Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Pranešimas spaudai » Pranešimas spaudai
Santaros Klinikose Atlikta Širdies Vožtuvo Operacija – Ypatinga
08.09.2020, 16:14
Santaros klinikose atlikta širdies vožtuvo operacija – ypatinga

Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose, pritaikius inovatyvią technologiją, atlikta mitralinio vožtuvo implantavimo operacija be dirbtinės kraujo apytakos, nestabdant širdies veiklos.

Skaityk toliau
„Mercedes-AMG“ Pristato Naujieną: „Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+“ (Video
28.02.2020, 10:45
„Mercedes-AMG“ Pristato Naujieną: „Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+“ (Video)
„Mercedes-AMG“ vardas yra gerai žinomas pasaulyje. AMG – tai sportinius automobilius kurianti įmonė, ilgus metus leidžianti komfortiškas keliones „Mercedes-Benz“ modeliais suderinti su greičiu ir sportiškumu. Vienas naujausių AMG kūrinių šią sąvoką pakėlė į naują lygmenį – pats prabangiausias „Mercedes-Benz“ visureigis GLS, patobulintas sportinių automobilių profesionalų, tapo naujo segmento krikštatėviu. Tai – „Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Skaityk toliau
Kia Motors, automobiliai, Auto rinka, auto naujienos, Futuron, ateitis
23.01.2020, 18:21
Štai kaip KIA įsivaizduoja ateities elektromobilį: parodė įspūdingą „Futuron“
„Kia Motors“ sukūrė naują konceptinį „Futuron“ modelį, kuris įkūnija dizainerių įsivaizdavimą, kaip turėtų atrodyti ateities visais ratais varomas elektrinis kupė automobilis. Naudodamiesi šio modelio motyvais, KIA dizaineriai kurs būsimus elektromobilius.
Skaityk toliau
Lietuvoje pirmą kartą atlikta dantų implantacija
23.01.2020, 08:32
Lietuvoje pirmą kartą atlikta dantų implantacija su dinamine navigacija

Gruodžio mėnesį Lietuvoje pirmą kartą atlikta dantų implantacijos procedūra pasitelkiant dinaminės navigacijos metodą. Dantų implantacija ir protezavimas atliekamas daugelyje odontologijos klinikų.  Šių procedūrų sėkmė labiausiai priklauso nuo to, kaip profesionaliai ir tiksliai jos atliekamos, kokia yra taikoma gydymo metodika.

Skaityk toliau
Naujasis „Land Rover Defender“
12.01.2020, 12:53
Naujasis „Land Rover Defender“ - kuo jis toks ypatingas?
Dar net nepasirodęs prekyboje, naujasis „Land Rover Defender“ jau tapo legenda – buvo nufilmuotas naujausiame filme apie Jamesą Bondą ir tapo „Lego Technic“ rinkiniu, kurį nusipirkusiems vaikams nuo 11 iki 100 metų tenka nelengva užduotis sukonstruoti visureigį iš 2573 detalių. Tačiau šlovės našta naujajam „Defender“ nepasirodė per sunki – autoritetingiausių pasaulio automobilių leidinių bandymuose šis visureigis pasirodė puikiai ir iškart buvo pavadintas vienu svarbiausių dešimtmečio automobilių. Pirmieji „Defender“ automobiliai į Lietuvą atvyks šių metų balandį, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Skaityk toliau
Vilniuje Įamžintas Garsaus Antropologo Gintauto Česnio Atminimas
08.12.2019, 10:13
Vilniuje Įamžintas Garsaus Antropologo Gintauto Česnio Atminimas

Minint VU Medicinos fakulteto 238-ajį gimtadienį pagerbtas garsaus Lietuvos mokslininko, antropologo prof. Gintauto Česnio atminimas. Jo garbei Medicinos fakultete atidengta atminimo lenta – bareljefas, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Skaityk toliau
Vaistai, Medicina,  Pranešimas, Farmacija, Paranormal.lt
15.11.2019, 09:26
Lietuvoje uždrausti dar vieni populiarūs virškinimo vaistai: surado vėžį sukeliančių medžiagų

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) priėmė sprendimą uždrausti tiekti Lietuvos rinkai visus vaistus, savo sudėtyje turinčius veikliosios medžiagos ranitidino, kuriems draudimas tiekti dar nebuvo taikomas, rašoma pranešime spaudai.

Skaityk toliau
pratimai, nugara, mankšta, sveikata
19.04.2019, 08:55
Pratimai, kaip sumažinti neigiamą sėdėjimo poveikį

Kasdien ilgai ir daug sėdime ir tai kenkia sveikatai. Bet sumažinti neigiamą sėdėjimo poveikį galima – tam kelis nesudėtingus pratimus siūlo olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas. Pasak gydytojo, kūnas tikrai labai nesidžiaugia ilgu sėdėjimu, todėl kėdę būtų galima palyginti su kankinimo instrumentu. Visgi keli pratimai po sėdėjimo gali padėti kūnui greičiau atsigauti ir panaikinti neigiamą poveikį, rašoma pranešime spaudai.

Skaityk toliau
Kuo skiriasi gaisras Tytuvėnuose nuo Paryžiaus Dievo Motinos katedros?
17.04.2019, 18:11
Kuo skiriasi gaisras Tytuvėnuose nuo Paryžiaus Dievo Motinos katedros?
Atsakymas, manau paprastas. Kad niekas mūsų nefinansavo. Ar visa Europa finansavo ir kokios šalys prisidėjo prie mūsų brangaus paveldo? Manau ne, kodėl Lietuva nori būti kažkuo išskirtinė? Ar tiesiog noras pasirodyti… Bet pamiršta pareikaluti iš kytų valstybių, kai nutinka mums bėda, kad visos valstybės prisidėkite prie mūsų bažnyčių, vienuolynų atstatymo… Galbūt, aš nežinau, kad prisidūjo Prancūzija…?!
Skaityk toliau
Fiurerio šešėlyje. Hitlerio sargybinio užrašai
04.10.2017, 10:05
Hitlerio sargybinio atsiminimai apie tai, kas dėjosi fiurerio aplinkoje iki pat jo savižudybės
Į vadinamąją fiurerio palydos komandą (Führerbegleitkommando) – sargybinių, adjutantų, ryšininkų pareigas vykdančio asmeninio A. Hitlerio personalo būrį – R. Mischas pateko netrukus po sužeidimo Lenkijoje.
Skaityk toliau
11.04.2015, 16:10
Spauda per daug reguoja į Moniką Šalčiūtę

Tenka daug skaityti įvairių straipsnių, bet kartais jau pradeda įkyrėti tie patys veidai, tos pačios mintys, tik iš kitos pusės. Šiandiena tiesiog pastebėjau foto su antraštę Devynmetė rusaitė - it iš akies traukta mažoji Monika Šalčiūtė alfa.lt portale. Ir jau neapsikenčiau. Manau nuo šios dienos atsiras daugiau tokių straipsnius, kas mane pykdo , kaip Lietuvos piliečio ir į spauda brukami nežinia ko "nusipelnę" Lietuvos piliečiai.

Skaityk toliau