Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » Kiti rašo
Masiškai auga lietuvių apsipirkimai Lenkijoje
06.03.2024, 14:44
Masiškai auga lietuvių apsipirkimai Lenkijoje: išlaidos padidėjo 17 proc.
Lietuvių išlaidos Lenkijoje praėjusių metų sausio–rugsėjo mėnesiais sudarė 271,3 mln. eurų ir buvo 17 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais, kai jos siekė 231,9 mln. eurų. Didžioji dalis išlaidų tenka paslaugoms ir ne maisto prekėms, tuo metu maisto produktams ir nealkoholiniams gėrimams išleidžiama 16,2 proc., alkoholiui ar tabakui – 10 procentų.
Skaityk toliau
Grynųjų naikinimas stumiasi kelią
06.03.2024, 14:39
Grynųjų naikinimas stumiasi kelią: seimūnai pradeda nuo 1 ir 2 centų monetų
Trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) bendru sutarimu pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma atsisakyti 1 ir 2 euro centų monetų atsiskaitant grynaisiais pinigais – prekių ir paslaugų krepšelio galutinę sumą siūloma apvalinti.
Skaityk toliau
Nuo absoliučios skiepų šalininkės iki neįgaliosios
04.03.2024, 11:36
"Berliner Zeitung": Nuo absoliučios skiepų šalininkės iki neįgaliosios
Straipsnyje "Nuo "absoliučios skiepų šalininkės" iki skiepų neįgaliosios - dabar ji kovoja už teisingumą" rašoma, kad po modernaus skiepo Erika Seebacher pajuto burnoje itin stiprų metalo skonį. Jis atsirado praėjus dešimčiai minučių po injekcijos ir išnyko po geros valandos. Tai įprasta: skonio pokyčiai yra vienas dažniausių koronavirusinių vakcinų šalutinių poveikių.
Skaityk toliau
Ž. Mauricas: didelė tikimybė, kad mokesčiai bus pakelti
25.02.2024, 18:24
Ž. Mauricas: didelė tikimybė, kad mokesčiai bus pakelti
Banko „Luminor“ vyr. ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad Lietuvoje žmonių lūkesčiai yra geri, tačiau tai gali pasikeisti kitais metais, nes didelė tikimybė, jog šalyje bus pakelti mokesčiai. Pasak jo, reikia kelti klausimą ne ar jie bus keliami, o kiek ir kam.
Skaityk toliau
G. Nausėda kreipėsi į senjorus: „ateikite ir pasiskiepykite“
22.02.2024, 13:53
G. Nausėda kreipėsi į senjorus: „ateikite ir pasiskiepykite“
Prezidento rinkimai sparčiai artėja – iki jų liko mažiau nei 100 dienų. Daugumai kandidatų jau pradėjus rinkti rinkėjų parašus, piliečiai vis dažniau susimąsto apie tai, kam savo balsą jie galiausiai paskirs gegužės 12 d. vyksiančiuose rinkimuose.
Skaityk toliau
Nepataisoma žala: kas nutinka vaikams po lyties keitimo operacijos?
17.02.2024, 14:01
Nepataisoma žala: kas nutinka vaikams po lyties keitimo operacijos?
Kad lyties keitimo procedūros ir lytinį brendimą blokuojantis hormoninis gydymas pasižymi ilgalaike žala paauglių (ir ne tik) psichosocialinei gerovei, pažymi ir Floridoje įsikūręs Amerikos pediatrų koledžas (ACPeds), vasario 7 d. paskelbęs pareiškimą, kuriame teigiama, jog nepaisant to, kad sveikas protas iki šiol šį rezultatą patvirtindavo be papildomų tyrimų, rodiklis itin svarbus pastaraisiais metais, deja, žengiant vis progresyvesniu lyties keitimo tarp jaunuolių propagavimo keliu.
Skaityk toliau
Mokyklose platinama dezinformacija dėl skiepų
17.02.2024, 13:32
Mokyklose platinama dezinformacija dėl skiepų: teigiama, kad nesukeliamas autizmas, infekcijos ir nesilpninamas imunitetas
Apie skiepų naudą ir žalą galima išgirsti daug skirtingų nuomonių. Tokio tipo diskusijos ypač paaštrėjo koronaviruso pandemijos metu, kai visi gyventojai buvo skatinami net kelis kartus pasiskiepyti per rekordiškai trumpą laiką pagamintomis COVID-19 vakcinomis. Deja, nepaisant to, jog pandemija vis labiau iškeliauja užmarštin, panašu, kad kalbos apie besąlyginę skiepų naudą ir bet kokios galimos žalos neigimą niekur nedingsta.
Skaityk toliau
J. Blažytė: NUSTOKIME MYžž....., UPS, KRŪPČIOTI
15.02.2024, 10:25
J. Blažytė: NUSTOKIME MYžž....., UPS, KRŪPČIOTI
Lietuvoje vėl nauja isterija: va, JAV prezidentu taps D. Trumpas ir niekas mūsų nebegins. Ajajai..
Skaityk toliau
Žydai teigia, kad tai jie sukūrė Lietuvą.
15.02.2024, 10:01
Žydai lieja pyktį: pareiškė, kad Lietuvą sukūrė jie, piktinasi Užgavėnių šventimu

