Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Turėti savo žalumynų sode ar bent balkone yra ypatingas malonumas. Visada šviežias ir traškus, paruoštas dėti į salotas arba tiesiog kaip užkandis prie bet kokio patiekalo – svogūnas yra tikrai geras pasirinkimas. O aromatas toks, kokio niekada nepajusite nei turguje, nei parduotuvėje. Svogūnai yra pasėliai, kuriuos beveik visada galima rasti auginti mėgstančio namuose. Ir jei jums taip pat patinka auginti žoleles, tada nepakenks pasidomėti, kodėl jums reikia druskos savo sode.

Valgyti svogūnus su druska visai ne tas pats, kas auginti juos su šiuo prieskoniu. Patikėkite, nėra kitų trąšų, kurios būtų tokios įperkamos ir taip teigiamai paveiktų šį augalą.

Kodėl svogūnams reikia druskos

Svogūnai auga greitai ir, dažniausiai, neturi laiko sugesti. Tačiau jis turi ir savo natūralių priešų. Tai visų pirma svogūninės musės ir grybų sporos.

Užkirsti kelią jų atsiradimui yra gana paprasta, jei iš pradžių sodinate svogūnus į paruoštą sodo lysvę, turite įdirbti žemę specialiu būdu.

Jums reikės:

  • 50 g druskos
  • 2 valg. š. amoniako
  • žiupsnelio kalio permanganato
  • 10 litrų vandens

Gautu trąšų tirpalu apdorokite plotą 1 litru vandens 1 kvadratiniam metrui. Tai padidins imunitetą ir pamaitins dirvą. Bet net jei neturėjote laiko tai padaryti iš anksto, neturėtumėte pamiršti druskos.

Norint apsaugoti jau augančius svogūnus, jums taip pat reikės šios „trąšos“. Sudedamosios dalys yra tos pačios, bet skirtingomis dozėmis: 10 litrų vandens, 60 g druskos, 1 valgomasis šaukštas amoniako. Taip pat rekomenduojame iš karto naudoti dviejų rūšių druską: 30 g įprastos ir 30 g joduotos.

Šiuo mišiniu apliekite lysves praėjus savaitei po sudygimo. Geriausia pirma gausiai palieti paprastu vandeniu, o tada – su druska. Pakartokite procedūrą po 3 savaičių (bet be amoniako ). O trečią kartą apdoroti reikėtų tik pastebėjus ligų atsiradimą.

Druska ne tik gerina svogūnų imunitetą, bet ir pagreitina jų augimą. Paprasčiausias būdas, kurį naudoja tingūs vasarotojai – lysves pabarstyti druska. Bet geriau paruošti skystį, jis yra patikimesnis.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-06 laikas 08:04 Nerafinuotas ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulk...

Skaityti daugiau

2024-09-11 laikas 17:13 Teisingas tulpių sodinimas: 10 svarbiausių taisyklių
Ruduo – tai ne tik gamtos grožio metas, bet ir puikus laikas pasirūpinti pavasario gėlių žydėjimu. Tulpės, su savo ryškiais žiedais ir įvairiomis spalvomis, gali tapti jūsų sodo puošmena. Norint užtikrinti jų sveiką augimą ir gausų žydėjimą, būtina laikytis teisingų sodinimo taisyklių....

Skaityti daugiau

2020-05-24 laikas 16:40 Paprastoji bitkrėslė (Tanacetum vulgare) ir Bitkrėslės nauda

Paprastoji bitkrėslė (lot. Tanacetum vulgare) - tai daugiametis žolinis augalas, užaugantis iki 1,5 m aukščio. Augalas turi vieną arba kelis stiebus. Jie gausiai lapuoti, šakoti. Lapai pražanginiai, suskaldyti plunksniškai. Žiedai geltonos spalvos.

...

Skaityti daugiau

2024-11-06 laikas 08:50 Raugintų kopūstų sūrymas: nauda, rauginimo procesas ir laikymas
Rauginti kopūstai – tradicinis ir skanus patiekalas, turintis daugybę naudingų savybių. Nors jų paruošimas gali atrodyti paprastas, svarbu suprasti, kaip tinkamai rauginimo procese užtikrinti sūrymo kiekį. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sūrymas yra esminis kopūstų rauginimo proceso komponentas, ...

Skaityti daugiau

2023-04-04 laikas 07:50 Niekada nedarykite to: klaidos, dėl kurių pomidorų derlius bus prastas
Beveik visi pradedantys daržininkai pereina etapą, kuris vadinamas "žemės dirbimas - tai loterija". Šios pozicijos argumentai paprasti ir aiškūs - po pirmųjų nesėkmių išblėsta euforija, kad nusipirkote maišą brangių sėklų. Realybė tokia, kad dėl kažkokių priežasčių ne viskas dygsta, o tai, kas dygst...

Skaityti daugiau