Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2015 » Balandžio » 3

Įminta keistų apskritimų Kinijoje paslaptis

Maždaug 200 apskritimo formos darinių buvo rasti netoli Turpano miesto šiaurės vakarų Kinijos dalyje. Kas ir kokiu tikslu juos suformavo iki šiol buvo didelė mįslė.

Kinijos Gobio dykumoje rasti nežinomi akmenys ratu galėjo būti išdėlioti dar prieš keletą tūkstančių metų Saulę garbinančių klajoklių, kurie juos naudojo aukoms, praneša vietinis Kinijos ekspertas, „China Daily“ cituoja Huffingtonpost.com.

Mistiniai Kinijos apskritimai ©www.ancient-origins.net

Vietiniams šie apskritimo formos dariniai buvo žinomi jau seniai, o archeologai juos atrado tik 2003 metais. Kai kurie vėliau ėmė raustis po akmenimis ieškodami kapaviečių. Kinijos televizija CCTV pranešė, kad kapaviečių nerasta, o vietinė valdžia paragino baigti kasybas.

Dabar vienas Kinijos archeologas teigia, kad tokios keistos formos buvo naudojamos aukoms: „Vidurinėje Azijos dalyje apskritimo formos paprastai žymi aukojimo vietas“, – sakė jau tris struktūrų tyrimus atlikęs archeologas Lyu Enguo'as.

„Galime įsivaizduoti, kad tai buvo aukų vieta Saulės dievams, – specialistas aiškino CCRV. – Saulė yra apvali, o aplink ją esantys objektai nėra apvalūs, jie yra stačiakampio ar kvadrato formų. O tai yra didelio masto darinys. Xinjiange pagrindinis šamanizmo aukų dievas buvo Saulė.“

Kitas archeologas iš Bristolio universiteto Volkeris Heydas Anglijoje pasakojo, kad panašūs ratilai Mongolijoje žymėdavo kapavietes, o didžioji dalis – šventas vietas. Anot jo, darinių amžius gali siekti apie 4,5 tūkst. metų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.05.2024 laikas 16:48 Astronomams pavyko nufotografuoti paslaptingą Jupiterio palydovą
Aplink Jupiterį skriejančiam kosminiam aparatui "Juno" pavyko nufotografuoti paslaptingą ir sunkiai pasiekiamą palydovą, vadinamą Amaltėja.

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 16:16 "Neįmanoma" milžiniška planeta apstulbino mokslininkus
Tarptautinė astronomų komanda, vadovaujama Lježo universiteto EXOTIC laboratorijos tyrėjų, bendradarbiaudama su Masačusetso technologijos institutu ir Andalūzijos astrofizikos institutu, atrado "neįmanomą" milžinišką planetą, kurios tankis prilygsta ...

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 15:55 Atrastas svetimas pasaulis su "nesibaigiančiomis" naktimis

Tarptautinė astronomų komanda atrado iki šiol nežinomą Žemės dydžio planetą, esančią vos už 55 šviesmečių nuo mūsų.

Skaityti daugiau