Šį barščių su ausytėmis patiekalą aš išmokau gaminti iš savo močiutės. Ji gamindavo būtent šitaip. Man asmeniškai ji nuostabi, skonis puikus. Tikrai rekomenduoju ir Jums pamėginti tokį jos variantą, nes ausytės su grybais duoda labai gerą skonį.
Karalius - šitaip šeimoje mes vadiname šį tobulai purų ir minkštą kugelį, kurį kepame kazane (grilyje). Jei kazano savo namuose neturite, puikiai tiks ir ketaus puodas/keptuvė. Mano pats skaniausias kugelis visada yra ruošiamas su pienu ir kiaušiniais.
Tikriausiai kugelį ruošę ir ragavę yra beveik visi. Mano vienas iš variantų jį ruošti yra su rūkytomis kiaulių ausimis. Aš visada galvojau, kad daugumai lietuvių ruošti tokį variantą yra įprasta ir, kad nieko naujo tikrai nepapasakosiu.
Tai tarsi pyragas, ir pica, ir užkandis viename. Tikriausiai net nebūčiau pagalvojusi, kad įmanoma taip skaniai paruošti svogūnus, kol pirmą kartą nepasigaminau tokio pyrago. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. Pirštelius galima apsilaižyti bevalgant.
Tradicinis daugelio lietuvių pamiltas užkandis prie alaus - virti žirniai. Tik šį kartą juos paruošime kiek kitaip. Gaminsime juos su rūkytomis kiaulės ausimis. Ingredientų visai nedaug, skonis labai geras. Tad nieko nelaukdami ir einame gaminti.
Ar kada gaminote sriubą su tunu? Taip, aš irgi buvau nustebusi, kai pirmą kartą paragavau šios sriubos pas draugę, o ji pasakė, kad ji paruošta su tunu. Tada draugę apipyliau komplimentais, kad paruošė tokį skanų patiekalą.
Ar Jums kaip ir man patinka patinginiauti savo virtuvėje? Ar Jums kaip ir man kartais norisi pasigaminti desertų, kuriems reikia labai nedaug ingredientų?
Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose.
Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų. Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!
Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.
Prekmurska gibanica, tai toks kepinys, kuris kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje ganėtinai dažnai sutinkamas pyragas, kuris yra gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais arba uogienėmis, varške ir riešutais. Man asmeniškai jis primena visų pamiltą šimtalapį.
Tikriausiai daugelis iš vaikystės pamenate skaniąją (na, gal ir ne visiems ji buvo skani) manų košę? Bet tiek mūsų mamos, tiek mūsų močiutės ją ruošdavo su pienu. O ar esate kada eksperimentavę ir pabandę ją paruošti kaip nors kitaip? Pvz. išvirti sultinyje.
Tikriausiai daugelis yra ragavę brownie pyragą ir jį pamilę. Aš taip pat esu vienas iš tų žmonių. Bet ar kada pagalvojote, kad galite išsikepti ir brownie sausainius? Tokie sausainiai gaunasi labai skanūs, puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Ir jie niekada nenuvilia.
Šios duonos recepto aš išmokau iš savo močiutės. Ji ją visada vadindavo tarybine. Kai paklausiau kodėl, ji sakydavo, kad ji tokia paprasta, kad net tais laikais, kai nieko nebūdavo, produktų reikalingai šiai forminei duonai su mielėmis būdavo įmanoma gauti.