Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2020-09-12 laikas 10:54 Burokėlių bėdos: kaip atpažinti ir jų išvengti?
Šiais metais ne iš vieno daržininko teko girdėti, kad prastai auga burokėliai. Kas nutiko? Ar tiesiog „ne burokėlių metai“, ar vis dėlto tai lemia mūsų pačių klaidos?

Skaityti daugiau

2021-04-06 laikas 07:24 Žuvies Taukai: Jų Vartojimas Ir Nauda
Žuvis yra jau seniai vartojamas maisto produktas, kuris vertinamas dėl savo maistingųjų medžiagų. Žuvies produktai- tai vieni iš vertingiausių produktų žmogaus organizmui. Žuvų taukai yra natūralus vitamino A ir vitamino D šaltinis....

Skaityti daugiau

2022-08-25 laikas 08:05 Rugpjūčio antra pusė – česnakų dorojimo laikas
Mažai rasime žmonių, kas nemėgtų česnakų, bet kuri šeimininkė be jų praktiškai neapsieina. Kokiomis savybėmis pasižymi česnakas, gal neverta varginti skaitytojų – puslapio neužtektų.

Skaityti daugiau

2021-10-01 laikas 19:36 Ankstyvasis šalpusnis (Tussilago)

Liaudies medicina pavasarį sergantiesiems astma, lėtiniu bronchitu ir kvėpavimo takų kataru rekomenduodavo kasdien išgerti 2-3 arbatinius šaukštelius šviežių šalpusnių sulčių, sumaišytų su šiltu vandeniu ar pienu.

...

Skaityti daugiau

2022-08-03 laikas 07:15 Kada už įsigytą nekokybišką augalą galime prašyti grąžinti pinigus?
Vis dėlto, tik išskirtiniais atvejais galima iš pardavėjo prašyti susigrąžinti pinigus už nekokybiškus sodinukus ar nepilnai suteiktą informaciją apie jų auginimą. Visai neseniai nuskambėjo garsioji „palmių byla“, kai už pajūryje neišgyvenusias palmes pardavėjai buvo teismo įpareigoti ne tik grąžint...

Skaityti daugiau