Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
11.09.2022 laikas 17:36 Kaip sodinti braškes rugsėjo mėnesį?
Būna atvejų, kai pavasarį tiesiog nėra laiko pasodinti braškių: darbas, didelis užimtumas, ligos. Arba būna sunku rasti tinkamų daigų. Todėl kyla klausimas, kaip sodinti braškes rugpjūtį? Tiesą sakant, tai vienintelis laikas, kai dar galite tai padaryti. Tačiau sodininkai sako, kad braškes galima so...

Skaityti daugiau

16.05.2020 laikas 19:47 Kopūsto nauda ir liaudies receptai
Kopūstas - bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšis. Tai dvimetis (kai kurie varietetai vienmečiai) žydintis augalas. Kopūstų stiebas lapuotas, apatiniai lapai stambūs, mėsingi, žiedai susitelkę gausiažiedėje kekėje geltonais, kartais baltais vainiklapiais. Ankštaros labai stambios....

Skaityti daugiau

17.01.2021 laikas 11:04 Ožiažolė nuo daugybės ligų
Vienas sąžiningas, paslaugus ir nepaprastai daug žinių turėjęs žolininkas ši augalą vadino «gerai patikrintu ir labai efektyviu». Tas augalas - tai mažoji ožiažolė, stebėtinai nereiklus ir gyvybingas salietrinių šeimos augalas....

Skaityti daugiau

24.07.2024 laikas 12:39 Ką daryti, kad agurkai augtu iki pat šalnų?
Vyrauja nuomonė, kad agurkai negali duoti vaisių iki pirmųjų šalnų, tačiau patyrę daržininkai žino, kad galima padaryti taip, kad vaisių sulauktumėte labai ilgai.

Skaityti daugiau

24.03.2023 laikas 08:18 Kaip dažnai laistyti česnakus?
Česnakų šaknų sistema labai silpna, o galvutės mažos, todėl visas maistingąsias medžiagas česnakai ima iš viršutinio dirvos sluoksnio, o tai reiškia, kad česnakams reikia daug vandens.

Skaityti daugiau