Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Kodėl patyrę sodininkai „sūdo“ svogūnus darže?

Turėti savo žalumynų sode ar bent balkone yra ypatingas malonumas. Visada šviežias ir traškus, paruoštas dėti į salotas arba tiesiog kaip užkandis prie bet kokio patiekalo – svogūnas yra tikrai geras pasirinkimas. O aromatas toks, kokio niekada nepajusite nei turguje, nei parduotuvėje. Svogūnai yra pasėliai, kuriuos beveik visada galima rasti auginti mėgstančio namuose. Ir jei jums taip pat patinka auginti žoleles, tada nepakenks pasidomėti, kodėl jums reikia druskos savo sode.

Valgyti svogūnus su druska visai ne tas pats, kas auginti juos su šiuo prieskoniu. Patikėkite, nėra kitų trąšų, kurios būtų tokios įperkamos ir taip teigiamai paveiktų šį augalą.

Kodėl svogūnams reikia druskos

Svogūnai auga greitai ir, dažniausiai, neturi laiko sugesti. Tačiau jis turi ir savo natūralių priešų. Tai visų pirma svogūninės musės ir grybų sporos.

Užkirsti kelią jų atsiradimui yra gana paprasta, jei iš pradžių sodinate svogūnus į paruoštą sodo lysvę, turite įdirbti žemę specialiu būdu.

Jums reikės:

  • 50 g druskos
  • 2 valg. š. amoniako
  • žiupsnelio kalio permanganato
  • 10 litrų vandens

Gautu trąšų tirpalu apdorokite plotą 1 litru vandens 1 kvadratiniam metrui. Tai padidins imunitetą ir pamaitins dirvą. Bet net jei neturėjote laiko tai padaryti iš anksto, neturėtumėte pamiršti druskos.

Norint apsaugoti jau augančius svogūnus, jums taip pat reikės šios „trąšos“. Sudedamosios dalys yra tos pačios, bet skirtingomis dozėmis: 10 litrų vandens, 60 g druskos, 1 valgomasis šaukštas amoniako. Taip pat rekomenduojame iš karto naudoti dviejų rūšių druską: 30 g įprastos ir 30 g joduotos.

Šiuo mišiniu apliekite lysves praėjus savaitei po sudygimo. Geriausia pirma gausiai palieti paprastu vandeniu, o tada – su druska. Pakartokite procedūrą po 3 savaičių (bet be amoniako ). O trečią kartą apdoroti reikėtų tik pastebėjus ligų atsiradimą.

Druska ne tik gerina svogūnų imunitetą, bet ir pagreitina jų augimą. Paprasčiausias būdas, kurį naudoja tingūs vasarotojai – lysves pabarstyti druska. Bet geriau paruošti skystį, jis yra patikimesnis.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-06-13 laikas 07:44 Kaip tinkamai prižiūrėti avietyną?
Kiekvienas sodininkas žino, kad be tręšimo, genėjimo, laistymo labai sunku užauginti gausų aviečių derlių. Be to, nereikėtų pamiršti apie mulčiavimą. Jis taip pat labai svarbus.

Skaityti daugiau

2024-08-27 laikas 13:38 Lelijų priežiūra po žydėjimo: 5 svarbūs patarimai rugpjūtį
Lelijos – tai vieni iš gražiausių ir populiariausių gėlių, tačiau jų priežiūra po žydėjimo yra esminė, norint užtikrinti sveiką augimą ir gausų žydėjimą kitais metais. Rugpjūtis yra kritinis mėnuo, kai reikia atkreipti dėmesį į lelijų lapus, laistymą ir tręšimą. Šiame straipsnyje apžvelgsime svarbia...

Skaityti daugiau

2021-03-07 laikas 12:32 Vaistiniai augalai renkami pavasarį - Ankstyvieji šalpusniai (Tussilago farfara)
Po balkšvai pilkšvos monotoniškos žiemos žmogaus žvilgsnis godžiai gaudo visus artėjančio pavasario požymius. Dažniausiai džiaugiamės pamatę verbų ir gluosnių žirginėlius. Taip dažniausiai nutinka tada, kai dar ne visas sniegas būna nutirpęs - kovo mėnesį....

Skaityti daugiau

2019-03-05 laikas 15:23 Baobabų aliejus
Baobabų aliejus pasižymi giliai drėkinančiomis, maitinančiomis ir minkštinančiomis savybėmis. Itin vertinamas dėl ypatingai švelninančių ir minkštinančių savybių. Nuostabiai puoselėja sausą odą!

Skaityti daugiau

2019-03-29 laikas 13:41 Kakavos sviestas
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis....

Skaityti daugiau