Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-03 laikas 11:19 Agurklių sėklų aliejus

Lengvos tekstūros, greit susigeriantis agurklių aliejus ypač gausus Omega-6 polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių dėka tinkamas sausos, jautrios, senstančios, probleminės, vystančios brandžios odos priežiūrai. Turi stangrinantį poveikį, skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, lygina smulkias rauk...

Skaityti daugiau

2023-01-24 laikas 08:26 Artemisia annualis «vienmetis pelynas»
Amerikiečių onkologai kartu su Vašingtono universiteto bioinžinieriais teigia pagaliau atradę būdą, kaip beveik visiškai sunaikinti piktybines ląsteles. Manoma, kad šis augalas, vadinamas Artemisia Annua, arba tiesiog "vienmetis pelynas", turi gydomųjų savybių....

Skaityti daugiau

2020-07-15 laikas 11:12 Mėlynės vaistas nuo senatvės

Jei norime ilgai išlikti jaunos, per dieną turėtume suvalgyti ne mažiau kaip stiklinę mėlynių.

Mėlynėse yra tiek antioksidantų, kad jų nevalgyti (ypač sezono metu), yra tiesiog žiaurus nusikaltimas. Stiklinė per dieną - ir būsite kaip nauja! Na, beveik.

...

Skaityti daugiau

2019-03-02 laikas 10:35 Aguonų sėklų aliejus
Aguonų aliejuje gausu linoleno arba Omega-6 nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurios dalyvauja normalioje medžiagų apykaitoje, odos ir plaukų augime, palaiko tinkamą reprodukcinę funkciją.

Skaityti daugiau

2020-10-27 laikas 19:34 Naudingos Gydomosios Uogos Bruknės

Bruknes galima trinti su cukrumi, virti jų uogienę ir džemą. Bruknių uogienė yra labai skani kartu su obuoliais ir kriaušėmis. Su bruknėmis ruošiami ir nacionaliniai patiekalai. Pavyzdžiui, bruknes galima mirkyti ir rauginti su prieskoniais. Šios bruknės tiks mėsos patiekalams.

...

Skaityti daugiau