Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Sodininkas

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti ir užaugtų dideli kaip kumštis

  • 21.05.2023
  • 0.0 Reitingas
  • 418 Peržiūrų
  • Aptarti

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti

Daugiau informacijos apie tai, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, rasite toliau pateiktoje medžiagoje.

Daržininkai dažnai skundžiasi, kad česnakai gelsta, o jų galvutės auga vangiai ir nepriauga masės. Šios dažnai pasitaikančios problemos galima išvengti augalus maitinant tinkamomis maistinėmis medžiagomis.

Norėdami sužinoti, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, žiūrėkite toliau pateiktą medžiagą.

Kodėl česnakai gelsta?

Yra kelios priežastys, kodėl augalas prastai auga ir nyksta. Tai gali lemti:

  • Dirvožemyje trūksta maistinių medžiagų;
  • netinkamas laistymas;
  • ligos arba kenkėjai.

Sodininkai turėtų apžiūrėti lysves. Jei česnakų galvutės sveikos ir juos reguliariai laistote, tikėtina, kad augalas negauna pakankamai maisto medžiagų aktyviam augimui ir vystymuisi.

Kuo maitinti česnakus

Geltoni lapai rodo, kad trūksta azoto, magnio ir sieros. Šių medžiagų trūkumą padės kompensuoti karbamidas.

Tam ištirpinkite 3/4 valgomojo šaukšto karbamido ir 1/4 valgomojo šaukšto magnio sulfato 10 litrų 35-40 laipsnių temperatūros šilto vandens. To pakanka 1 kv. m česnakų augalams apdoroti.

Poveikis bus pastebimas jau po pirmojo patręšimo. Česnakų lapai taps žalesni, stiebas storesnis, o galvutė priaugs masės.

Kad česnakai nepradėtų gelsti, sėklų lysves taip pat galite nupurkšti amoniako alkoholio tirpalu - kibirui vandens duokite 5 valgomuosius šaukštus.

Kaip trąšą taip pat galima naudoti medžio pelenų užpilą. Ištirpinkite 1,5 puodelio sijotų pelenų 10 litrų vandens ir palikite mirkti 3 valandas.

Pelenus taip pat galima naudoti sausus, po stipraus lietaus pabarstant juos po sėklų lysvėmis. Taip česnakai gerai auga, nes pelenai yra kalio, fosforo ir kitų svarbių mikro- ir makroelementų šaltinis.

Česnakai taip pat gerai auga su mielių užpilu. Norėdami pasigaminti šią trąšą, ištirpinkite 100 g kepimo mielių 10 l šilto vandens ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Palikite tirpalą keletą valandų, kad prisitrauktų.

Prieš laistydami atskieskite užpilą vandeniu santykiu 1:5. Kadangi fermentuotos mielės iš dirvožemio pašalina kalį ir kalcį, šį tręšimą reikėtų derinti su tręšimu pelenais.

Po šio tręšimo česnakai gerai priaugs svorio, o galvutės užaugs didelės.


Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
01.10.2021 laikas 20:36 Ankstyvasis šalpusnis (Tussilago)

Liaudies medicina pavasarį sergantiesiems astma, lėtiniu bronchitu ir kvėpavimo takų kataru rekomenduodavo kasdien išgerti 2-3 arbatinius šaukštelius šviežių šalpusnių sulčių, sumaišytų su šiltu vandeniu ar pienu.

...

Skaityti daugiau

01.03.2021 laikas 13:55 Kerintis Fuksijų Grožis

Neįprastai šaltas vasaris kelia nerimą fuksijų augintojams. Šios nuostabios gėlės sunkiai žiemoja, todėl retas gėlininkas gali pasigirti gausia kolekcija.

Skaityti daugiau

22.11.2022 laikas 09:06 Išaugus kainoms – ūkininkai ieško finansavimo alternatyvų
Per pastaruosius metus ūkininkų skolinimosi įpročiai keitėsi. Kai ankstesniais metais ūkininkai drąsiai investavo į ūkių modernizaciją, šiais metais pastebimas gerokai išaugęs apyvartinių lėšų poreikis.

Skaityti daugiau

08.07.2021 laikas 21:47 Kuo naudingos Šeivamedžio uogos? Receptai

Kaip minėta, juodauogių šeivamedžių uogos, skirtingai nuo raudonuogių, yra valgomos, rūgščiai saldaus skonio. Iš jų gaminamas marmeladas, putėsiai, želė, uogienė, sirupas, džemas, actas. Jos taip pat džiovinamos. Buvo laikai, kai juodauogių šeivamedžių uogomis dažydavo vyną, su jomis ruošdavo kav...

Skaityti daugiau

02.06.2020 laikas 20:56 Paprastoji garšva (Aegopodium podagraria) Ir Liaudies receptai
Garšva (Aegopodium) - salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis. Gentį sudaro 4 rūšys. Tai daugiametės žolės su 2 ar 3 kartus plunksniškai skaldytais lapais. Lietuvoje auga viena šios šeimos augalų rūšis -paprastoji garšva (Aegopodium podagraria), kuri paplitusi visoje šalyje ir laikoma labai įkyri...

Skaityti daugiau