Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.06.2021 laikas 09:18 14 priežasčių, kodėl turėtume valgyti žirnius

Žirniai – nepelnytai kiek primirštas maisto produktas, kuris daugelį šimtmečių planetos gyventojus gelbėjo nuo bado. Naudingosios šių ankštinių daržovių savybės buvo žinomos dar žiloje senovėje: Hipokratas (460-377 pr. Kr.) žirniais gydė anemiją, širdies ligas, nutukimą, ir kt.

...

Skaityti daugiau

20.02.2023 laikas 08:12 Ką daryti vazone atsiradus pelėsiui?
Kiekvienai namų šeimininkei, puošiančiai savo namus daugybe gėlių, yra gana sudėtinga prižiūrėti dirvožemį visuose vazonuose. Laimei, atsiradusio pelėsio problemą galima lengva išspręsti.

Skaityti daugiau

21.07.2020 laikas 06:37 Paprastasis Čiobrelis (Thymus serpyllum) Ir Čiobrelių Nauda

Paprastasis čiobrelis (lot. Thymus serpyllum) - tai daugiamečiai puskrūmiai. Turi šliaužiančius stiebus. Jie keturbriauniai, plaukuoti. Lapai linijiški, lancetiški. Žiedai sukrauti lapų pažastyse, violetinės spalvos.

...

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 13:21 Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?
Papasakosime, kaip laistyti braškes žydėjimo ir  derėjimo metu, kad uogos būtų didelės ir sultingos, taip pat nuėmus derlių.

Skaityti daugiau

24.03.2022 laikas 14:01 Bulviasodis: nei per anksti, nei per vėlai

Didžiausio bulvių derliaus galima tikėtis tik tuomet, kai jos pasodinamos tinkamiausiu laiku. Bulvės dygsta lėtai ir reikia daugiau šilumos nei daugumai kitų Lietuvoje auginamų augalų.

Skaityti daugiau