Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2021-02-21 laikas 17:21 Trikertės žvaginės: nežinomi receptai

Šie paprasti vaistiniai augalai paplitę įvairiuose kraštuose. Jie pasižymi kraujavimą stabdančiu, hipotenziniu, karščiavimą stabdančiu, tulžies, šlapimo išsiskyrimą skatinančiu, rišančiu poveikiu. Trikerčių žvaginiu antpilai vartojami, gydant skrandžio ir virškinimo trakto, inkstų, šlapimo pūslės...

Skaityti daugiau

2020-09-06 laikas 09:59 Mėlynasis palemonas - neįtikimų gydomųjų savybių augalas
Augalas pavadintas graikų filosofo Palemono vardu. Senovės Graikijoje palemonas buvo vartojamas kaip vaistinis augalas. Palemonu graikai gydydavo gyvūnų įkandimus ir sergančiuosius dizenterija. Europos vaistinėse XIX amžiuje palemono milteliai buvo vartojami  kaip priemonė nuo pasiutusių gyvūnų įkan...

Skaityti daugiau

2020-05-16 laikas 19:09 Kvapioji Kalizija (Callisia fragrans)

Kvapioji kalizija priklauso komelininių (lot. Commelinaceae) augalų šeimai, kuri skirstoma j du pošeimius. Šiuos sudaro 40 genčių ir apie 650 rūšių, tarp jų - nemažai dekoratyvinių ir vaistinių augalų.

Skaityti daugiau

2023-10-29 laikas 18:01 Apie morkų saugojimo, laikymo būdus?
Jei užauginote daug morkų, jums gali kelti nerimą klausimas, kaip jas laikyti žiemai, kad jos ilgai išliktų šviežios. Mes turime jums atsakymą. Išbandykite šį puikų morkų laikymo stiklainiuose būdą ir liksite maloniai nustebinti....

Skaityti daugiau

2025-02-22 laikas 17:17 Kaip iš bulvių daigų pasigaminti natūralias trąšas augalams
Ar žinojote, kad sudygusios bulvės, kurias dažnai laikome nereikalingomis, gali tapti tikru lobiu jūsų augalams? Bulvių daigai – ne šiaip atliekos, o natūralus biostimuliatorių šaltinis, galintis pamaitinti tiek kambarinius gėlynus, tiek daržo lysves. Užuot išmetę, panaudokite juos gamindami paprast...

Skaityti daugiau