Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » Kiti rašo
Benas Lyris, mintys Šv. Velykų rytui
09.04.2023, 14:37
Benas Lyris, mintys Šv. Velykų rytui
Broliukai ir sesutės, tegul šv. Velykų rytas tampa Jūsų tikro gyvenimo pradžia ir padeda gyventi paprastumu.
Skaityk toliau
J. Blažytė: Kažin kodėl?
08.04.2023, 18:46
J. Blažytė: Kažin kodėl?
Kadangi visada pasisakau, kad reikia žvelgti giliau, tai ir pažvelgsiu. Tam tikslui pasitelksiu vieną pavyzdį, kuris prives prie to, kad tiek žuvis, tiek maisto kainos pūva nuo galvos.
Skaityk toliau
Puikus pavyzdys kaip su matematika susipykę tampa "ekonomistais"
08.04.2023, 18:37
Ugnius Kiguolis: Puikus pavyzdys kaip su matematika susipykę tampa "ekonomistais"
Maurico pasisakymas: Lietuvoje neregėtai suklestėjo vidurinioji klasė: šimtai tūkstančių uždirba daugiau nei 2000 eurų popieriuje.
Skaityk toliau
Kristina Zamarytė-Sakavičienė. Konspirologija, Konstitucija ir šeima
08.04.2023, 18:31
Kristina Zamarytė-Sakavičienė. Konspirologija, Konstitucija ir šeima

Dėmesio nukreipimas. Kai du pešasi, trečias laimi. Maždaug taip dažnai apibūdinami „kultūriniai karai“ dėl visuomenės moralinių nuostatų keitimo.

Skaityk toliau
Europos Komisija į maistui naudojamų vabzdžių sąrašą
03.04.2023, 12:47
Europos Komisija į maistui naudojamų vabzdžių sąrašą įtraukė Musca domestica L
Europos Komisija deda visas pastangas, kad mažinti žemės ūkio gamybą, o normalų piliečių maistą pakeisti vabzdžiais ir ląstelių kultūromis, iš kurių gaminama dirbtinė mėsa. Kaip žinome, žmonių maistui naudojami gyvuliai ir paukščiai labai kenkia "žaliajai politikai", skatina klimato atšilimą, nes iš žarnyno išskiria metaną, kuris mažina planetos tvarumą.
Skaityk toliau
Ruošiamasi kovai su „žaliuoju smegenų plovimu“
13.03.2023, 07:54
Ruošiamasi kovai su „žaliuoju smegenų plovimu“
Klestint tvarių produktų rinkai, daugėja ir melagingų, klaidinančių verslų teiginių apie jų gaminių ar paslaugų tvarumą. Kitaip tariant, dalis įmonių, siekdamos didesnio pelno, užsiima „žaliuoju smegenų plovimu" (angl. greenwashing), pasitelkdamos vadinamuosius „žaliuosius teiginius". Europos Komisija jau šį mėnesį planuoja pristatyti Žaliųjų teiginių direktyvos pasiūlymą.
Skaityk toliau
Pasaulis ir mes ant skaitmeninio totalitarizmo slenksčio
11.03.2023, 08:23
Pasaulis ir mes ant skaitmeninio totalitarizmo slenksčio
Žiūrint grynai moksliškai ir griežtai laikantis istorizmo principų, jokių įsivaizduojamų panašumų tarp skirtingų epochų atrasti negalima. Nes visos epochos unikalios ir nepakartojamos. Kaip negalima pakartoti laiko, taip negalima pakartoti ir istorijos. Nes iš esmės ji ir yra tik sužmogintas laikas.
Skaityk toliau
Floridos gubernatorius DeSantis trukdo
02.03.2023, 08:53
Floridos gubernatorius DeSantis trukdo "Disney World" mikimauzams tvirkinti vaikus

Floridos gubernatorius DeSantis (žiūr.nuotrauką), jau kurį laiką reiškė nepasitenkinimą “"Walt Disney World" korporacija, kuri atvirai vykdo agresyvią LGBT propagandą ir tai kėlė rinkėjų protestus.

Skaityk toliau
Bažnyčių sudeginimas
05.02.2023, 22:48
Bažnyčių sudeginimas

Kai sudega bažnyčia ar biblioteka, gaisras nevadinamas dideliu, nors visa civilizacija liepsnoja palyginti ilgą laiką. Kaip knygų žudynių Aleksandrijoje ar Paryžiaus Notre Dame katedros atveju. Notre Dame tapo garsiausia krikščionių šventove, kurią sudegino. Iki Notre Dame bažnyčios Prancūzijoje degė reguliariai jau kelis dešimtmečius, ir ne tik masinių susirinkimų per šventes metu.