Žydai teigia, kad tai jie sukūrė Lietuvą. Užgavėnės – vėl dėmesio centre: šventė siejama su neapykantos kurstymu, neapsieita ir be istorijos interpretacijų

Skaityk toliau
Z. Vaišvila: Ohmanas aiškinsis dėl melagingų parodymų
15.02.2024, 09:49
Z. Vaišvila: Ohmanas aiškinsis dėl melagingų parodymų
Š.m. sausio 24 d. spaudos konferencijoje Seime aptarėme ketvirtąjį Vilniaus 3 policijos komisariato atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Švedijos karinės žvalgybos struktūros veikėjo Jono Axel Ohmano finansinę veiklą VšĮ „Mėlyna ir geltona“ priedangoje.
Skaityk toliau
Sklinda kalbos apie planuojamą medicinos paslaugų apmokestinimą
14.02.2024, 16:37
Sklinda kalbos apie planuojamą medicinos paslaugų apmokestinimą

Sveikatos apsaugos sistemai išgyvenant sunkius laikus vis garsiau pradedama kalbėti, kad už medicinos paslaugas gali tekti susimokėti iš savo kišenės. Svarstoma ir apie tai, ar neturėtų didėti Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos. Teigiama, jog esą mokėdami už paslaugą žmonės labiau pradėtų vertinti savo sveikatą ir rūpintųsi ja profilaktiškai.

Skaityk toliau
Jolanta Blažytė: Padėti kitiems ir sunaikinti save
14.02.2024, 16:23
Jolanta Blažytė: Padėti kitiems ir sunaikinti save
Sunaikinti ES šalių fermerius ir maisto gamintojus – taip eurobiurokratai supranta pagalbą Ukrainai. Į ES rinką šiuo metu plūsta pigi, nekontroliuojamos kokybės ir be jokių „žalios darbotvarkės“ reikalavimų pagamina ukrainietiška produkcija.
Skaityk toliau
Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras
14.02.2024, 10:18
Po T.Karlsono interviu su V.Putinu Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras

Vladimiro Putino interviu Takeriui Karsonui įvyko Maskvos Kremliuje vasario 6 d., o jau sekančią dieną šiuose rūmuose apsilankė dvi Rusijoje labai įtakingos personos. Vasario 7d. V.Putinas čia susitiko su vyriausiuoju Rusijos rabinu Berlu Lazaru ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos pirmininku Aleksandru Boroda.

Skaityk toliau
Vokietijos vyriausybė tikisi, kad Rusijai laimėjus karą iš Ukrainos
14.02.2024, 10:10
Vokietijos vyriausybė tikisi, kad Rusijai laimėjus karą iš Ukrainos pabėgs 10 mln. migrantų

Vokietijos vyriausybė mano, kad Ukrainai pralaimėjus karą su Rusija, iš šalies masiškai bėgs iki dešimties milijonų migrantų, ypač į Vokietiją, kurios prieglobsčio sistema jau dabar trūkinėja dėl pastarąjį dešimtmetį vykdytos atvirų sienų politikos.

Skaityk toliau
Šunų ir kačių prieglaudai 2,7 milijono, neįgaliam seneliui
11.01.2024, 10:20
Šunų ir kačių prieglaudai 2,7 milijono, neįgaliam seneliui - lėkštė sriubos savaitei
2023 m. gruodžio 21 d. pirmoji ponia Diana Nausėdienė dalyvavo Vilniaus Katedros aikštėje vykusioje maltiečių rengiamoje kasmetinėje senelių paramos akcijoje „Maltiečių sriuba“. Prieš tai, gruodžio 17 d., vyko LRT  labdaros koncertas, buvo renkami pinigai badaujantiems seneliams. Jų Lietuvoje 3000.
Skaityk toliau
bankai, kontrolė, BlackRock, nuomonės
30.11.2023, 15:06
"BlackRock" perima valstybių ir centrinių bankų kontrolę

Šiandien Rusijos ir užsienio žiniasklaidoje retkarčiais minima Amerikos bendrovė intriguojančiu pavadinimu "BlackRock", kuris išvertus reiškia "Juodoji uola". Daugumai piliečių ji yra daug mažiau žinoma nei, tarkime, Volstrito bankai ar Silicio slėnio IT korporacijos.

Skaityk toliau
Jolanta BLAŽYTĖ: lytinis ugdymas anksčiau ir dabar
06.10.2023, 15:41
Jolanta BLAŽYTĖ: lytinis ugdymas anksčiau ir dabar
O aš sakau, kad būdavo. Negi neprisimenate biologijos pamokų, kuriose buvo aiškinama apie žiedo sandarą? Negi neprisimenate apie tokias žiedo dalis, kaip kuokelis ir piestelė? Negi neprisimenat tos biologijos mokytojos, kuri, kukliai nuleidusi akis, mums aiškindavo, kaip kuokelis „apdulkina“ piestelę?
Skaityk toliau
1 2 3 ... 7 8 »