis Asiūklis (Equisetum arvense) Ir Asiūklių nauda

Dirvinis asiūklis, Equisetum arvense, asiūklių nauda, asiūklių pašalinis poveikis, asiūklių gerosios savybės, koks asiūklių poveikis organizmui, kokių medžiagų yra asiūkliuose, ko yra avietėse, kaip vartoti asiūklius, kam negalima vartoti asiūklių, kada skinti asiūklius

...

Skaityti daugiau

2023-06-01 laikas 07:13 Gražuolės azalijos – ne tik oranžerijų augalas: yra rūšių, kurios nebijo šalčių

Azalijos priklauso rododendrų šeimai. Daugelis indiškųjų azalijų rūšių – kambariniai augalai, jie šalčių nepakelia. Tačiau visžalės japoninės (Azalea japonica) ir kai kurios vasaržalės (žiemą numetančios lapus) azalijos gali peržiemoti ir lauke.

...

Skaityti daugiau