Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2022-11-17 laikas 08:17 Kukurūzų Lietuvoje užauginama daugiau, bet paklausa menka
Šiemet planuojamas beveik 140 tūkst. tonų kukurūzų grūdų derlius – didžiausias per kelerius pastaruosius metus, nes šia kultūra daugiau nei bet kada apsėta laukų.

Skaityti daugiau

2024-06-09 laikas 20:31 Patarimas kuo tręšti pomidorus
Pomidorų tręšimas yra būtinas jų harmoningam vystymuisi ir gausiam derliui. Kad pomidorai gerai augtų, jiems reikia azoto, fosforo ir kalio, tačiau vienodai svarbūs ir kiti elementai, tokie kaip magnis, kalcis, geležis, boras, varis ir cinkas....

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 10:07 Kaip teisingai genėti serbentus po derliaus: patarimai ir klaidos, kurių reikia vengti
Kaip genėti serbentus po derliaus? Sužinokite, kaip pagerinti krūmų sveikatą ir derlių! Patarimai ir klaidos. Šiame straipsnyje gilinsimės į serbentų genėjimo principus, jų biologinį pagrindą, pasekmes ir klaidas, kurių reikia vengti. Pasiruoškite – jūsų sodas netrukus taps dar gražesnis ir derlinge...

Skaityti daugiau

2025-01-23 laikas 17:49 Krapai: Švieži žiemą – auginimo ir naudos sveikatai patarimai
Krapai – tai ne tik skanūs, bet ir visame pasaulyje vertinami prieskoniai, kurie gali pagyvinti bet kurį patiekalą. Žiemą, kai šviežių žolelių trūksta, krapai tampa tikra atgaiva. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip užsiauginti krapus tiesiog ant savo palangės, ir atraskite jų naudą sveikatai, pagrįs...

Skaityti daugiau

2023-06-23 laikas 06:49 Galvos bus didelės kaip delnas: kaip laistyti svogūnus, kad geriau augtų
Liepa - tai metas, kai svogūnai žydi. Šiuo metu šį lysvės padarą maitinti tinkamomis maistinėmis medžiagomis yra kaip niekada svarbu.

Skaityti daugiau