Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-11-06 laikas 08:50 Raugintų kopūstų sūrymas: nauda, rauginimo procesas ir laikymas
Rauginti kopūstai – tradicinis ir skanus patiekalas, turintis daugybę naudingų savybių. Nors jų paruošimas gali atrodyti paprastas, svarbu suprasti, kaip tinkamai rauginimo procese užtikrinti sūrymo kiekį. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sūrymas yra esminis kopūstų rauginimo proceso komponentas, ...

Skaityti daugiau

2024-11-15 laikas 21:08 Lapkričio antroji pusė: paskutinė proga sodinti augalus
Lapkričio pabaiga gali atrodyti kaip laikotarpis, kai sodininkai uždaro duris vasaros darbams, tačiau tai puikus metas pasodinti daugybę augalų, kurie paruoš jūsų sodą pavasariui. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokie augalai puikiai tinka sodinti šiuo metų laiku ir kokios yra jų priežiūros ypatybės....

Skaityti daugiau

2024-06-02 laikas 13:21 Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?
Papasakosime, kaip laistyti braškes žydėjimo ir  derėjimo metu, kad uogos būtų didelės ir sultingos, taip pat nuėmus derlių.

Skaityti daugiau

2022-07-31 laikas 08:57 Siauralapis gaurometis ir jo nauda

Šis žolinis augalas žydi vasarą (birželio – rugsėjo mėn), sėklos subręsta rugpjūčio – spalio mėnesiais. Augalas dauginasi dviem būdais – sėklomis ir šakniastiebiais. Šis vaistinis augalas labai populiarus liaudies medicinoje.

...

Skaityti daugiau

2023-06-01 laikas 07:13 Gražuolės azalijos – ne tik oranžerijų augalas: yra rūšių, kurios nebijo šalčių

Azalijos priklauso rododendrų šeimai. Daugelis indiškųjų azalijų rūšių – kambariniai augalai, jie šalčių nepakelia. Tačiau visžalės japoninės (Azalea japonica) ir kai kurios vasaržalės (žiemą numetančios lapus) azalijos gali peržiemoti ir lauke.

...

Skaityti daugiau