Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Sodininkas

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Turėti savo žalumynų sode ar bent balkone yra ypatingas malonumas. Visada šviežias ir traškus, paruoštas dėti į salotas arba tiesiog kaip užkandis prie bet kokio patiekalo – svogūnas yra tikrai geras pasirinkimas. O aromatas toks, kokio niekada nepajusite nei turguje, nei parduotuvėje. Svogūnai yra pasėliai, kuriuos beveik visada galima rasti auginti mėgstančio namuose. Ir jei jums taip pat patinka auginti žoleles, tada nepakenks pasidomėti, kodėl jums reikia druskos savo sode.

Valgyti svogūnus su druska visai ne tas pats, kas auginti juos su šiuo prieskoniu. Patikėkite, nėra kitų trąšų, kurios būtų tokios įperkamos ir taip teigiamai paveiktų šį augalą.

Kodėl svogūnams reikia druskos

Svogūnai auga greitai ir, dažniausiai, neturi laiko sugesti. Tačiau jis turi ir savo natūralių priešų. Tai visų pirma svogūninės musės ir grybų sporos.

Užkirsti kelią jų atsiradimui yra gana paprasta, jei iš pradžių sodinate svogūnus į paruoštą sodo lysvę, turite įdirbti žemę specialiu būdu.

Jums reikės:

  • 50 g druskos
  • 2 valg. š. amoniako
  • žiupsnelio kalio permanganato
  • 10 litrų vandens

Gautu trąšų tirpalu apdorokite plotą 1 litru vandens 1 kvadratiniam metrui. Tai padidins imunitetą ir pamaitins dirvą. Bet net jei neturėjote laiko tai padaryti iš anksto, neturėtumėte pamiršti druskos.

Norint apsaugoti jau augančius svogūnus, jums taip pat reikės šios „trąšos“. Sudedamosios dalys yra tos pačios, bet skirtingomis dozėmis: 10 litrų vandens, 60 g druskos, 1 valgomasis šaukštas amoniako. Taip pat rekomenduojame iš karto naudoti dviejų rūšių druską: 30 g įprastos ir 30 g joduotos.

Šiuo mišiniu apliekite lysves praėjus savaitei po sudygimo. Geriausia pirma gausiai palieti paprastu vandeniu, o tada – su druska. Pakartokite procedūrą po 3 savaičių (bet be amoniako ). O trečią kartą apdoroti reikėtų tik pastebėjus ligų atsiradimą.

Druska ne tik gerina svogūnų imunitetą, bet ir pagreitina jų augimą. Paprasčiausias būdas, kurį naudoja tingūs vasarotojai – lysves pabarstyti druska. Bet geriau paruošti skystį, jis yra patikimesnis.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
07.07.2021 laikas 09:43 Garšvos - veiksmingas vaistas
Mūsų soduose ir sodybose anksčiausiai suželia sunkiai išnaikinama piktžolė – paprastoji garšva. Šis augalas, nors ir vadinamas piktžole, ypač veiksmingas vaistas per žiemą nualintam žmogaus organizmui. Garšvų gydomoji galia veiksmingiausia pavasarį, vos šiems augalams išlindus iš žemės....

Skaityti daugiau

09.10.2023 laikas 08:10 Laikas sodinti topinambus
Topinambai (kitaip – bulvinės saulėgrąžos, Jeruzalės artišokai ar žieminės bulvės) yra kilę iš Šiaurės Amerikos. Topinambai į Europą pateko XVII a. pradžioje, pirmiausia – į Ispaniją, Prancūziją, Italiją ir kitas šalis....

Skaityti daugiau

05.05.2022 laikas 13:11 Kodėl sodindami bulves turėtumėte naudoti pelenus

Daugelis sodininkų jau pradėjo pavasario darbus, o kai kurie jų jau pradėjo sėti ar sodinti. Trąšų kainos parduotuvėse vis labiau kyla, todėl sodininkai ieško galimybių naudoti natūralias trąšas, kurias galima pasigaminti namų sąlygomis.

...

Skaityti daugiau

19.03.2019 laikas 13:00 Inca Inchi (Sacha Inchi) aliejus
Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių....

Skaityti daugiau

30.05.2020 laikas 11:27 Didysis debesylas (Inula helenium) ir Debesylo nauda
Debesylas ganėtinai nuodingas augalas ir jo kaupiami seskviterpeniniai laktonai veikia kaip stiprus alergenas, gali sukelti sunkų kontaktinį alerginį dermatitą, egzemą. Todėl vartoti galima tik pasitarus su gydytoju....

Skaityti daugiau