Skaityk toliau
Nuomonės ir komentarai: Patys „durni“
05.02.2023, 09:28
Nuomonės ir komentarai: Patys „durni“
2021-ieji. Per visus kanalus triūbijama, kad Lietuva pradeda įgyvendinti elektros energijos rinkos liberalizavimą buitiniams vartotojams. Paskutinė iš ES šalių įgyvendina direktyvas. Nors direktyvose apie tokį liberalizavimą, kokiu jis virto mūsų šalyje, visai nekalbama. Bet dabar ne apie tai.
Skaityk toliau
Tiesiog mistika, kaip ligoniai išgyvena!
30.01.2023, 16:30
Olava STRIKULIENĖ: Tiesiog mistika, kaip ligoniai išgyvena!
RESPUBLIKOS savaitės žmonės - visi šalies ligoniai, sugebantys sulaukti eilės pas gydytoją, kai medicina tik tolsta nuo žmogaus. Tiesiog mistika, kaip susirgusieji dar sugeba išgyventi, kai regionuose uždarinėjamos ligoninės ar jų skyriai. Kai didžiulės eilės pas gydytojus-specialistus. Kai optimizuojama Greitoji medicininė pagalba. Kai medikai pyksta ant pacientų, pacientai - ant medikų. Kai gydytojai, norėdami užsidirbti, pervargę zuja iš vienos darbovietės į kitą. O jautresni dar kenčia ir vyresnių kolegų patyčias.
Skaityk toliau
R. Tamašunienė apie idėją dėl pensinio amžiaus didinimo
22.01.2023, 12:32
R. Tamašunienė apie idėją dėl pensinio amžiaus didinimo: skamba kaip žmonių išnaudojimo iki mirties planas
Europos Komisijos (EK) rekomendaciją ilginti pensinį amžių iki 72 metų Seimo Lietuvos regionų frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė  vadina „žmonių išnaudojimo iki mirties planu“.
Skaityk toliau
Skaitmeninė diktatūra: kova su grynaisiais pinigais vyksta jau daugelį
19.01.2023, 09:54
Skaitmeninė diktatūra: kova su grynaisiais pinigais vyksta jau daugelį metų
Kova su grynaisiais pinigais vyksta jau daugelį metų. Žinoma, kartu teigiama, kad ji naudojama siekiant aukštesnių ir kilnesnių tikslų, pavyzdžiui, pinigų plovimo užkardymo, nusikaltimų ir mokesčių vengimo. Iš tikrųjų mums gresia orveliškas sekimas.
Skaityk toliau
A.Armonaitės priesakas: dirbkite iki mirties
19.01.2023, 09:48
A.Armonaitės priesakas: dirbkite iki mirties
Vykstant diskusijoms dėl pensinio amžiaus didinimo, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad nėra čia apie ką diskutuoti. Pensinio amžiaus riba, anot jos - tik detalė, nes ir senjorai turi išlikti aktyviais ekonominio gyvenimo dalyviais. Kitaip sakant, dirbti, kol dar ant kojų pastovi.
Skaityk toliau
G.Nausėda Davose: karo baigtis lems Europos ateitį
17.01.2023, 14:52
G.Nausėda Davose: karo baigtis lems Europos ateitį, todėl mūsų bendra pareiga – remti Ukrainą visomis priemonėmis
ntradienį dalyvaudamas Davoso pasaulio ekonomikos forume, prezidentas Gitanas Nausėda pakvietė Europos šalis didinti lėšas, skiriamas saugumui stiprinti, sparčiau plėtoti gynybos pramonę ir mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių
Skaityk toliau
Dievas uždraudė valgyti vabzdžius. Košrutas
15.01.2023, 12:28
Dievas uždraudė valgyti vabzdžius. Košrutas
Elektroninių pinigų konclagerio gyventojams švabininkai ir sorošininkai ruošia maisto racioną: musių levas (dikūnus), žiogus, svirplius, tarakonus ir pan. Insecta klasės atstovus, kurie sudaro 90 proc. visų gyvūnų rūšių. Identifikuotų vabzdžių rūšių yra 625000, o neidentifikuotų dar daugiau Jų gali būto nuo 2 iki 4 milijonų. Taigi, gero apetito?!
Skaityk toliau
Lietuva: Nutylėta tiesa apie elektrą
06.01.2023, 08:37
Nutylėta tiesa apie elektrą

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid" identifikavo piko valandas, kurių metu prognozuojamos didžiausios elektros energijos kainos Lietuvoje.

Skaityk toliau
« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »