Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Vaistažolės

Jonažolės - vaistažolės nuo šimto ligų

Jonažolės - vaistažolės nuo šimto ligų

Jonažolės nuo seniausių laikų yra liaudiška gydomoji priemonė, kurią pripažįsta ir mokslinė medicina. Šiandien naudingos vaistažolės labai plačiai derinamos su kitomis vaistinėmis priemonėmis.

Jonažolių preparatai stiprina kapiliarų sieneles, gerina venų kraujotaką ir vidaus organų aprūpinimą krauju.

Jonažolės medicinoje

Medicinoje naudojama antžeminė jonažolių dalis, kurioje gausu flavonoidų, eterinių aliejų, rauginių medžiagų, kartumynų ir raudonų dervinių medžiagų, hipericino, askorbo ir nikotino rūgščių, vitaminų P ir PR, karoteno, saponinų ir kitų medžiagų.

Preparatai su jonažolėmis atlaisvina lygiuosius raumenis, tulžies latakų, kraujagyslių, žarnyno ir šlapimtakių raumenis. Tai palengvina tulžies išsiskyrimą ir mažina jos užsistovėjimą tulžies pūslėje, padeda nuslopinti žarnyno spazmus ir didina šlapimo filtraciją inkstuose.

Didelės galimybės

Lengvas rišantis ir priešuždegiminis vaistažolių poveikis susijęs su jose esančiomis rauginėmis medžiagomis. Kartu su kitomis aktyviomis medžiagomis jos naikina mikrobus, kurie, pavyzdžiui, atsparūs antibiotikams. Be to, karčioj i medžiaga stiprina skrandžio sekreciją, o medikams žinomas hipericinas reguliuoja apykaitinius organizmo procesus ląstelės lygmenyje ir didina ultravioletinių spindulių susigėrimą į odą.

vaistažolės, jonažolės, augalai, liaudies medicina

Liaudiški vaistai pagal taisykles

Jonažolių žolės nuoviras naudojamas nuo reumatizmo, opaligės, gastroenterito, šlapimo pūslės ligų, podagros ir tuberkuliozės. Nuoviro paruošimas: 2 valgomuosius šaukštus žolės užpilti 1 stikline karšto vandens, ant mažos ugnies pavirti 30 minučių, vėsinti 10 minučių, nukošti, nuspausti. Vartoti po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Jonažolių žolės trauktinė ruošiama su 40% spiritu santykiu 1:5. Naudojama kaip rišanti ir priešuždegiminė priemonė skalauti dantenoms ir burnos ertmei (30-40 lašų į pusę stiklinės vandens).

Jonažolių arbata: 2 arbatinius šaukštelius žolės užpilti stikline vandens, pakaitinti iki užvirimo. Po kelių minučių nukošti. Gerti po 2-3 puodelius per dieną. Gydymas turi trukti kelias savaites. Arbata stimuliuoja vidaus sekrecijos liaukų veiklą, reguliuoja skrandžio veiklą, stiprina gynybines organizmo funkcijas.

Reikalingas atsargumas

Jonažolių preparatus reikia vartoti atsargiai, sergant hipertonija. Be to, ilgai naudojamos jonažolės sukelia fotosensibilizaciją, todėl būkite atsargūs, būdami saulėje.

Jonažolių aliejus

Šiuo aliejumi tepamos pažeistos odos vietos, žaizdų paviršiai ir opos. 4-5 valgomuosius šaukštus šviežių smulkintų žiedų ir lapų užpilti 200 ml alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus, tamsioje vietoje laikyti 2 savaites, nuolat pamaišant, paskui nukošti per 3 marlės sluoksnius. Laikyti tamsaus stiklo butelyje. Aliejų galima vartoti į vidų (po 1 arbatinį šaukštelį 2 kartus per dieną) kaip lengvą tulžies išsiskyrimą skatinančią priemonę arba sudirgintam skrandžiui nuraminti.

Išoriškai jis sėkmingai naudojamas įtrynimams, sergant reumatizmu ir lumbagu, žaizdoms gydyti, sausgyslių patempimo, išnirimų ir hematomų skausmams palengvinti.

vaistažolės, jonažolės, augalai, liaudies medicina

Stebuklinga trauktinė

100 g žolės užpilti 0,5 l degtinės. Savaitę laikyti tamsioje vietoje, reguliariai supurtyti butelį. Naudoti išoriškai.

Nuo skrandžio ir virškinimo trakto ligų

1 valgomąjį šaukštą smulkintos žolės užpilti stikline verdančio vandens, vandens vonelėje pavirti 15 minučių, nukošti, nu spausti, dar pripilti virinto vandens iki pirminio tūrio. Vartoti po ketvirtį stiklinės 3 kartus per dieną.

Jei padidėjo kepenys

Lygiomis dalimis sumaišyti jonažoles ir bruknes. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens. Antpilą gerti 2-3 kartus per dieną vietoje arbatos be ypatingų normų.

Jokio kvapo

Jonažolių antpilas padeda atsikratyti blogo burnos kvapo, jei jį sukelia ėduonis. Reikia tik skalauti burną. Jei dėl to kalta skrandžio liga, jonažolių antpilą reikia vartoti į vidų, užplikius kaip paprastą arbatą.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
17.05.2020 laikas 19:55 Gydomosios Kiaulpienių Šaknys
Dosnusis ruduo džiugina daržovių ir vaisių gausa. Lepindami savo skrandžius daug rečiau pagalvojame apie sveikatą bei grožį. Prisiminkime kai kurias daržininkų nelabai mėgstamas, bet naudingas šakneles, kurių pasikasti dabar pats metas....

Skaityti daugiau

31.03.2019 laikas 11:51 Kedrinių riešutų aliejus
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose....

Skaityti daugiau

06.03.2019 laikas 08:04 Nerafinuotas ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulk...

Skaityti daugiau

29.10.2023 laikas 18:01 Apie morkų saugojimo, laikymo būdus?
Jei užauginote daug morkų, jums gali kelti nerimą klausimas, kaip jas laikyti žiemai, kad jos ilgai išliktų šviežios. Mes turime jums atsakymą. Išbandykite šį puikų morkų laikymo stiklainiuose būdą ir liksite maloniai nustebinti....

Skaityti daugiau

24.03.2023 laikas 08:18 Kaip dažnai laistyti česnakus?
Česnakų šaknų sistema labai silpna, o galvutės mažos, todėl visas maistingąsias medžiagas česnakai ima iš viršutinio dirvos sluoksnio, o tai reiškia, kad česnakams reikia daug vandens.

Skaityti daugiau