Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Prieskoniai

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

Kaip pasiruošti krapų žiemai?

„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.

Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų.

Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti – raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

 Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. 

Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. 

Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. 

Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal. Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2021-10-17 laikas 13:30 Rabarbarai – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Rabarbarų lapkočiai vartojami marmeladui, kompotui, uogienei ir vynui gaminti. Juose yra daug obuolių ir nemažai oksalo rūgšties bei vitamino B ir C.

Skaityti daugiau

2023-01-24 laikas 08:26 Artemisia annualis «vienmetis pelynas»
Amerikiečių onkologai kartu su Vašingtono universiteto bioinžinieriais teigia pagaliau atradę būdą, kaip beveik visiškai sunaikinti piktybines ląsteles. Manoma, kad šis augalas, vadinamas Artemisia Annua, arba tiesiog "vienmetis pelynas", turi gydomųjų savybių....

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 12:51 Ar Verta Rožes Dengti Žiemai Lietuvoje? Kokias Dengti Būtina, o Kokias Ne

Rožės žiemai Lietuvoje: ne visos reikalauja dengimo! Krūminės parko, rugosa ir remontantinės veislės puikiai žiemoja be apsaugos, net jei ūgliai apšąla – pavasarį greitai atželia. Būtina dengti vijoklines, arbatinius hibridus ir vienkartinio žydėjimo rožes, kad neiššaltų praėjusių metų ūgli...

Skaityti daugiau

2020-07-21 laikas 09:23 Paprastasis Erškėtis (Rosa Canina) Erškėčio Nauda
Paprastasis erškėtis (lot. Rosa canina) - tai daugiametis krūmas, užaugantis iki 3 m aukščio. Šakos dygliuotos. Lapai plunksniškai suskaldyti, sudaryti iš 5-9 lapelių, kurie yra kiaušinio formos.

Skaityti daugiau

2024-07-04 laikas 09:40 Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Skaityti daugiau