- 26.05.2024
- 0.0 Reitingas
- 692 Peržiūros
- Aptarti
Tokias skanias varškės spurgytes gamino mano močiutė, kai aš buvau maža.
Dabar aš jas darau savo vaikučiams!
Ingredientai:
– 250 g varškės;
– 1 kiaušinis;
– 5-6 valgomieji šaukštai cukraus;
– 1,5 stiklinės miltų;
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio sodos be kaupo;
– cukraus pudra.
Paruošimo receptas
Suplakame kiaušinį su cukrumi, dedame varškę ir sodą. Permaišome taip, kad neliktų varškės gumulėlių.
Beriame miltus ir maišome tešlą.
Leidžiame tešlai pastovėti 15-20 min. Paskui kočiojame dešreles, pjaustome jas gabaliukais, iš gabaliukų susukame rutuliukus (nelabai didelius, nes kepant jie truputį padidės).
Į puodelį su karštu aliejumi dedame pirmą porciją spurgyčių, mediniu šaukštu padedame joms iškilti.
Geriausia kepti ant vidutinės ugnies, leidžiant joms iškepti viduje ir neleidžiant sudegti išorėje.
Kepame iki auksinės spalvos.
Gatavas spurgas dedame į kiaurasamtį, kad nutekėtų nereikalingas aliejus, paskui sudedame į dubenį ir jau ataušusias pabarstome cukraus pudra.
Gero apetito!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau