Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti ir užaugtų dideli kaip kumštis

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti

Daugiau informacijos apie tai, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, rasite toliau pateiktoje medžiagoje.

Daržininkai dažnai skundžiasi, kad česnakai gelsta, o jų galvutės auga vangiai ir nepriauga masės. Šios dažnai pasitaikančios problemos galima išvengti augalus maitinant tinkamomis maistinėmis medžiagomis.

Norėdami sužinoti, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, žiūrėkite toliau pateiktą medžiagą.

Kodėl česnakai gelsta?

Yra kelios priežastys, kodėl augalas prastai auga ir nyksta. Tai gali lemti:

  • Dirvožemyje trūksta maistinių medžiagų;
  • netinkamas laistymas;
  • ligos arba kenkėjai.

Sodininkai turėtų apžiūrėti lysves. Jei česnakų galvutės sveikos ir juos reguliariai laistote, tikėtina, kad augalas negauna pakankamai maisto medžiagų aktyviam augimui ir vystymuisi.

Kuo maitinti česnakus

Geltoni lapai rodo, kad trūksta azoto, magnio ir sieros. Šių medžiagų trūkumą padės kompensuoti karbamidas.

Tam ištirpinkite 3/4 valgomojo šaukšto karbamido ir 1/4 valgomojo šaukšto magnio sulfato 10 litrų 35-40 laipsnių temperatūros šilto vandens. To pakanka 1 kv. m česnakų augalams apdoroti.

Poveikis bus pastebimas jau po pirmojo patręšimo. Česnakų lapai taps žalesni, stiebas storesnis, o galvutė priaugs masės.

Kad česnakai nepradėtų gelsti, sėklų lysves taip pat galite nupurkšti amoniako alkoholio tirpalu - kibirui vandens duokite 5 valgomuosius šaukštus.

Kaip trąšą taip pat galima naudoti medžio pelenų užpilą. Ištirpinkite 1,5 puodelio sijotų pelenų 10 litrų vandens ir palikite mirkti 3 valandas.

Pelenus taip pat galima naudoti sausus, po stipraus lietaus pabarstant juos po sėklų lysvėmis. Taip česnakai gerai auga, nes pelenai yra kalio, fosforo ir kitų svarbių mikro- ir makroelementų šaltinis.

Česnakai taip pat gerai auga su mielių užpilu. Norėdami pasigaminti šią trąšą, ištirpinkite 100 g kepimo mielių 10 l šilto vandens ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Palikite tirpalą keletą valandų, kad prisitrauktų.

Prieš laistydami atskieskite užpilą vandeniu santykiu 1:5. Kadangi fermentuotos mielės iš dirvožemio pašalina kalį ir kalcį, šį tręšimą reikėtų derinti su tręšimu pelenais.

Po šio tręšimo česnakai gerai priaugs svorio, o galvutės užaugs didelės.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2023-04-03 laikas 07:22 Prasideda smidrų sezonas: kuo naudinga ši nekaloringa daržovė?
Smidrai – daržovė turinti eilę mineralų bei vitaminų, priskiriami prie sveikatai palankiausių daržovių sąrašo, todėl prasidėjus pavasario sezonui jais rekomenduojama paįvairinti valgiaraštį.

Skaityti daugiau

2020-06-29 laikas 20:04 Bijūnas liaudies medicinoje: gydomosios savybės
Bijūnų šaknyse randama eterinio aliejaus, kurį sudaro ne mažiau kaip 30 komponentų (bezaldehidas, metilsalicilatas, peoninas, karvakrolis, benzoino rūgštis ir kt.), peonozido, paeoniflorino, iridoidų, salicilo ir galo rūgščių, flavonoidų, saponinų, sterinų, rauginių medžiagų, cukrų, krakmolo, glikoz...

Skaityti daugiau

2025-05-27 laikas 07:17 Kaip Tręšti Burokėlius: Derliaus Paslaptys ir Lietuvos Istorija
Natūralios trąšos burokėliams ir Trakų archeologinis radinys! Sužinokite, kaip užauginti saldžius burokėlius, pagerinti psichinę sveikatą ir sekti kosmoso naujienas.

Skaityti daugiau

2024-10-17 laikas 07:26 Supuvusių obuolių panaudojimas: patarimai sodininkams
Ruduo atneša gausybę vaisių, tačiau ne visi obuoliai pasiekia mūsų stalą. Ką daryti su supuvusiais obuoliais? Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl svarbu nepalikti supuvusių vaisių sode ir kokius naudingus būdus galima panaudoti šiems obuoliams, kad jie taptų vertinga organine medžiaga ar net skaniu d...

Skaityti daugiau

2019-03-06 laikas 08:04 Nerafinuotas ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulk...

Skaityti daugiau