Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 19

Lašiša su kreminiu špinatų padažu

Lašiša su kreminiu špinatų padažu

Ruošdama patiekalą iš lašišos visada žinau, kad tai bus greita ir be galo skanu. Kadangi lašišai pakanka vos kelių minučių keptuvėje arba 12-15 minučių orkaitėje, dėl to lašišą ruošti vakarienei yra vienas malonumas. Ir tikiuosi Jūsų nenustebinau tokiu trumpu lašišos ruošimo laiku. Visgi lašišą labai greitai galima perkepti, o tada jau nieko gero, ant lėkštės prieš nosį turėsite sausą žuvies gabalą. Dėl šios priežasties, visada savo receptuose pabrėžiu, kad reikia atidžiai sekti lašišos kepimo laiką (juk niekas nenori valgyti perkepusios žuvies…).

Taigi, mano mielieji, su šiuo "neperkepk lašišos" monologu ir pristatau gurmanišką (ir ne visai), super skanią lašišą kreminiame padaže su špinatais ir maskarponės sūriu. Jau vien iš ingredientų galite atspėti, kad bus nerealu. Ir šiaip, mano manymu, patiekalas, kuriam pagaminti naudojamas maskarponės sūris, tiesiog negali būti neskanus. Maskarponė tai toks dangiškas, švelnaus kaip pūkelis skonio sūris, kuris paprastą patiekalą gali paversti tikru šedevru.

Taip paruoštą lašišą galite patiekti su ryžiais, keptomis bulvėmis, bulvių koše, makaronais, troškintomis daržovėmis ar tiesiog salotomis. Kaip supratote, tiks bet kuris pasirinktas garnyras. Aš valgiau su ryžiais ir lengvomis salotomis.

Skanaus!

Ingredientai

  • lašišos filė su oda: 450 gramų
  • špinatai: 150 gramų
  • maskarponės sūris: 100 gramų
  • citrinos: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Lašišos filė supjaustome į 3 lygius gabalėlius, apibarstome druska, pipirais.

3. Česnako skilteles nulupame, supjaustome griežinėliais.

4. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant stipresnės ugnies.

5. Sudedame lašišos gabalėlius ir kepiname 1 minutę, tada apverčiame ir kepiname dar 1 minutę. Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį.

6. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės ugnies. Sudedame česnaką ir kepiname nuolat maišant apie 30 sekundžių.

7. Tada sudedame špinatus, išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais. Įmaišome maskarponės sūrį, supilame pieną ir viską išmaišome. Kepiname, kol špinatai suminkštėja. Supilame padažą į indą skirtą kepimui orkaitėje.

8. Likusią citriną supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant padažo ir sudedame lašišos gabalėlius.

9. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~6-8 minutes, kol lašiša iškepa (tik neperkepkite!).

10. Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus!

11. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.05.2024 laikas 20:55 Receptai Skanios varškės spurgos iš mūsų vaikystės
Tokias skanias varškės spurgos gamino mano močiutė, kai aš buvau maža. Dabar aš jas darau savo vaikučiams!

Skaityti daugiau

24.05.2024 laikas 21:31 Receptai Aromatingas, gaivus ir naudingas liepų limonadas
Šis sveikatos gėrimas vasarai – tai, ko reikia! Jis žymiai geresnis už parduotuvines sultis ir pirktinius limonadus. Malšina troškulį ir dovanoja organizmui naudingų vitaminų.

Skaityti daugiau

24.05.2024 laikas 21:24 Receptai Purus omletas orkaitėje
Tai idealūs pusryčiai, atimantys minimaliai jėgų ir laiko. Paruošimui prireiks kelių minučių.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 20:15 Vis dar meilužė? Priežastys, kodėl nėra savos šeimos
Šis straipsnis ne apie tas, kurios kenčia savo vienatvę, o apie tas, kurios dėl kažkokių priežasčių įstringa meilužės vaidmenyje, taip ir nesukurdamos šeimos.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 20:09 Šešios nemalonios tiesos apie moterų vienatvę
Perprastas priešas jau nebūna pavojingas, o gerai išanalizuotos problemos tampa išsprendžiamos. Kuo geriau suvoksite, kas yra vienatvė, tuo lengviau ją įveiksite.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 18:32 Ožkos, avies, elnio, briedžio, asilo pienas: kuris pienas sveikiausias?
Karvės pienas yra vertingas baltymų, kalcio, vitaminų ir kitų žmogui naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Nors jis yra labiausiai paplitęs, žmonės taip pat gali vartoti ožkų, avių, arklių, asilų, elnių ir briedžių pieną. Taigi, kuris iš jų gali pake...

Skaityti daugiau