Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » »

Liaudies Gydytojas: Kuo Naudinga Vaistažolė Lapinės Garstyčios?

Liaudies Gydytojas: Kuo Naudinga Vaistažolė Lapinės Garstyčios?

Kaip atrodo

Vienmetis žolinis augalas Lapinės garstyčios (Brassica juncea L.). Lapai eiliški, kotuoti. Žiedai geltoni, su keturiais lapeliais, smulkūs. Vaisiai - linijiškos ankštys. Sėklos smulkios, apvalios, priklausomai nuo rūšies juodai pilkos, rudos arba šviesiai geltonos.

Žydi gegužę, vaisiai sunoksta birželį.

Rinkimo laikas

Gydymo tikslais naudojamos visiškai subrendusios augalo sėklos.

Savybės

Naudojamos garstyčių trauklapių pavidalu vonioms, kaip atpalaiduojanti priemonė, sergant plaučių uždegimu, reflektorinei kraujotakai (esant hipertoninei krizei, stenokardijai, gresiant insultui), taip pat sergant neuralgija, radikulitu.

Lapinės garstyčios, Brassica juncea L, vaistažolės, žolelės, liaudies

Sergant peršalimo ligomis, garstyčių vonios sužadina kraujotaką, pagilina kvėpavimą, palengvina atsikosėjimą. Lakūs garstyčių garai turi antimikrobinių savybių. Garstyčių aliejaus vietinio poveikio kriterijus yra atsirandantis deginimo pojūtis toje vietoje, kur jis uždėtas. Iš garstyčių miltelių namų sąlygomis irgi galima pasigaminti garstyčių trauklapių. Reikia atskiesti miltelius iki košelės konsistencijos ir užtepti plonu sluoksniu ant drobės arba tvirto popieriaus.

Garstyčių skoninės savybės irgi gerai žinomos, todėl jos naudojamos maisto gamyboje ir buityje.

Dėmesio!

Naudojant garstyčias vietinei terapijai, jeigu nebus laikomasi procedūros trukmės, galima nusideginti.

Receptai

Dingus arba sumažėjus apetitui, garstyčios vartojamos su maistu (su mėsa, žuvimi arba duona).

paranormal.lt vaistažolės

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.05.2020 laikas 10:47 Bruknė (Vaccinium vitis-idaea) ir Bruknės nauda
Vaistinė augalinė žaliava – Bruknių lapai (Vitis-idaeae folium) skinami anksti pavasarį – balandžio-gegužės mėn. (pernykščiai) ar nurinkus uogas – rugsėjo-lapkričio mėn. (per vasarą užaugę).

Skaityti daugiau

17.05.2020 laikas 19:55 Gydomosios Kiaulpienių Šaknys
Dosnusis ruduo džiugina daržovių ir vaisių gausa. Lepindami savo skrandžius daug rečiau pagalvojame apie sveikatą bei grožį. Prisiminkime kai kurias daržininkų nelabai mėgstamas, bet naudingas šakneles, kurių pasikasti dabar pats metas....

Skaityti daugiau

29.03.2019 laikas 13:41 Kakavos sviestas
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis....

Skaityti daugiau

19.03.2019 laikas 13:00 Inca Inchi (Sacha Inchi) aliejus
Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių....

Skaityti daugiau

05.06.2020 laikas 11:54 Smiltyninis šlamutis (Helichrysum arenarium) ir Šlamučio nauda
Smiltyninis šlamutis (lot. Helichrysum arenarium) - tai daugiametis žolinis augalas, užaugantis iki 30-50 cm aukščio. Stiebas stačias, viršutinėje dalyje nežymiai išsišakojęs, padengtas pilkais pūkais. Lapai pražanginiai, apatiniai – atvirkščiai kiaušiniški, viršutiniai – lancetiški ar linijiški....

Skaityti daugiau